I5 13400f %100 Cpu sorunu

Reaksiyon skoru
2
Selamlar iyi akşamlar

i5-13400F ve rtx 4060 kullanıyorum. 2 - 3 sene oldu stok fan kullaniyorum ve termalini hiç değiştirmedim. Sorun şu cpu her oyunda %100 çekiyor ve 80 90 gpular hiç göremiyorum.
Benim işlemcinin alternatifi Amd işlemci ve 4060 laptopa da sahibim. Fps aynı oyunda 130 dan düşmezken, cpu bir kere bile %100 vurmazken, birebir aynı ayarlarda bende 80 90 fps + drop alıyorum. Cpu 100den inmiyor, halbuki daha iyi performans almam lazım kasa kullanıcısı olarak.

Bios updatledim
win 11e geçtim
gpu updateledim
Formatladım (usbden bootlayıp kurdum %100 temiz)

Maalesef çözüm olmadı hala düşük fps hala %100 cpu vuruyor gpu ya yüklenmiyor. Güç eksikligi olamaz güç kaynağım kasa gereksiniminden bile fazla. Termal değiştiririp, Cpu fanı alacağım stok yerine.
Umarim işe yarar pek sanmıyorum çünkü sıcaklık en fazla 60 65e çıkıyor.

Kardeşler bi el atın konuya be kafayı yiyeceğim gidip Amd ryzen alıcam böyle giderse he.

Teşekkürler....

Anakart : ASUS PRIME B660M-K D4
16gb RAM

Güç modlarından, dengeliyi ve performansı da denedim fakat sonuç aynı. Nvidia ayarlarından full performans 3d ayarlar denedim, otomatik ayarları da denedim yine olmadı.

Biosdan XMP aç dediler açıkmış zaten yine fayda yok.

Selamlar iyi akşamlar

i5-13400F ve rtx 4060 kullanıyorum. 2 - 3 sene oldu stok fan kullaniyorum ve termalini hiç değiştirmedim. Sorun şu cpu her oyunda %100 çekiyor ve 80 90 gpular hiç göremiyorum.
Benim işlemcinin alternatifi Amd işlemci ve 4060 laptopa da sahibim. Fps aynı oyunda 130 dan düşmezken, cpu bir kere bile %100 vurmazken, birebir aynı ayarlarda bende 80 90 fps + drop alıyorum. Cpu 100den inmiyor, halbuki daha iyi performans almam lazım kasa kullanıcısı olarak.

Bios updatledim
win 11e geçtim
gpu updateledim

Maalesef çözüm olmadı hala düşük fps hala %100 cpu vuruyor gpu ya yüklenmiyor. Güç eksikligi olamaz güç kaynağım kasa gereksiniminden bile fazla. Termal değiştiririp, Cpu fanı alacağım stok yerine.

Kardeşler bi el atın konuya be kafayı yiyeceğim gidip Amd ryzen alıcam böyle giderse he.

Teşekkürler....
Grafikleri fullemeyi denediniz mi?

Selamlar iyi akşamlar

Bios updatledim
win 11e geçtim
gpu updateledim

Teşekkürler....
darboğaz var ama bu kadar olmaması lazım. bende 13400f ve 5070 var cpu %100 kullanım görmedi hiç

Selamlar iyi akşamlar

Bios updatledim
win 11e geçtim
gpu updateledim

Teşekkürler....
ustam 1.cisi psu kaç wattlık hangi marka
2.macun değişip deneyin birde
3. eğer hava akışı kötüyse istersen tekli büyük fanlardan alıp deneyebilirsin
4.win 11 gereksiz ayarlarını kapatabilirsin

darboğaz var ama bu kadar olmaması lazım. bende 13400f ve 5070 var cpu %100 kullanım görmedi hiç
evet darboğaz net var. Yabancı forumlarda undervoltage yaparak 65w limitini kapat dediler. EDP sistemi mi ne devreye girmezmiş. Fakat F model olduğu icin voltage ayarına izin vermiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ustam 1.cisi psu kaç wattlık hangi marka
2.macun değişip deneyin birde
3. eğer hava akışı kötüyse istersen tekli büyük fanlardan alıp deneyebilirsin
4.win 11 gereksiz ayarlarını kapatabilirsin
hemen bakip bildirecegim
1 haftaya değiştireceğim bende ısı problemi olmasada ondan kaynaklanabileceğni düşünüyorum
Win 11 yeni. Win 10 kullanirken de vardi

evet darboğaz net var. Yabancı forumlarda undervoltage yaparak 65w limitini kapat dediler. EDP sistemi mi ne devreye girmezmiş. Fakat F model olduğu icin voltage ayarına izin vermiyor.
bende limit kapalı stress testinde 120watt görüyor işlemci

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hemen bakip bildirecegim
1 haftaya değiştireceğim bende ısı problemi olmasada ondan kaynaklanabileceğni düşünüyorum
Win 11 yeni. Win 10 kullanirken de vardi
haber bekliyorum ustam genede sizin için araştırayım

nasıl, kaç ghz alıyorsun ve 13400f geldiği gibi mi kullanıyorsun, biosdan cpu voltage girdisini herhangi bir şeyi değiştirdin mi
biostan bi kaç değişiklik yaptım 4.5ghz çalışıyor yükte. ama 4.1 olarak gözüküyor çoğu programda çünkü 6+4 core olduğu için 4 core düşük hızda çalışıyor ortalamasını alınca 4.1 çıkıyor ama diğer 6 core 4.5 ghz de çalışıyor

biostan bi kaç değişiklik yaptım 4.5ghz çalışıyor yükte. ama 4.1 olarak gözüküyor çoğu programda çünkü 6+4 core olduğu için 4 core düşük hızda çalışıyor ortalamasını alınca 4.1 çıkıyor ama diğer 6 core 4.5 ghz de çalışıyor
aklında ise veya bana şunu bunu dene dediğin bir Bios ayarı varsa söyler misin ? Birde stok fan mı kullanıyorsun ustam ben ısı çok yükseklere çıkmasada ondan da kaynaklanabileceğini düşünüyorum

aklında ise veya bana şunu bunu dene dediğin bir Bios ayarı varsa söyler misin ? Birde stok fan mı kullanıyorsun ustam ben ısı çok yükseklere çıkmasada ondan da kaynaklanabileceğini düşünüyorum
THERMALRIGHT ASSASSIN X 120 REFINED SE PLUS kullanıyorum. anakartın nedir bioslarımız farklı olabilir

Geri