Rehber I.R.O.N. Güç Kaynağı (PSU) Tier List – Alpha | 2025

I.R.O.N.webp

Herkese selamlar,

Uzun zamandır aklımda olan bir tier list’i sonunda hazırlamayı kısmen bitirdim. Ancak bunu yayınlamış olmam, listenin tamamen bitmiş olduğu anlamına gelmiyor. Hâlâ çok sayıda eksik model mevcut; fakat hayatımda yaşanan bazı sebeplerden dolayı bu hâliyle paylaşmak istedim. Köşede boşuna duracağına, en azından insanlara fayda sağlamasını istedim. Umarım beğenirsiniz.

Ayrıca belirtmek isterim ki bu tier list, SPL’s’ten tamamen farklı bir formatta.

Eğer aradığınız bazı modelleri bu listede bulamazsanız, önce eski tier list’ime göz atabilirsiniz; orada daha fazla model mevcut. Orada da yoksa SPL’s tier list’ine bakmanızı öneririm.

Dikkat!!!
Tier list'i ilk açtığınızda boyut muhtemelen %100 olacaktır. Onu Tier List'i en iyi şekilde okuyabilmek için en düşük %90, en fazla %65 yapın.​

Pek doğru bir söylem değil. Evet, testlerde platin çıkıyor lakin her ünite platin olacak diye bir şey yok. İşlemcilerdeki silicon lottery gibi düşünebilirsin. Birisi Gold olur öbürü Platin. Yani FSP'de zaten bunun yüzünden platin yerine gold diyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hiç iyi değil. Şunu okuyabilirsin:

Alıntıyı görüntüle

A500DN bu şekilde. A600DN'de aynıdır.
bunu nasıl öğrenebilirim plat mı gold mu diye?

bunu nasıl öğrenebilirim plat mı gold mu diye?
Normal bir kullanıcı öğrenemez. PSU'yu %100 yüke sokup girişteki WATT miktarıyla kullandığın WATT miktarını karşılaştırman lazım.

Normal bir kullanıcı öğrenemez. PSU'yu %100 yüke sokup girişteki WATT miktarıyla kullandığın WATT miktarını karşılaştırman lazım.
hwinfo gibi programlarla belli olmaz o zaman ekipman gerekiyor?

Hocam sayfayı %67 yapınca sol alttaki tier list yazısı için 10 piksellik falan alan kalıyor, zor buldum :D Link olarak başlara veya en son satıra eklenebilir bence. Elinize sağlık bu arada.

Hocam sayfayı %67 yapınca sol alttaki tier list yazısı için 10 piksellik falan alan kalıyor, zor buldum :D Link olarak başlara veya en son satıra eklenebilir bence. Elinize sağlık bu arada.
1765909875031.webp

Şu kısmı o yüzden eklemiştim ama orada da gözükmüyor :D

Teşekkür ederim.

• Beğen
Reaksiyonlar: B1L0
Alıntıyı görüntüle

Herkese selamlar,

Uzun zamandır aklımda olan bir tier list’i sonunda hazırlamayı kısmen bitirdim. Ancak bunu yayınlamış olmam, listenin tamamen bitmiş olduğu anlamına gelmiyor. Hâlâ çok sayıda eksik model mevcut; fakat hayatımda yaşanan bazı sebeplerden dolayı bu hâliyle paylaşmak istedim. Köşede boşuna duracağına, en azından insanlara fayda sağlamasını istedim. Umarım beğenirsiniz.

Ayrıca belirtmek isterim ki bu tier list, SPL’s’ten tamamen farklı bir formatta.

Eğer aradığınız bazı modelleri bu listede bulamazsanız, önce eski tier list’ime göz atabilirsiniz; orada daha fazla model mevcut. Orada da yoksa SPL’s tier list’ine bakmanızı öneririm.

Dikkat!!!
Tier list'i ilk açtığınızda boyut muhtemelen %100 olacaktır. Onu Tier List'i en iyi şekilde okuyabilmek için en düşük %90, en fazla %65 yapın.​

eyvallah reis
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

frisby incelemesi gelir mi :D

hepsini kendin mi test ettin
Yok, hayır tabii ki. Öyle bir şey için binlerce liralık test ölçüm aletleri gerekli. Bir de okulunu okumak var tabii. %95'i bağımsız farklı testlerden alınma. Bazılarını kendim test ettim. TurboX 250W, HEC ATX300TR, PowerBoost BST500TR, Gamebooster BST-ATX550WEII gibi modelleri ben test ettim ve iç bileşenlere baktım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,668
Üyeler
186,362
Son üye
fyuukei
Geri