İyide intel zaten apu olarak aslında ekran kartı üreten bir firma diyebiliriz tabikide gün sonunda aynı şey değil...
intelin neredeyse her güncellemede %40 oranında hatta daha fazla performans artışı yaşadığını gördüm ki bu bir yandan iyi diğer yandan kötü çünkü kart o kadar berbat çıkmış ki her güncelllemede uçuk rakamlarda performas artışı oluyor. Bir driver güncellemesinde %5 performans artışı bile fazla bence.
Amd iyi gitmiyor zaten bakın intel ekran kartı çıkardığından beri amd düzgün driver çıkarmaya başladı intel amd'ye rakip zaten şuan büyük ihtimalle yazılımcıları sıkıştırıyorlardır önceden çok bir şey dememişlerdir çünkü nvidia ile rekabet edemezler çok üst seviye bir şey gelmesi lazım adamlar nvidia ne çıkarırsa copy paste yapıyor.
İntelde niye wattman hatası yokun cevabı da bence para.... İntel amd'ye göre daha değerli ve zengin bir şirket adamların yazılımcıları iyi 10-14nm üretim sürecine rağmen evet fazla güç çekiyor ama adamlar yinede satış yapıyor ve her ne kadar ekran kartı kadar güç çekselerde iyide performans sonuçları veriyor ama yinede almam orası ayrı amd şuan işlemcilerde iyi.
xess dlls gibi. Nasıl dlls sadece nvidia kartlarda çalışıyorsa xess de öyle donanımla çalışıyor (iki versiyonu var) fsr öyle değil amd yazılım ile yapıyor büyük ihtimalle yeni seride donanımla yaparlar. Tabi xess'in yazılımla çalışan hali bazı oyunlarda fsr'a göre çok iyi mesela cp 2077i sony oyunlarının bazıları. Bence burda fsr için oyun geliştiricisinde suçu var çünkü fsr3 modu oyunlara gömülü olan fsr3'ten çok daha iyi.
ss aldım ne kadar belli bilmiyorum ama sol oyun firmasının entegre fsr 3.1 sağ taraf fsr mod
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle