ezelumut2131
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
- Bütçe
- 6
ASUS H510M-F R3.0 ana kartım var i7 11700 KF işlemciye overclok yapmam için yardım lazım, youtube'de ryzen videoları varda, intel için yok yardımcı olunursa sevirimi 
O anakartla o işlemci stok hızda bile kalmaz.ASUS H510M-F R3.0 ana kartım var i7 11700 KF işlemciye overclok yapmam için yardım lazım, youtube'de ryzen videoları varda, intel için yok yardımcı olunursa sevirimi![]()
hocam şimdi bilgisayarda az çok anlarım ama bu konulara pek hakim değilim,O anakartla o işlemci stok hızda bile kalmaz.
anakart cok dusuk hocamhocam şimdi bilgisayarda az çok anlarım ama bu konulara pek hakim değilim,
bu anakart ile oc'siz bile tma performans alamıyormuyum yani ?
Büyük ihtimalle öyle, isterseniz cinebench gibi testlerde deneyin işlemciyi yüke sokup bakın 4.6GHz de uzun süre kalabiliyor mu diye, takminince yükte en fazla 3-5 dakika tam hızda kalır sonra hız düşürür.hocam şimdi bilgisayarda az çok anlarım ama bu konulara pek hakim değilim,
bu anakart ile oc'siz bile tma performans alamıyormuyum yani ?
baska foruma baktımda çarpan kilidi kapalı diyorlar hocamBüyük ihtimalle öyle, isterseniz cinebench gibi testlerde deneyin işlemciyi yüke sokup bakın 4.6GHz de uzun süre kalabiliyor mu diye, takminince yükte en fazla 3-5 dakika tam hızda kalır sonra hız düşürür.
Şunu da ekleyim overclock desteği yok anakartınızın, Z serisi olması gerek overclock için.
İşlemci K serisi çarpan kilidi açık yani. Ama Z serisi hariç anakartlar çarpanı stok hızın üstüne çıkartmaya izin vermez yazılımsal olarak sınırlandırılmıştır. Dediğim gibi zaten anakart VRM leri o işlemciyi stok hızda bile tutamaz diye düşünüyorum o yüzden bunun pek önemi yok.baska foruma baktımda çarpan kilidi kapalı diyorlar hocam
ben düz modeline bakmısım demekki hocamİşlemci K serisi çarpan kilidi açık yani. Ama Z serisi hariç anakartlar çarpanı stok hızın üstüne çıkartmaya izin vermez yazılımsal olarak sınırlandırılmıştır. Dediğim gibi zaten anakart VRM leri o işlemciyi stok hızda bile tutamaz diye düşünüyorum o yüzden bunun pek önemi yok.