🔥İndirim I7 14700KF 13.049 TL

Render için kullanılan işlemcilerle oyun için kullanılan işlemciler ne bakımdan farklı oluyor? Çekirdek sayısı önemli sanırım sadece onu biliyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de tray demek kutusuz demek değil mi sıfır ambalajı ürün yazmışlar açıklamaya.

Render için kullanılan işlemcilerle oyun için kullanılan işlemciler ne bakımdan farklı oluyor? Çekirdek sayısı önemli sanırım sadece onu biliyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de tray demek kutusuz demek değil mi sıfır ambalajı ürün yazmışlar açıklamaya.
Render'ın amacı şu uygulamalar daha çok kullanılır: blender, photoshop, solidworks, adobe premiere gibi uygulamalarda daha hızlı işlemi işlersin. Oyunlarda ise çoğunlukla tek çekirdek önemlidir. Bu işlemcinin tek çekirdeği de çok iyidir. Her iki amaç içinde kullanabilirsin.

Render amaçlı işlemci arayanlar için çok iyi fiyat.

o işler biraz karışık şimdi 8 çekirdekli bir işlemci düşün bir de 16 çekirdekli iki işlemci de çekirdek başı 100 birim iş yaptıklarını düşün biri aynı sürede 800 birim iş yapar biri 1600 birim iş yapar ama tek çekirdek performanları da buna etki eder çünkü 16 çekirdekli çekirdek başına 50 birim iş yapan bir işlemci ile 8 çekirdekli 100 birim iş yapan işlemci aynı performansı verir yani biraz karmaşık bir iş ama aynı performansı veren 2 işlemciden fazla çekirdek sayısına sahip olan işlemci rander işlerinde daha iyidir

Nvidia ve Intel Terbiyecisi AMD sayesinde hep bunlar. :blobdance:

Bunun yanına ekran kartı ne almak lazım, boşta b760m var ona sebep almaya değer mi mimarım amaç render

Sıfırdan alınacak bir işlemci değil. Ama 12400f vs kullanan kişiler için tam yerinde sağlam yükseltme olur.

Nvidia ve Intel Terbiyecisi AMD sayesinde hep bunlar. :blobdance:
Kral biraz konu dışı bir şey sormak istiyorum. Benim hep isteğim işlemci intel ve ekran kartı nvidia bir sistem toplamak. Ama yorumlarda da görüyorum işlemci amd ve ekran kartı nvidia yapanlar çok var. Oyun için intel-nvidia yapsam pişman olur muyum?

Kral biraz konu dışı bir şey sormak istiyorum. Benim hep isteğim işlemci intel ve ekran kartı nvidia bir sistem toplamak. Ama yorumlarda da görüyorum işlemci amd ve ekran kartı nvidia yapanlar çok var. Oyun için intel-nvidia yapsam pişman olur muyum?

Oyun için, hem işlemci hem kartta AMD hocam. Oyunlarda Ray-tracing senin için çok önemli değilse, AMD ekran kartları F/P olarak rakipsiz şuan. İşlemci tarafında da şuan Intel soketler ölü durumda, yatırım yapacağın bir soket bulunmuyor. LGA1700 öldü, LGA1851'den yangından kaçar gibi kaç zaten :D

Ekran kartını Nvidia alanlar genellikle RT, DLLS, MFG gibi sebeplerden tercih ediyorlar. Dediğim gibi RT senin için önemli değilse, iyi bir Nvidia ekran kartı fiyatına hem iyi bir ekran kartı hem de işlemcini alıp keyfine bakarsın AMD'de. Ben öyle yaptım. 45K Mesela ekran kartımın ana rakibi Nvidia'da RTX 5070 TI, Ben 31k'ya hem RX 9070 XT aldım hem de şuan dünyanın en iyi oyun işlemcilerinden birisi olan R7 7800x3D'yi 14k'ya aldım.

Oyun için, hem işlemci hem kartta AMD hocam. Oyunlarda Ray-tracing senin için çok önemli değilse, AMD ekran kartları F/P olarak rakipsiz şuan. İşlemci tarafında da şuan Intel soketler ölü durumda, yatırım yapacağın bir soket bulunmuyor. LGA1700 öldü, LGA1851'den yangından kaçar gibi kaç zaten :D

Ekran kartını Nvidia alanlar genellikle RT, DLLS, MFG gibi sebeplerden tercih ediyorlar. Dediğim gibi RT senin için önemli değilse, iyi bir Nvidia ekran kartı fiyatına hem iyi bir ekran kartı hem de işlemcini alıp keyfine bakarsın AMD'de. Ben öyle yaptım. 45K Mesela ekran kartımın ana rakibi Nvidia'da RTX 5070 TI, Ben 31k'ya hem RX 9070 XT aldım hem de şuan dünyanın en iyi oyun işlemcilerinden birisi olan R7 7800x3D'yi 14k'ya aldım.
Kaç gündür giremedim kral geç yazdım kusura bakma. Cevabın için teşekkürler. Şuan hem işlemcim hem ekran kartım amd, ama amd oyunlarda vuruşları oto kayıt emtmiyor. Nvidia oto kayıt yapıyor ama. Sadece bu yüzden nvidia kart olsun istiyorum bir yandan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,169
Üyeler
186,854
Son üye
apeiron1903
Geri