İ5 2500k Overclock yardım

Ayrı olarak BCLK'yı yükseltmeyi denedim fakat her seferinde cmos reset yapmak zorunda kaldım. Çarpanı sabit tutup bclk yükselttiğimde yükseltmem gereken bir voltaj türü var mı
BCLK tüm sistemin frekansını yükseltiyor, örneğin belleklerin frekansı da yükseldiği için eğer bellekler kararlı değilse siyah ekranda kalırsın. BCLK'yi yükseltirken diğer bileşenlerin frekansını düşür.

Son düzenleme:
Ayrı olarak BCLK'yı yükseltmeyi denedim fakat her seferinde cmos reset yapmak zorunda kaldım. Çarpanı sabit tutup bclk yükselttiğimde yükseltmem gereken bir voltaj türü var mı
BCLK bütün sistemi (hdd/ssd'ye bile) hızlandırır ve eğer çok fazla verilirse sisteme kalıcı zarar verebilir sana tavsiyem riskli olacak ama çipsete oc yap ve cpu ratio değerini artır

BCLK tüm sistemin frekansını yükseltiyor, örneğin belleklerin frekansı da yükseldiği için eğer bellekler kararlı değilse siyah ekranda kalıyor olabilirsin. BCLK'yi yükseltirken diğer bileşenlerin frekansını düşür.
BCLK bütün sistemi (hdd/ssd'ye bile) hızlandırır ve eğer çok fazla verilirse sisteme kalıcı zarar verebilir sana tavsiyem riskli olacak ama çipsete oc yap ve cpu ratio değerini artır
Bellekleri 1600 mhz düşürdüm ve deneme amaçlı bclk 100.5 yaptım kaydettim ve çıktım. Sistem bilgilerinin geçtiği yeniden başlatma siyah ekranında tekrardan 3.3 ghz olarak gösterip kalıyor ve cmos sıfırlıyorum.
Bazen ise örneğin 48 çarpan ile açılan sistemi bclk arttırarak 4.84ghz yapmaya çalıştığımda yeniden başlatma ekranında yeniden 4.80 ghz olarak başlattığını görüyorum.

Bellekleri 1600 mhz düşürdüm ve deneme amaçlı bclk 100.5 yaptım kaydettim ve çıktım. Sistem bilgilerinin geçtiği yeniden başlatma siyah ekranında tekrardan 3.3 ghz olarak gösterip kalıyor ve cmos sıfırlıyorum.
Bazen ise örneğin 48 çarpan ile açılan sistemi bclk arttırarak 4.84ghz yapmaya çalıştığımda yeniden başlatma ekranında yeniden 4.80 ghz olarak başlattığını görüyorum.
İşlemcinin çarpanlarına dokunmadan 100.5 yapınca ne oluyor peki?

kelebek etkisi ben buradan üfledim soğusun diye ;D

Bence bozulsa bile yapılmalı tecrübe güzel bir şey ayrıca oc başarılı olursa verdiği zevk çok ayrı oluyor
Elindeki tek bilgisayarsa riske atmamak iyidir. Gözden çıkardığı bir bilgisayarsa (ki bence öyle çünkü 2. nesil bir işlemci var) yapılabilir tecrübe için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

😆 Günlük olarak 4.4ghz ile kullanıyorum. Bu sıralar r23 testinde iyi skor almaya çalışıyorum. Bu yüzden her türlü sınırı zorlamam gerek 😅
Yakma da denemeler yap o zaman tecrübe olur. Öncelik Hz değerini değiştirerek dene. Mecbur kalınca voltajı en küçük birimden (örneğin 0.1 Volt gibi) başlayarak artır. Fan ayarını elle kontrol edebiliyorsan buna da bir ayar çek. Şuna dikkat et: Mesela overclock yapmadan önceki 90 derece ile overclock sonraki 90 derece aynı olarak düşünmeyin. Overclocklu hali normal halinden daha serin olmalı ki stabil kalsın. Yani daha iyi bir soğutma olmalı.

Son düzenleme:
Bclk oc yapiyorsan ramlere de bi tık voltaj vemren lazım örneğin ram 1.5v ise 1700mhz e oc yaptın 1333mhz den diyelim 1.6v vermen lazım gibi...

Bence bozulsa bile yapılmalı tecrübe güzel bir şey ayrıca oc başarılı olursa verdiği zevk çok ayrı oluyor
ben hp notebokta yapmıştım :D işlemci 35 watt normalde 20 de kısmışlar kötü fps veriyordu valorantta falan dedim buna vir voltaj vereyim ryzen master ile yavaştan açtım 30watt yaptım 40 fpsten 80 90 oldu dedim allah be sonra ısılarda çok artmadı 68 falandı maks dedim az daha zorlayalım açtım az daha pc dondu kafayı yedi ufaktan altıma eder gibi oldum sonra tekrar yemedi yapmaya :D cihazı bozmadan bıraktım

Elindeki tek bilgisayarsa riske atmamak iyidir. Gözden çıkardığı bir bilgisayarsa (ki bence öyle çünkü 2. nesil bir işlemci var) yapılabilir tecrübe için.

Yakma da denemeler yap o zaman tecrübe olur. Öncelik Hz değerini değiştirerek dene. Mecbur kalınca voltajı en küçük birimden (örneğin 0.1 Volt gibi) başlayarak artır. Fan ayarını elle kontrol edebiliyorsan buna da bir ayar çek. Şuna dikkat et: Mesela overclock yapmadan önceki 90 derece ile overclock sonraki 90 derece aynı olarak düşünmeyin. Overclocklu hali normal halinden daha serin olmalı ki stabil kalsın. Yani daha iyi bir soğutma olmalı.
Fanı sessiz modda kullanıyorum, sıcaklık 5.0 ghz de 81 derece max

İşlemcinin çarpanlarına dokunmadan 100.5 yapınca ne oluyor peki?
37 çarpan ve 101 bclk ile çalıştı

Ekler

• 17664018542487360585869310561788.webp
    17664018542487360585869310561788.webp
    1.5 MB · Hit: 4
e7500 vardı bende q9550 ye göre iyi oc yerdi tekli çekirdek performansı uçar csgo da 30 fps daha verirdi genede d2 açmazdı heyt beeee günler

Fanı sessiz modda kullanıyorum, sıcaklık 5.0 ghz de 81 derece max

37 çarpan ve 101 bclk ile çalıştı
Demek ki aynı şeye denk geliyor ister çarpan ile ister bclk ile ulaş belli bir değerden sonrası için işlemci voltaj istiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,426
Üyeler
186,737
Son üye
Yusufenes1643
Geri