Arkadaslar trendyoldan almayin. Rezil bir firma ve rezil bir musteri hizmetleri var. Hukuki yolla halledersiniz. Hijyeni onemli olan urunler haric herseyi iade edebilirsin.
Hocam bakın ben de Trendyol'da satıcıyım. Daha bugün aynı sebepten bir müşterinin ürününü reddettim. Adam benden elektrikli süpürge almış, tüm evini bir güzel süpürmüş. Sonra da "Çekim gücünü beğenmedim" diyerek iade ediyor. Ürünün kolisini bir açtım, toz içinde. Şimdi ben bu ürünü nasıl satayım? Kime vereyim? Benzer bir durumu geçen hafta yaşadım. Waffle makinesi sattım, kadın içinde bir güzel waffle'ını yapmış. Yemiş. Sonra da, "beğenmedim" diyerek iade ediyor. Ben bu ürünü kime satayım? Kime iade edeyim? Böyle durumlarda herkes kendini düşünüyor.
Kullanılan her ürün "ikinci el" durumunda düşer. Çünkü KULLANILMIŞTIR.
Bence burada satıcı haklı.
Birincisi incehesapa 2 tane ürün iade ettim onlarcada ürün aldım senin gibi haklarını bilmeyen afedersin beyin yoksunu insanların iadelerini reddediyorlar senin iadeni reddedilerse o senin hıyarlığındır bu arada üslubumu yargılıayıp ahlak bekçisi kesilen bir adamın olan bir hakkı bin bir türlü yalan söyleyerek olmamış gibi söyleyen bir insanın bana ahlaksız demesi gerçekten çok ironik.
Mesaj otomatik birleştirildi:
satıcıyı ara. Bilgi ver eksik ürün olduğu için reddedebilir bu normal buna bir şey diyemem. Ama kutusu açılmış diye red etme hakkına sahip değil.
Skddndkkdkdndn olm ne komik şeyler siniz yaw ne zoruma gitti yahu dkdjkcfdndk egon tatmin oldumu çocuk adam devam et böyle eminim çevrende bir tane adam gibi dostun yoktur laflara baksana ne kadar aciz üzüldüm senin adına neyse seni de engelliyorum
Hocam bakın ben de Trendyol'da satıcıyım. Daha bugün aynı sebepten bir müşterinin ürününü reddettim. Adam benden elektrikli süpürge almış, tüm evini bir güzel süpürmüş. Sonra da "Çekim gücünü beğenmedim" diyerek iade ediyor. Ürünün kolisini bir açtım, toz içinde. Şimdi ben bu ürünü nasıl satayım? Kime vereyim? Benzer bir durumu geçen hafta yaşadım. Waffle makinesi sattım, kadın içinde bir güzel waffle'ını yapmış. Yemiş. Sonra da, "beğenmedim" diyerek iade ediyor. Ben bu ürünü kime satayım? Kime iade edeyim? Böyle durumlarda herkes kendini düşünüyor.
Kardeşim bunlara anlatamazsın bizim milletimiz bencil satıcıyı düşünmez bilmiyorlar ki bu yaptıkları hak yemek senin ürünün ikinci ele düşüyor otomatik niye iade alasın emeğine parana yazık değil mi senin şimdi iade alsan diyelim aldın bunu nasıl satacaksın yazık günah bizim milletten olmaz bu kafayla giderse
Kardeşim bunlara anlatamazsın bizim milletimiz bencil satıcıyı düşünmez bilmiyorlar ki bu yaptıkları hak yemek senin ürünün ikinci ele düşüyor otomatik niye iade alasın emeğine parana yazık değil mi senin şimdi iade alsan diyelim aldın bunu nasıl satacaksın yazık günah bizim milletten olmaz bu kafayla giderse
bunlar böyle yapıyor suistimal ediyor birde utanmadan argo konuşuyor üste çıkacak ya aşağılamaya çalışıyor karşımda olsa özür dilerim dostum abim derler burada erkek olmaları da komik birde onu geçtim yalan bilgi diyor ben mi veriyorum bilgiyi internet mi adama gov.tr uzantılı link atmış adam ona yalan diyor avukat bürolarının sitesinde de benzer yazılar var neyse diyelim yalan kesinlikle böyle bir yasa da olmalı satıcıya yazık günah birde imha ediliyor diyen vardı yukarda iade ürünler le ilgili orada patladım ztn efsaneydi günüm güzelleşti
Kanunlar açık.Ne üretici ne tüketici dışına cıkamaz, ha siz kural/hukuk bilmem iade de almam derseniz tüketici de haklıysa bi THH kararı sonucu seve seve iade alırsınız.Bu sürecte durum mahkemeye taşınırsa tüketici haklıysa kazanırsa dava masrafları+avukatlık ücreti tarafınıza yansıtılır.
