Bilgisayarımı kullanırken, masaüstünde işlemci sıcaklığının normalde 40-55 derece civarında olduğunu fark ettim. Ancak, en basit oyunlardan biri olan CS2'yi açtığımda işlemci sıcaklığı hızla 90-100 derecelere çıkıyor ve fanlardan inanılmaz bir gürültü geliyor. Evde araba çalıştırır gibi ses çıkıyor. Daha önceden bu oluyor muydu hatırlamıyorum alalı yaklaşık 1 yıl olacak fakat yeni dikkatimi çekti.
Ek olarak, bilgisayarımı 3 monitörle kullanıyorum ve arkada yayıncı olduğum için birkaç gerekli yazılım açık. Ancak, bu yazılımların işlemciyi bu derecede zorlaması gerektiğini düşünmüyorum.
Daha bugün termal macun yeniledim ve güzelce temizliğini yaptım, ekte oyun açıkken ki sıcaklığı görebilirsiniz.
Ayrıca işlemci kullanımı %40 civarında ve bu 100 derece iken çok mantıksız geldi
Valorant gibi yine bir işlemci oyununda ise dereceler stabil
Bu durumun nedeni nedir ve nasıl çözülebileceğini bana bildirebilir misiniz?
Bilgisayarımın özellikleri şu şekildedir:
-Soğutucu: Cougar Aqua 360 ARGB 4xFan 360mm Sıvı Soğutucu
-Güç Kaynağı: Cooler Master MWE V2 1050W 80+ Gold
Ek olarak, bilgisayarımı 3 monitörle kullanıyorum ve arkada yayıncı olduğum için birkaç gerekli yazılım açık. Ancak, bu yazılımların işlemciyi bu derecede zorlaması gerektiğini düşünmüyorum.
Daha bugün termal macun yeniledim ve güzelce temizliğini yaptım, ekte oyun açıkken ki sıcaklığı görebilirsiniz.
Ayrıca işlemci kullanımı %40 civarında ve bu 100 derece iken çok mantıksız geldi
Valorant gibi yine bir işlemci oyununda ise dereceler stabil
Bu durumun nedeni nedir ve nasıl çözülebileceğini bana bildirebilir misiniz?
Bilgisayarımın özellikleri şu şekildedir:
- İşlemci: Intel Core i7-13700KF LGA1700P
- Grafik Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4080
- Bellek (RAM): G.Skill F5-6000J3038F 16 GB RAM
-Soğutucu: Cougar Aqua 360 ARGB 4xFan 360mm Sıvı Soğutucu
-Güç Kaynağı: Cooler Master MWE V2 1050W 80+ Gold