I5-14600K ve RTX 5060 Ti sistem oyunlarda düşük FPS veriyor

değil. fps test videolarını farklı kaynaklardan bakıp görebilirsin. cs de çok rahat 500fpsleri görüyor. valoda ise 700fpsleri görüyor bu sistem biraz dikkatli araştırma yaparsanız görebilirsiniz
ryzen 9800x3d ile girdim daha yeni oyuna max 350 gördüm

Sistem aşağıda fotoğrafta gördüğünüz gibidir. Fakat ben bu sistemle düşük FPS aldığımı düşünüyorum. Bazı videolara baktığımda CS2 de 400'den aşağı düşmeyen FPS alanlar var. Valorant videolarına baktıgımda bu sistemle 600-700'den aşağı FPS almayanlar var. Ama benim CS2 de 180-300 arası değişiyor. Valorant'ta 350-400 arası. Sizce sebebi ne olabilir?
Bios kurcalayıp integrated gpu (dahili gpu) kapatmayı denediniz mi? Siz her ne kadar birincil gpu olarak ekran kartını seçseniz de bazen bu ayar sıkıntı çıkarabiliyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistem aşağıda fotoğrafta gördüğünüz gibidir. Fakat ben bu sistemle düşük FPS aldığımı düşünüyorum. Bazı videolara baktığımda CS2 de 400'den aşağı düşmeyen FPS alanlar var. Valorant videolarına baktıgımda bu sistemle 600-700'den aşağı FPS almayanlar var. Ama benim CS2 de 180-300 arası değişiyor. Valorant'ta 350-400 arası. Sizce sebebi ne olabilir?
Ek olarak 120mm sıvı soğutucu arkadaşların da dediği gibi çoğu hava soğutucuya göre yetersiz kalabiliyor. Oyun sırasında sıcaklık değerleriniz nedir? Video editi de yapıyorum demişsiniz, render vs alıyorsanız o sıradaki sıcaklık değerleriniz nedir?

Son düzenleme:
Bios kurcalayıp integrated gpu (dahili gpu) kapatmayı denediniz mi? Siz her ne kadar birincil gpu olarak ekran kartını seçseniz de bazen bu ayar sıkıntı çıkarabiliyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak 120mm sıvı soğutucu arkadaşların da dediği gibi çoğu hava soğutucuya göre yetersiz kalabiliyor. Oyun sırasında sıcaklık değerleriniz nedir? Video editi de yapıyorum demişsiniz, render vs alıyorsanız o sıradaki sıcaklık değerleriniz nedir?
CS2 oynarken 55-60 dereceyi geçtiğini görmedim daha. Ama bir yerde bir eksiklik var. Ya ilk dediğiniz olaydan dolayı yada anakart işlemciyi tam randımanlı çalıştırtmıyor. Çünkü ben bu sistemi alırken üstünde başka işlemci vardı siteden daha üst bir işlemciye geçirttim.

afterburner ile kullanımları test edip paylaşmanız lazım böyle havadan kimse doğru öneriyi veremez. ayrıca bazı test videolarında cs2 için ayarları değiştiriyor. unlost'un videous var mesela ona örnek. bu arada 5070ti ekran kartı 7500f işlemci %100 kullanım 400 fps alıyorum 2k da

13600k var aynı işlemci sayılır 4070 superle 1440x1080 bazı ayarlar yüksekte ortalama 300-400 fps alıyorum 5060ti ile normal bence fpslerin. ramlarin mhzlerini kontrol et görev yöneticisnden. bir de bu işlemcilere 120mm falan yetersiz soğutucu olarak. internetten çok kolay bulabilirsin undervolt yapımını. ben öyle kullanıyorum daha verimli çalışıyor.

Geri