Herkese merhaba. TürkNet kullanıcısıyım şu an aktif olarak 85Mbps dowload 8Mbps upload alıyorum. Modem ara yüzüne göre ise Max 132Mbps alabileceğimi söylüyor. Sizce bu değerleri alabilir miyim? Eğer alamayacaksam 100Mbps neden alamıyorum?
VDSL sanırım ondan. Mantığı anlatayım senin potansiyelin 132 ye kadar var ancak santralden uzaklığın bakır kablonun direnci modemin dağıtımı PC’nin onu alması derken (en önemli faktör bakır kablo bu arada) sana verilen değeri alamıyorsun okey? Adsl de bu iş daha da çöp VDSL‘de biraz daha toparlanmış hem 100 Mbps verebilecek kapasiteye sahip bir teknoloji ama eğer fiber alt yapın olsaydı sana söyledikleri değeri söke söke alırdın. @bgokbas devamını da oku.Herkese merhaba. TürkNet kullanıcısıyım şu an aktif olarak 85Mbps dowload 8Mbps upload alıyorum. Modem ara yüzüne göre ise Max 132Mbps alabileceğimi söylüyor. Sizce bu değerleri alabilir miyim? Eğer alamayacaksam 100Mbps neden alamıyor
um?Alıntıyı görüntüle
Hocam santral 50m uzağımdaVDSL sanırım ondan
Parasını veriyorsam hakkımı neden istemeyeyim?Yaw Türkiye'de 80 mbps bulmuşsun fazlasını arıyorsun.
Destek kaydı oluşturdum umarım bir şeyler yaparlar.Bende de aynı sorun var modem arayüzünde maksimum 119 alırım yazıyor ama 100 MBps pakette bana 92 falan geliyor
bende de 45 metre uzakta ama bizim DSLAM Kilidi dediğimiz, yoğunluğa göre maksimum hızı belirleyen bir sistem var.Hocam santral 50m uzağımda![]()
teşekkürlerbende de 45 metre uzakta ama bizim DSLAM Kilidi dediğimiz, yoğunluğa göre maksimum hızı belirleyen bir sistem var.
Mesela o saha dolabına sadece ben bağlı olayım. Benden başka kimse bağlı olmasın. O zaman ben o saha dolabından 120mbps hız alırım.
Ama başka kişiler, portların doluluğu vb. Derken işler değişiyor.
Benim de max 120Mbps almam gerekiyor ama DSLAM Kilidi yüzünden max 87Mbps alabiliyorum.
bunu türknet'e söylesen bile telekomun gelmesi lazım. Onlar bir şey yapamıyor.
Böyle.
VDSL ile 85 mbps dahi zor.VDSL sanırım ondan. Mantığı anlatayım senin potansiyelin 132 ye kadar var ancak santralden uzaklığın bakır kablonun direnci modemin dağıtımı PC’nin onu alması derken (en önemli faktör bakır kablo bu arada) sana verilen değeri alamıyorsun okey? Adsl de bu iş daha da çöp VDSL‘de biraz daha toparlanmış hem 100 Mbps verebilecek kapasiteye sahip bir teknoloji ama eğer fiber alt yapın olsaydı sana söyledikleri değeri söke söke alırdın. @bgokbas devamını da oku.
VDSL ile alakalı.Hocam santral 50m uzağımda![]()