İnsanlar neden ev kiralar ?

Batuw

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,123
Arkadaşlar ben daha 18 yaşındayım ileride aynı işlerle bende uğraşacağım ondan dolayı soruyorum.
Öğrenciler vs ev kiralarken haklılar yani okul 4 sene sürüp biticek ama ailesi olan insanlar neden ev kiralar ? Hem ev sahibiyle uğraşıyorlar hemde o kadar para karşılığında sadece geçici barınma sağlıyorlar bu yüzden ev almak daha mantıklı değil mi ? Kira öder gibi evin borcunu ödersin ve kimseyle uğraşmana gerek kalmaz

Arkadaşlar ben daha 18 yaşındayım ileride aynı işlerle bende uğraşacağım ondan dolayı soruyorum.
Öğrenciler vs ev kiralarken haklılar yani okul 4 sene sürüp biticek ama ailesi olan insanlar neden ev kiralar ? Hem ev sahibiyle uğraşıyorlar hemde o kadar para karşılığında sadece geçici barınma sağlıyorlar bu yüzden ev almak daha mantıklı değil mi ? Kira öder gibi evin borcunu ödersin ve kimseyle uğraşmana gerek kalmaz
Kira öder gibi ev almak o kadar kolay değil hocam. Dile kolay
Hele öğrenci için daha da zor

Kira öder gibi ev alma diye bir şey yok.
Biraz peşinatın olacak ve geri kalan tutarı kredi çekeceksin. Kredi faizi olarak bankaya 1 ev alacaksın. Sonra 10-15 sene evinin borcunu ödeyeceksin.
Başla türlü öyle kira verene kadar evimin borcunu ödeyeyim diye bir şey yok maalesef.

ortalama konuşuyorum
4 yıl ortalama fıyat olarak
2500 * 48 = 120.000 tl ( bu kırayı zaten bölüşeceksin )
Bir ev şuan 400.000 aşağısı değil
300.000 kredi çeksen ortalama da geri ödemen 550-600 arası
aylık ortalama geri ödemen 4000 civarı gelir. ve 10 sene civarı ödersin.
Hesap basit, ya paran vardır ev alır atan, deden. Ya kiraya çıkarsın. Ya da KYK yolları taştan dersin.

Dostum herkesin yüzbinlerce parası yok. Farkındasın değil mi? Şu an en yıkık dökük evi 300'den filan veriyorlar. Kira olunca hiçteyse yapılı eve geçersin.
Yıkık dökük evi 300'e alsan bir de masrafı var. Ki artık bir ev masrafı en kötü 60-70 bin tl o da artık tomarla insan arıyorsun. Ucuza getirmek için.

Ev alacak parası olmadığından

Şu anda bir asgari ücretli en fazla 130 bin lira konut kredisi çekebiliyor. Bunu da 120 ayda geriye 300 bin TL olarak ödüyor. Sen düşün.

250.000 TL kredi çeksen geri onu 500.000 TL olarak ödüyorsun neden iki katını ödeyeyim ki?

Herkesin ev alcak parası mı var
Yanlış anladınız, kira ödemek yerine ev kredisi ödeyin diyor hem aylık ödemiş olursunuz hem uzun süre sonra ev sizin oluyor.

Yanlış anladınız, kira ödemek yerine ev kredisi ödeyin diyor hem aylık ödemiş olursunuz hem uzun süre sonra ev sizin oluyor.
O çekeceği kredinin aylık ödemesini biliyor musun?

300.000 TL 10 yıl vadeli konut kredisi aylık en az 5000 TL yapar ayrıca geri ödediğin tutar da 600.000 TL'leri buluyor.

Aylık bu kadar krediyi ödeyecek gücü olanın zaten ev alacak gücü de vardır.

Geri