🔥İndirim I7 14700KF RX 9070 Sistem 52235 TL

Hem çoklu çekirdek de hem de oyun anlamında çok güçlü işlemci hakkını yememek lazım ama aynı oyun performansını AMD 65W 7700 ile verebiliyor üstelik B650 bile olsa soketin önü açık en az 1 nesil daha işlemci çıkacak ki çıkmasa bile ilerde 9800x3D gibi bir canavara upgrade imkanın var. 14700KF de ise soketin önü kapalı tek şansın 14900K o da upgrade değil beterin beterine geçmek gibi bir şey soğutmak da, anakart beğendirmek de ayrı işkence 14900K ya o yüzden tüm dünyada Intel işlemcilerin stokları patladı.

Yurtdışında 250$ a 14600K + anakart + 32GB DDR5 bundle lar satılıyor düşünün artık o kadar tercih edilmiyor Intel...
Güçlü olmasına güçlü ama bir de stabil olsa keşke o zaman eyvallah

Bu işlemciye bir de oc yapıcaksın ve 360 mm sıvı soğutma ile kullanacaksın yani :D beyler işlemciyi daha önce kullanmamış olanlar bir zahmet sallamasınlar . 2 yıl kullandım hiç bir şekilde mantıklı sıcaklıklara düşmüyor işlemci bios güncellemesi vs ne gerekiyorsa yaptım ama oyunda 80 derece saçma sapan bir güç tüketi mi var . tek çaresi undervolt o zaman da performans bir tık kısılıyor ne anladım o işten...
80 derece çok mu kanka sence 70-75 bile normal kabul ediliyor

80 derece çok mu kanka sence 70-75 bile normal kabul ediliyor
işlemcinin çok az bir kısmı kullanılıyor olmasına rağmen 80 derece çok evet şuan 9800x3d kullanıyorum oyunda 60 derece .. demem o ki 80 çok hiç gerek yok

işlemcinin çok az bir kısmı kullanılıyor olmasına rağmen 80 derece çok evet şuan 9800x3d kullanıyorum oyunda 60 derece .. demem o ki 80 çok hiç gerek yok
İşlemciye pek zararı yokki bu durumun hocam zaten bu sıcaklıklarda çalışsınlar diye tasarlanıyor

İşlemciye pek zararı yokki bu durumun hocam zaten bu sıcaklıklarda çalışsınlar diye tasarlanıİşlemciye bir zararı yok zaten soğutma sistemi ve fanları zırıl zırıl çalıştırıyor boş yere gürültü
İşlemciye zararı yok zaten. Zararı soğutma sistemi ve fanlara . zırıl zırıl döndürüyor boş gürültü...

İşlemciye zararı yok zaten. Zararı soğutma sistemi ve fanlara . zırıl zırıl döndürüyor boş gürültü...
Ona katılıyorum 7800x3d hydroshift ile bile sessiz moda alınca işlemci 60 lara fırlıyor

Çokta iyi fiyat değil bence 40'lara 5070'li sistem satılıyordu zaten ona 12k upgrade yapsan buna bin basar

Çokta iyi fiyat değil bence 40'lara 5070'li sistem satılıyordu zaten ona 12k upgrade yapsan buna bin basar
Hocam bakın bu sistemde iyi bir işlemci ve üst seviye sayılabilecek bir anakart var. 32GB Ram - 7500F - 5070 - a620 giriş seviye bir sistem aynı kasa ile en ucuz 45900e kadar düştü (Vatan önceki indirimleri). 6000TL fiyat farkıyla anakartı boşverin işlemciyi bile 9700x e upgrade edemezsiniz ki 14600KF bile nerdeyse her seneryoda daha güçlü. 14700KF alıyorsunuz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Soğutucu kötü?
Soğutucu yok.

5070 Liler 7500f felanlı oluyor kanka
İşte o 7500f'li sistemler 40.000 oluyor arada ki farka sistem upgrade edilebilir bence daha da mantıklı olur
Hocam bakın bu sistemde iyi bir işlemci ve üst seviye sayılabilecek bir anakart var. 32GB Ram - 7500F - 5070 - a620 giriş seviye bir sistem aynı kasa ile en ucuz 45900e kadar düştü (Vatan önceki indirimleri). 6000TL fiyat farkıyla anakartı boşverin işlemciyi bile 9700x e upgrade edemezsiniz ki 14600KF bile nerdeyse her seneryoda daha güçlü. 14700KF alıyorsunuz.

Soğutucu yok.
Tabii ki 14700kf gücünde bir işlemci alamazsınız ama en azından daha uzun ömürlü bir şey almış olursun

İşte o 7500f'li sistemler 40.000 oluyor arada ki farka sistem upgrade edilebilir bence daha da mantıklı olur

Tabii ki 14700kf gücünde bir işlemci alamazsınız ama en azından daha uzun ömürlü bir şey almış olursun
Neyin uzun ömrü ? Yani cidden şöyle bir sistemle 7500f li sistemi mi kıyaslamaya başladınız ? Saçmalamayın artık bence ölü soket vs muhabbetlerini geçin. Ultra 200 serisi yeni de ne oluyor yine herkes 13. 14. nesil alıyor. İşlemci iyise iyidir. Soketi falan yok. Şu zamanda işlemciyi yükseltmek için tek satan kişi sayısı parmakları geçmiyorken neyin ölü soketi. O eskidendi. Yok işlemciyi satayımda yükseltirim muhabbeti. Şimdi herkes kasasını komple satıp yeni sistem alıyor. Yada işlemci anakartını bir satıp yeni işlemci anakart seti alıyor. Bırakın şu upgrade saçmalığını.

Ayrıca 7500F li sistemlerin hangisinde orta seviye B650 gördünüz. 7800x3d alırsa ilerde yine anakart alacak. Aynı mantık.

Geri