İlk cümleye nasıl başlayacağım?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,567
Kitap okumaya karar verdim ama gün içinde hep şu saat bu saat diye diye erteliyorum. O ilk cümle nasıl, o kapağı ilk açış nasıl oluyor? Yani elim rahat gitsin tereddüt, ertlemede kalmayayım.
Aklıma geldiği zamanda okuma isteğinin gelmesi için ne yapılabilir?

Ben de kavgam kitabı var adolf hitlerin 60 sayfa okudum 1.5 ay oldu daha elime almadım bu bence heves meselesi zorlamamak lazım.

Aynı Şey Ben'de Yapıcağım Ödev İçin Geçerli 10 Gündür 1 Tane Site Yapıcam Yarın Yarın Diye Erteliyorum Hep :D
Aynı Şey 2 Yıldır Okunmayı Bekleyen Metro Kitap Serisi İçin'de Geçerli Raf'Da Öylece Duruyorlar.

klasik cümle ama 23.00 olsun başlıcam falan diyorsanız ama bütün işinizi bırakıp okumaya başlamanız lazım yoksa 23.00 de olursa başlamazsınız

Kitap okumaya karar verdim ama gün içinde hep şu saat bu saat diye diye erteliyorum. O ilk cümle nasıl, o kapağı ilk açış nasıl oluyor? Yani elim rahat gitsin tereddüt, ertlemede kalmayayım.
Aklıma geldiği zamanda okuma isteğinin gelmesi için ne yapılabilir?
Aklının başka bir şeyde kalmamasını sağla ve sadece kitaba odaklan o sessizliğe dal git sonra ilk 3-4 sayfayı okuyunca merakın artıyor ve kendi isteğinle okuyabiliyorsun. (Benim için böyle)
Edit: bu arada ilk zamanlar kendini zorlayarak ertelememeye başlarsan alışkanlık haline getirirsin ertelememeyi.

Kitap okumamanın eksikliğini hissetmediğin için ilk adımı atman her zaman zorlu olacak. İradeni zorlayıp bunu yapman lazım. Zaten birkaç kitaptan sonra kitap okumayınca kendini cahil hissetmeye başlıyorsun. Bir süre sonra okudukça daha çok cahil olduğunu hissedeceksin işte o zaman kitap okumak dışında başka bir şey yapmak istemeyeceksin.

Kitapta önemli ben mesela Sabahattin Ali'nin tarzına bayılıyorum size de düşüncelerinizi Konu dışından az çok bildiğim için size bu kitabı öneriyorum. Eminim sevginizden hemen bitirirsiniz :)
Rte yi görünce zortladım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,288
Üyeler
184,292
Son üye
wienzz
Geri