Neler Yeni

internet hız problermi

Alik06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ali kılıçarslan
türk telekom üzerinden vdls ile 50 mbit hız almaktayım fakat akşam saatlerinde hızım 1,2 mbitlere kadar düştüğü oluyor geri kalan saatlerde 45 47 arası hız alabiliyorum bulunduğum bina eski bir bina bir arkadaş ankastreden cat6 kablo çekersem hem sorunun düzeleceğini hemde 60 70 mbit leri görebileceğimi söyledi nasıl mantıklı olurmu cat6 kablo çekmem sizce ?

McQueen95

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
752
İsim
ömer eren ilkaya
Instagram
Erenilkaya
Steam
McQueen
Twitter
bayanmayanbay
Discord
bayanmayanbay#2566
türk telekom üzerinden vdls ile 50 mbit hız almaktayım fakat akşam saatlerinde hızım 1,2 mbitlere kadar düştüğü oluyor geri kalan saatlerde 45 47 arası hız alabiliyorum bulunduğum bina eski bir bina bir arkadaş ankastreden cat6 kablo çekersem hem sorunun düzeleceğini hemde 60 70 mbit leri görebileceğimi söyledi nasıl mantıklı olurmu cat6 kablo çekmem sizce ?
şuan kullandığın kablo nedir ben de 100mbps almam gerekiyorken eski kablo kullandığım için 24 veriyordu cat6 taktım 100 almaya başladım

Alik06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ali kılıçarslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
reis telefon kutusundan eve ne kablosu geliyor bilmiyorum ben prizden hem modeme hemde ev telefonuna bağlıyorum

Lady-Of-Ice

80+ Silver
Modem değerlerini atma imkanınız var mı? Akşam saatlerinde oluyorsa yoğunluktan veya iss bazlı olabilir. Priz nasıl? 3 delikli mi, rj soketli mi?

Alik06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ali kılıçarslan
Modem değerlerini atma imkanınız var mı? Akşam saatlerinde oluyorsa yoğunluktan veya iss bazlı olabilir. Priz nasıl? 3 delikli mi, rj soketli mi?
3 delikli reis akşam saatleri haricindede hız düşüşü oluyor değerleri de attım modemde baya eski bir modem ondanda kaynaklı olabilirmi
2.png

Lady-Of-Ice

80+ Silver
Hat zayıflaması bir tık yüksek gibi. Prizden sonra ki kablo ucu jakları yenileyip dene. Splitter var mı? Prizde de sorun olabilir.

Lady-Of-Ice

80+ Silver
Bende de kendiliğinden düşme oluyordu; splitter bağlı kablo ucu jakı değiştirince düzeldi. Jaklar tam oturmuyorsa; sorun yaratabiliyor.
Splittere bağlı kabloları tak çıkart yap bakalım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Splitter sallansa ya da fiziksel temas olursa benzer sorun olabilir. Bende deneme yanılma ile anladım sorun olduğunu.
Ya jak yenileyeceksin ya da tak çıkart yapacaksın. Hassas biraz, temassızlık olabiliyor.
Bende ki de Uptech AU 103 filtreli.

44.jpg

Son düzenleme:

Alik06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ali kılıçarslan
yaptım reis tam oturuyor ama bişey değişmiyor

ben cat 6 kabloyu çektirsem eve hat zayıflaması düşmezmi

Lady-Of-Ice

80+ Silver
Düşebilir de düşmeyebilir de , denemen lazım. Ankastreden eve hem normal cat hem de dış ortam cat kablo taktım değişim olmadı; aynı değerleri aldım.
Sonra Reçber bakır 2 telli tel kablo taktım; hat zayıflaması 5.5 dan 4.5 civarına düştü. Hem ankastreden eve hem de ev içinde kullandım.

Alik06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ali kılıçarslan
reis hangisi daha iyi olur bide maliyeti ortalama ne olur

Alik06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ali kılıçarslan
reis şimdi ne yapayım sence hem kabloyu hemde modemi değiştirsem değerler düzelirmi daha yüksek hız alabilirmiyim napayım sence

reis şimdi ne yapayım sence hem kabloyu hemde modemi değiştirsem değerler düzelirmi daha yüksek hız alabilirmiyim napayım sence
santrala olan uzaklık 380 metre

Top Bottom