Durumun etik mi yanlış mı konusuna girmeyeceğim 6502 sayılı tüketicinin korunması kanunu acıp 5dk inceleyin. Ha satıcı haklıysa tüketici gerekli mercilere başvurusunu yapsada haksız olduğı anlaşılırsa Kaymakamlık heyet onayıyla durum kendisine bildirilir dava/durum kapatılır.
Yani yazdığınız gibi waffle yapmış ben bunu nasıl alacam kime satacam bu artık 2.el gereksiz acıklamalar sizi bağlar...
Sence haklı lakin senin haklı olman devletin koyduğu kanunu değiştirmez. Ticaret yapıyorsun mazot satmıyorsun hep cebe hep cebe olmaz ticarette bu tarz olaylara alışık olman lazım.
Boş konuşmussun, alo 185 hattını ara bakayım keyfi iade var mı yok mu? diye sana cevabını verirler boş mesaj kirliliği yaratıyorsun. Hak var mı var, ben etikliğinin sorgulamasını yapmam. Herhalde satıcısın çok zoruna gidiyor bu durum.
Üstte ki 3 tane boş konuşan adamı dinleme sen ALO 185 aradığında bile sana keyfi iade hakkın var diyorlar 2 3 tane adamın lafına bakarak haklarını ellerinden almalarına izin verme gerekirse thh git
kanun düzenlenmedi güzel kardeşim abdullah abi bir video çekti yasal düzenleme yapılacaktı ama kanunlarda hiçbir değişiklik olmadı haberi verildi sadece yapılacak diye bak adı üstünde yapılacak, ama yapılmadı. O yüzden abdullah abinin çektiği videonun şuan bir önemi yok
Sen üstte ki volkan kılıklıyı ne takıyorsun hocam? satıcıdır işine gelmiyordur adamda yalan söyleme konusunda ben böyle bir çaba görmedim inat herif neymiş İADE HAKKI yokmuş g2tünden uydurduğu kanunları burda millete k2kalarım diye boş laf olsun diye yazıyor. Aklı sıra satıcı olarak bir kaç kişiyi bu konuyla iade hakkını gasp ederim düşünüyor @Volkan:/ memlekette bir akıllı sensin zaten güzel kardeşim
Cckdmfckfndndkckckngkccodmd
Aynen satıcıyım komikmiş İncehesap bile iade almıyor kutusunu açtığın zaman haklı olarak sen bu sistemi savunuyorsun ya var diyorsun iade ürün sana geldiğinde ağlamayacaksın dostum benim tamam mı üründe kusur yok bir şey yok neye göre iade komiksiziniz bir akıllı da sizsiniz insan onu boş verir abisini babasını kendisini o satıcı yerine koyar öyle yorum yapar üsluba bak yazık çok yazık bu ülkeye ahlak sıfır
bu kadar ısrarla yanlış bilgi vermeye çalıştın verdiğin saçma sapan bilgiler de altı boş çıktı uyarıyı yedin.
demek ki neymiş ? sallayınca yoğurt her zaman ayran olmuyormuş değil mi güzel kardeşim
ben dahil yukarda bir çok arkadaş iade konusunda doğru bilgiyi verdi. bu konuda ki yada konuyu okuyan arkadaşlara yeter. şimdi git başka yerde at tut salla
uyarıyı yedi zaten yanlış bilgilendirmeden. afiyet olsun ona
bu kadar ısrarla yanlış bilgi vermeye çalıştın verdiğin saçma sapan bilgiler de altı boş çıktı uyarıyı yedin.
demek ki neymiş ? sallayınca yoğurt her zaman ayran olmuyormuş değil mi güzel kardeşim
ben dahil yukarda bir çok arkadaş iade konusunda doğru bilgiyi verdi. bu konuda ki yada konuyu okuyan arkadaşlara yeter. şimdi git başka yerde at tut salla