I5 14600K NASIL İYİMİ?

Kar değil zararı konuşuyoruz :D Kar başka.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

13500 den geçmeye gerek yok. Senin bundan sonra geçmen gereken işlemci bu seride yok gelecek seri değiştirebilirsin. 13500 daha 1-2 sene gider.
bana önerdiğiniz bir durum var mı peki hocam up veya down için?

Zarar da normal. Sonuçta bir para verip o ürünü kullanıyoruz. Verdiğimiz paranın karşılığını alıyoruz hocam.
Evet sonuna kadar haklısın zaten onu kullanmak için alıyorsun. Ama sorayım sana üst seviye anakartının kullanmadığın kaç portu kaç özelliği var ? Mesela m.2 slotlarının hepsi dolu mu ? İşlemcin için bu kadar üst seviyeye gerek var mıydı ? Yaptığın iş daha düşük bir anakart ile yapılabilir miydi ? Bunlar önemli. Kullanmadığın porta para vermişte olabilirsin. Belkide senin işini basit bir anakart bile görecekti. Tamamen verdiğim paramın karşılığını aldım diyebiliyor musun ? Burası farklı. Bide dediğim gibi satarken edeceğin zarar var. Yani mesela ben şuan giriş seviye bir anakart aldım diyelim ve benim için yeterli bütün işimi görüyor 5 sene kullandım 5k para vermiştim yine 5k ya sattım diyelim. Üst seviyede bu böyle olmuyor işte 15k verdiysen 15k ya onu satamıyorsun. Dedim ya bu işin bide enflasyonu var. Sen 15kdan daha ucuza sattığın an benim giriş seviye anakartıma göre daha çok zarar etmiş oluyorsun.

bana önerdiğiniz bir durum var mı peki hocam up veya down için?
Sende ne vardı ne sormuştun görmedim kusura bakma. Tekrar yazar mısın ?

Evet sonuna kadar haklısın zaten onu kullanmak için alıyorsun. Ama sorayım sana üst seviye anakartının kullanmadığın kaç portu kaç özelliği var ? Mesela m.2 slotlarının hepsi dolu mu ? İşlemcin için bu kadar üst seviyeye gerek var mıydı ? Yaptığın iş daha düşük bir anakart ile yapılabilir miydi ? Bunlar önemli. Kullanmadığın porta para vermişte olabilirsin. Belkide senin işini basit bir anakart bile görecekti. Tamamen verdiğim paramın karşılığını aldım diyebiliyor musun ? Burası farklı. Bide dediğim gibi satarken edeceğin zarar var. Yani mesela ben şuan giriş seviye bir anakart aldım diyelim ve benim için yeterli bütün işimi görüyor 5 sene kullandım 5k para vermiştim yine 5k ya sattım diyelim. Üst seviyede bu böyle olmuyor işte 15k verdiysen 15k ya onu satamıyorsun. Dedim ya bu işin bide enflasyonu var. Sen 15kdan daha ucuza sattığın an benim giriş seviye anakartıma göre daha çok zarar etmiş oluyorsun.

Sende ne vardı ne sormuştun görmedim kusura bakma. Tekrar yazar mısın ?
Sistem up veya down için intel geçmemi önerir misin yoksa kaşınma kal amd de mi diyorsun 😀

Anakartım asus prime b760mk d4 14600kf alsam anakart yeterli olur mu oc ile işim yok
Oyun ve yayın sadece bide i5 13500 den geçmeye değermi
Bu daha işini görür, K serisi işlemciler için.
İndirim yakalarsan 5.5k civarlarına kadar düşüyor.
Yayını işlemci değil ekran kartı yapıyor hocam.

Son düzenleme:
Sistem up veya down için intel geçmemi önerir misin yoksa kaşınma kal amd de mi diyorsun 😀
Bunun cevabı sende dostum bende değil ki. Sisteminden memnunsan kal. Ben sıkıldım başka ürünler denemek istiyorum diyorsan değiştir istediğini dene. Yani sistemin orta seviyeden üst bir sistem şuan her şeyi yapabilirsin. Render işin varsa o ayrı nvidia ekran kartına geçmen lazım. AMD ile yapılamaz mı yapılır ama süre artar.

Bunun cevabı sende dostum bende değil ki. Sisteminden memnunsan kal. Ben sıkıldım başka ürünler denemek istiyorum diyorsan değiştir istediğini dene. Yani sistemin orta seviyeden üst bir sistem şuan her şeyi yapabilirsin. Render işin varsa o ayrı nvidia ekran kartına geçmen lazım. AMD ile yapılamaz mı yapılır ama süre artar.
Render yapamıyor amd siyah ekran yiyorum 2025 te 🫠

Son driverlardan dolayı olabilir. Son gelen driverlar genelde oyun için güncelleme alıyor. Eski sürümler ile dene belki yapabilirsin.
Capcut renderi yapamadı geçen gün %5 te kaldı çıldırdım

Bu daha işini görür, K serisi işlemciler için.
İndirim yakalarsan 5.5k civarlarına kadar düşüyor.
Yayını işlemci değil ekran kartı yapıyor hocam.
Sağol hocam anakart zaten var 😃

Capcut renderi yapamadı geçen gün %5 te kaldı çıldırdım
Eski driver dene muhtemelen düzelir. Yeni driverlar iki taraftada sorunlar çıkarıyor. Yarışıcaz diye aceleden mi yapıyorlar anlamıyorum. AMD de 3 ileri 1 geri mehter takımı gibi gidiyor ama bir şekilde ilerliyor :D

Eski driver dene muhtemelen düzelir. Yeni driverlar iki taraftada sorunlar çıkarıyor. Yarışıcaz diye aceleden mi yapıyorlar anlamıyorum. AMD de 3 ileri 1 geri mehter takımı gibi gidiyor ama bir şekilde ilerliyor :D
video çekeceğim sırf bu yüzden korkuyorum en son gidip 3050 felan alacağım render için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,524
Üyeler
183,132
Son üye
Ertt
Geri