🔥İndirim 🔥 Intel Core 13500 Tray İşlemci 5499 TL! 🔥

Ben de şimdi bir tane çektim ama satıcıya dikkat etmemişim penguen modret ccy gibi farklı satıcılar varmış fiyatlar birbirine yakın umarım sıkıntısız gelir.

i3 12100F’ten i5 13500’e geçtim. i3’ün kendi stok soğutucusuyla 100 dereceyi görüyordu mübarek. Phantom Spiriti beleşe üstüne para alarak aldım, 45 dereceyi geçmiyor; en fazla 60’ı gördü.
IMG_20250602_142458.webp

Peki yükseltmek istesem ne önerirsin ?
12 nesil i7 iyi olur mu ?
13 ve 14. nesili tavsiye etmiyorlar.
lga 1700 Anakart var. Ekran kartı 6700xt
i9 12900k ile i5 13600k oyun performansı aynı gibi yani 13 14 gayet alınır ama i9 sıkıntı diğerlerinde sıkıntı yok. Oyun içinde 13600kf 14600kf yeterli.

7500F fiyatına fazla çekirdek + dahili grafik var. Hikaye oyunlarında FPS değerleri yakın ve birkaçında fazla. Tek dezavantajı fazla güç tüketiyor. Satıcılar sıfır satıyorsa alınır gibi duruyor.
7500F bir tık pahalı ama oyun performanslarında 7500F daha iyi FPS ler veriyor. ayrıca UPGRADE seçenekleri AMD de daha geniş :) anakart değişikliğine gerek yok işlemci yükseltmek istediğinizde.

Onu da workstation olarak kullanacak adam düşünsün buranın kitlesi ve genel kitle oyun odaklı. Sayı verirken ona göre vericeksiniz veya en azından neyde fark oldugunu soyleyeceksiniz. Oyle ahkam kesmek olmuyor yani %1' e konusuyorsunuz.
Ahkam kesen kim delikanlı? Biliyorum çoğunuz oyun amaçlı düşünüyorsunuz. Ben de çok oyun oynadım sizin gibi zamanında ama bilgisayar dediğin oyundan ibaret değildir. Gençlerimizin zihninde bu algıyı kırmak lazım. Yoksa bir sonraki Tren olan yapay zekayı da kaçıracaksınız. Sonra gene ele muhtaç olacaz geçmişte olduğu gibi. He tek tük sıyrılanlar olacak ona lafım yok ama genelde gene muhtaç olucaz.

yılbaşından sona 5k ya tray i5 13400f almıştım

Arkadaşlar 10k bütçem var valorant oynicam bunu alıp ddr4 bı sistem kurup işlemcinin kendi dahili grafik kartıyla oynayabilir miyim mantıklı mı sizce bunu yapmak
Toplanır lakin valorant unreal engine 5 e geçiyor illa ekran kartı lazım olacak

Ahkam kesen kim delikanlı? Biliyorum çoğunuz oyun amaçlı düşünüyorsunuz. Ben de çok oyun oynadım sizin gibi zamanında ama bilgisayar dediğin oyundan ibaret değildir. Gençlerimizin zihninde bu algıyı kırmak lazım. Yoksa bir sonraki Tren olan yapay zekayı da kaçıracaksınız. Sonra gene ele muhtaç olacaz geçmişte olduğu gibi. He tek tük sıyrılanlar olacak ona lafım yok ama genelde gene muhtaç olucaz.
Yapay zeka cpu ile olmaz GPU ile olur onu geç de bu forumda özellikle belirtilmedikçe işlemcilerin oyun performansı baz alınması gayet dogal ve o kadar da fark yok. İş için alacak multi tasking puanını özellikle göz önüne alıyor veya soruyor direkt zaten
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Toplanır lakin valorant unreal engine 5 e geçiyor illa ekran kartı lazım olacak
Bence optimizeye saglam calısırlar cünkü valorant coktan low end gpu oyunu olarak akıllara kazındı bile bu büyük hata olurdu muhtemelen bu GPU işini çözmüşlerdir veya sadece PR olsun diye biraz oyuncu kaybetmeyi de göze almıslardır bilemeyiz

Geri