İ3 den kurtulamıyorum ne yapmalıyım?

pcmeraklisi34

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,307
Bende bayadır i3 işlemci var tam upgrade yapayım i5 i7 alayım diyorum bilgisayarcı onu alacağına yeni nesil i3 al diyor yine i3 de kalıyorum bu döngü yüzünden bir türlü i5 i7 ye yükseltemiyorum ne yapmalıyım?

anakartın ne kanka bilgi ver ki bişey diyelim

Bende bayadır i3 işlemci var tam upgrade yapayım i5 i7 alayım diyorum bilgisayarcı onu alacağına yeni nesil i3 al diyor yine i3 de kalıyorum bir türlü yükseltemiyorum ne yapmalıyım?
Eğer şu anki i3 eski nesilse yeni nesil i3te mantıklı olabilir ama soket uyar mı bir bakın. Uymazsa anakart değiştirmeniz gerekir onu yapmiskende amd geçin rahatlayın.

Eğer şu anki i3 eski nesilse yeni nesil i3te mantıklı olabilir ama soket uyar mı bir bakın. Uymazsa anakart değiştirmeniz gerekir onu yapmiskende amd geçin rahatlayın.
Şöyle bende önceden 4. Nesil i3 vardı yetmeyince i7 alacaktım bilgisayarcı onu alacağına 8. Nesil i3 al daha iyi dedi onu aldım biraz zaman geçti şimdi bu da kasmaya başladı bilgisayarcıya i5 i7 alayım diyorum yine diyor ki onları alacağına 12. Nesil i3 al o daha güçlü diyor ama hep i3 oluyor yükseltemiyorum.

Şöyle bende önceden 4. Nesil i3 vardı yetmeyince i7 alacaktım bilgisayarcı onu alacağına 8. Nesil i3 al daha iyi dedi onu aldım biraz zaman geçti şimdi bu da kasmaya başladı bilgisayarcıya i5 i7 alayım diyorum yine diyor ki onları alacağına 12. Nesil i3 al o daha güçlü diyor ama hep i3 oluyor yükseltemiyorum.
Hocam siz sistemin her şeyini baştan bir yazsanıza soket uyumu var mı bir bakalım sistemde işlemci mi sorun ekran kartı mi şirin bir bakalım. Belki ekran kartından kasiyordur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam siz sistemin her şeyini baştan bir yazsanıza soket uyumu var mı bir bakalım sistemde işlemci mi sorun ekran kartı mi şirin bir bakalım. Belki ekran kartından kasiyordur.
Hem bir kere 12. Nesilin soketi uymuyor 8. Nesile.

Soket uyumu yok her seferinde anakart ve RAM de değişiyor intel olduğu için.

Bütçeniz ne hocam. Olmadı amd gecebilirsiniz. Ram niye değişiyor o garip geldi. Birde siz zaten şuan işlemci+ anakart degisiceksiniz bari intel degil amd geçin
4. Nesilde ddr3 vardı 8. Nesile değiştirirken ddr4 zorunlu dedi ona geçirdi şimdi de 12. nesile ddr5 takalım diyor ama ddr4 de oluyor diye biliyorum o değişmese de olur bence.

4. Nesilde ddr3 vardı 8. Nesile değiştirirken ddr4 zorunlu dedi ona geçirdi şimdi de 12. nesile ddr5 takalım diyor ama ddr4 de oluyor diye biliyorum o değişmese de olur bence.
12. Nesil DDR 5 destekliyor muymus? İlk ram değişimi mantıklıda eğer bütçe kısıtlıysa şuan değiştirmenin mantığı yok siz bir bütçe söyleseniz güzel olcakta. İşlemci+ anakart mı lazim şimdi size

14. nesil ile 12. nesil aynı para 14. nesil al

12. Nesil DDR 5 destekliyor muymus? İlk ram değişimi mantıklıda eğer bütçe kısıtlıysa şuan değiştirmenin mantığı yok siz bir bütçe söyleseniz güzel olcakta. İşlemci+ anakart mı lazim şimdi size
12. Nesil destekliyor dedi adam destekler herhalde.

Bende 8 ve 9. Nesil destekleyen anakart var DDR4 RAM var bir de 4 bin lira kadar bütçe var şuan.

12. Nesil destekliyor dedi adam destekler herhalde.

Bende 8 ve 9. Nesil destekleyen anakart var DDR4 RAM var bir de 4 bin lira kadar bütçe var şuan.
Destekliyormus benim aklımda başka işlemci kalmış pardon.

4k bütçe ile hem anakart hemde işlemci olmaz gibi hocam.

4k civarına i7 8700 geliyor. Ama bence biraz bütçe biriktirip sağlam bir anakart + işlemci+ ram yapın 12k ya falan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Adam yanlış mı söylüyor ki?
Ddr5 yanlış değil ama 4k ya hem i3 12. Nesil işlemci hemde anakart buluyorsa ben bi şüphelenirim.

Geri