Ibre Tersine Döndü....

Yamaha MT-09

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
257
zamanında aşk acısı çeken abilere ''ya abi başka kızmı yok allah aşkına'' diyen veletler şimdi seni çok iyi anlıyor abi XD

Şunu nasıl yapıyorsunuz hocam ya hiç mi aşık olmadınız
Valla her seferinde aşık oldum sanıyorum herhalde hiç kimseye aşık olmadım bu kadar kısa sürede unutabildiğime göre. Ama gerçekten çok seçici ve içten seviyorum olmayınca peşine de dusmuyorum.

Şunu nasıl yapıyorsunuz hocam ya hiç mi aşık olmadınız
Günümüz insanının en çok’ta ergenlerin en büyük sorunlarından biri bu karşı cinse karşı her duyguyu aşk sanıyorlar

Oysaki sadece karşı cinsten ilgi,sevgi vs. görmeye aşılıyorlar ve o bırakınca’da onun ilgisi olmadan yapamam yerine aşk diyorlar veya başka bir şey ama günün sonunda aşk diyorlar ki muhtemelen sizde öyle yapıyorsunuz

Kısaca 2 flört edince hemen aşk oldum diyorsunuz yani içimdekileri buraya dökemiyorum ban yememek için ama nasıl ülke olduysak maşallah herkes ilk görüşte aşk oluyor sözde

Aşk falan değil sizinki aşk sandığınız gibi bir şey değil hoşlanmak ile aşk aynı şey değil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gerçekten yazık günümüzde Aşk kelimesi anlamını ne kadar yitirmiş

Günümüz insanının en çok’ta ergenlerin en büyük sorunlarından biri bu karşı cinse karşı her duyguyu aşk sanıyorlar

Oysaki sadece karşı cinsten ilgi,sevgi vs. görmeye aşılıyorlar ve o bırakınca’da onun ilgisi olmadan yapamam yerine aşk diyorlar veya başka bir şey ama günün sonunda aşk diyorlar ki muhtemelen sizde öyle yapıyorsunuz

Kısaca 2 flört edince hemen aşk oldum diyorsunuz yani içimdekileri buraya dökemiyorum ban yememek için ama nasıl ülke olduysak maşallah herkes ilk görüşte aşk oluyor sözde

Aşk falan değil sizinki aşk sandığınız gibi bir şey değil hoşlanmak ile aşk aynı şey değil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gerçekten yazık günümüzde Aşk kelimesi anlamını ne kadar yitirmiş
dedikleriniz doğru olabilir peki hoşlantı ile aşkın farkı ne size göre mesela

dedikleriniz doğru olabilir peki hoşlantı ile aşkın farkı ne size göre mesela

Hoşlantı genelde bir kişiye fiziksel/cinsel ilgi duyduğun, kafa yapının da uyduğunu düşündüğün ve bu tarz sebeplerden dolayı vücudunun onun yanındayken dopamin salgıladığı, mutlu olduğun ve kalbinin hızlı attığı kişiye karşı beslediğin duygudur. (Yani tam anlatamadım ama böyle bir şey işte.)

Aşk ise fiziksel olarak beğeniyor olsan da manevi kısmını, yani kişiliğini/karakterini vs. daha çok sevdiğin; onun yanındayken mutlu olduğun ama vücudunun dopamin salgılayarak heyecanlandırması kısımlarını çoktan geçtiğin, artık o yanındayken rahatladığın ve güvende olduğunu hissettiğin ve onun için fedakârlık yapmaya hazır olduğun, gerekirse onu korumak için ölümü bile göze alabildiğin kişiye karşı beslediğin duygudur.

He, mesela geçen 15 yaşında bir çocuk 12 yaşındaki bir kızla sevgiliydi ve bana “Ne yapmalıyım?” diye soruyordu. Dedim: “Sen mal mısın? 23-20 yaşındaki gibi bir ilişki değil bu. 12 yaşındaki kız ile ne sevgilisi vs.?” dedim. Çocuk, “Abi haklısın ama ben de ‘ayrılalım’ dedim, kız ‘intihar ederim’ vs. dedi. Depresyona girmiş, kendini öldürmeye çalışmış vs.” dedi. (Tabii ben gülmekten ölüyorum.) Neyse, uzun konu ama sonunda yanlış olduğunu anlattım ve o da kızdan ayrıldı.

Neyse yani, mesela bu aşk değil. Bu ergenlik. Sokakta çok var öyle; flört ettiği/sevgilisi için birini bıçaklayan veya bıçak yiyen, “Onun için ölürüm.” diyen, ayrıldığında alkol içen beyinsizler vs. çok. Bu aşk değil yani, mesela.

Aşk demek sorumluluk almaktır. Mesela evli bir kadın yemek yapmayı, çocuğuna bakmayı, temizlik yapmayı vs. kölelik/hizmetçilik olarak görüyorsa o ilişki aşk değildir. Veya bir erkek eşi ve çocuklarına ilgi göstermiyor, onlarla ilgilenmiyorsa, onlar için ölümü göze alamıyorsa o da aşk değildir.
(Gerçi bu örneği kısa yazayım diye tam demek istediğimi anlatmadım ama neyse.)

Yani taraflar sorumluluk almalı, fedakârlık yapmalı. Mesela evli kadın veya erkek fark etmez; eğer felç geçirdiğinde veya sakat kaldığında vs. onu terk ediyorsa o kişi aşık değildir, sadece sevgili tarzı bir ilişkidir. Aşık olan kişi, ne kadar zor olsa da onu sevmeye, tüm sorumlulukları üstlenmeye ve son ana kadar yanında olmaya devam eden kişidir.

Hatta günümüzde felç ve sakatlık gibi ağır şeyleri bırak; olur da bir kaza sonucu yüzü yanarsa veya kısaca yakışıklılığını/güzelliğini kaybederse diğer taraf bir bahane bulup terk ediyor onu.

Maalesef günümüzde birçok şey anlamını yitirdi. Mesela “evlilik/aşk”; evlenirken hastalıkta ve sağlıkta, iyi günde ve kötü günde yanında olacağına tüm dinlerde, hatta ve hatta dinî inancı olmayanlarda bile yemin edilir. Ama günümüzde çoğu kişi bunu yapmıyor. Milyonda bir kişi falan belki yapıyor. Hatta onları bırak, sırf cinsellik denen kısa bir zevke aldanıp aralarındaki ilişkileri hiçe sayıyorlar.

Mesela eskiden bekâret diye bir şey vardı. Mesela bir kadının bakire olması güven, bağlılık ve sevgi göstergesiydi aslında. Yani evlendiğimde aslında “Ben yıllarca nefsime sahip çıktım, ta ki doğru kişiyi bulana kadar. Benim için aşk dünyevi zevklerden daha önemlidir ve o doğru kişi de sensin. Bu yüzden seninle evlendim ve seninle olmak istiyorum; bunu senin bozmanı istiyorum.” gibi, kadının güvenilir ve sadık olduğunu gösteren, hem de kendi için çok değerli olan bir şeyi senin için feda ederek sana olan sevgisinin göstergesiydi.

Ama şimdi bak, eğer şu an bakireliğe önem veriyorsan seni “gerici, yobaz, eski kafalı, mağara adamı” olarak adlandırıyorlar ve cinsel ilişkiyi karşılanması gereken bir ihtiyaç, özgürlük ve deneyim olarak görüyorlar.

Yani günümüzde birçok şey anlamını yitirdi ve insanlar bunun ne kadar kötü bir şey olduğunu görmüyor. Görenler de işlerine geldikleri için ses etmiyorlar vs.

Son düzenleme:
Silindi (boş yaptım özür dilerim)

Son düzenleme:
Geri