Neler Yeni

İnternet hızımda kayıp var

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
Yorumu düzenledim, 35 tane sekmenin arasında benzer sorunu yaşayanları yan yana almıştım, ping spike konusuna cevap yazacağım diye yanlış konuya yazmışım. Neyse fark etmez bu boktan firma kadar müşterilerini umursamayan başka bir firma daha yok. Kendim kullandım, bir tane cloud diye personelleri var networktan gram anlayamayan sağda solda eleştirenlerin hesabını kapatsın, dursun başka yaptığı bir iş yok.

Sen bu firmanın kirli çamaşırlarını bilmiyorsan o benim değil, senin sorunun.
Firmanın sorunları beni ilgilendirmiyor çünkü kullanmıyorum benim yardımcı olduğum konu arkadaşımız altyapı sorunu comnetin ne zamandır kendine ait fiziksel altyapısı var ?
Yok değil mi adamlar kendilerine ait olmayan altyapı hakkında bir şey yapamazlar o yüzden bu konuda firmaya laf ettirmem sadece bu firmaya değil herhangi bir firmaya ettirmem
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Oneomous 50'ye sabitledim ama ping saibt 21
Alıntıyı görüntüle

Bu arada ben Adana'dayım. Ama Comnet beni Istanbul'da olarak gösteriyor. Bu mu sizce ping yükselten?
Bu testi speed test ile yapsan daha iyi olur sana en yakın stabil olan santralden yapar.

Bünyamina

80+ Platinum
arkadaşın dediği gibi mesafe yoğunlukla alakalıdır ya ben her zaman hep vaat edilen değeri alıyorum ama benim santrale mesafem 6 metre civarı yani evin yanında ve santral dolu değil kapasitesinin çoğunu kullanmıyor abone az diyelim
35 e 5.6 kullanıyorum turktelekom bu değerlerin altına nadir indiğini gördüm ama o değerde 34 civarı oluyordu

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Bu testi speed test ile yapsan daha iyi olur sana en yakın stabil olan santralden yapar.
Speedtest de 20 ping gösteriyor.
Dediğim gibi Adana'dayım fakat IP adresimden dolayı Speedtest Istanbul olarak algılıyor. Whereismyip diye arattğımda Istanbul çıkıyor. Yani bana fiziksel olarak 935 km arası yerde 20 ping alıyorum. Normal değil mi? Milleni'de de böyleydi. Adamlar beni Adana'da olarak gösteriyordu. Ping 4 idi. Ama Istanbul sunucusuna bağlandığım vakit 15 20 leri görüyordum yine.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
Speedtest de 20 ping gösteriyor.
Dediğim gibi Adana'dayım fakat IP adresimden dolayı Speedtest Istanbul olarak algılıyor. Whereismyip diye arattğımda Istanbul çıkıyor. Yani bana fiziksel olarak 935 km arası yerde 20 ping alıyorum. Normal değil mi? Milleni'de de böyleydi. Adamlar beni Adana'da olarak gösteriyordu. Ping 4 idi. Ama Istanbul sunucusuna bağlandığım vakit 15 20 leri görüyordum yine.
Normal saatlerde nereye bağlanıyor ve pingin ne durumda oluyor yine aynıysa durum normal bu arada evet mesafeye bakarsak normal denilebilir.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Normal saatlerde nereye bağlanıyor ve pingin ne durumda oluyor yine
Normal saatlerde de ping 20. Sabit 20. Hiç değişmiyor. Otomatik olarak Istanbul'a bağlanıyor. Adana'yı seçtim manuel olarak. 39 çıktı ping. Sanki şu yolu izlemişim gibi: Adana->Istanbul->Adana

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
Normal saatlerde de ping 20. Sabit 20. Hiç değişmiyor. Otomatik olarak Istanbul'a bağlanıyor. Adana'yı seçtim manuel olarak. 39 çıktı ping. Sanki şu yolu izlemişim gibi: Adana->Istanbul->Adana
İstanbul lokasyonlu sunucuda 20ping normal yani evet sorun yok hızını düşürmene gerek yok normale çekebilirsin.Sana önerim sabırlı bir şekilde beklemek

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ya sen kimsin kime laf ettirmiyorsun. Bir halt bildiğin yok. Düzenlediğim mesaja gelip haha atıyorsun. Adamlar sabit ip veriyor ellerinde ip, yok maç günlerin çoğunda kendi kullanıcıları kayıplar, hız düşümleri, siteye giriş sorunları, wifi problemleri yaşıyor kullanıcıları hala gelmiş bana cornet övüyor. Bana kimse bu firmayı savunmasın.
İkinci mesajımda firma yetkilisi madara ettikten sonra gruptan atıldım. Bu firmadan network hizmet alacağınıza gidin, sıfırdan iss kurup yapılandırmasını öğrenip işe koyulun daha iyi hizmet veririsiniz.

Burdaki arkadaşın sorunun nedenlerinden biri iss suncularının kapesitesinden kaynaklı YETMİYOR, bunu zaten geçen sene suratlarına vurdum çok bildikleri için anlamadılar, saha dolabı, iç testisat veya modem olabilir. (Modem'de crc hataları birikiyorsa). İçerden dışarıya doğru çözüm denenir. İç yapıda sorun yoksa, port değişim talebi açılır, port değiştikten sonra sorun da düzelmiyorsa firma değişilir. Bu firmadan arkadaş bir çözüm beklemsin, her halde kullanıcı sorunu deyip geçiliyor.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
Neden? Sabahı mı yoksa genel olarak altyapının iyileştirilmesini mi?
Çünkü bunu sen düzelttiremezsin maksimum yapabileceğin cimere şikayet bir şey çıkar mı bilmiyorum,denemek lazım
Genel olarak anlamında demiştim.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Modemine güncelleme atmış olabilirler
Ayrıca ethernet ile hız testi atsan daha iyi olur.
Şimdiye kadar o kadar internet firmasıyla ilgili konu/ticket çözdüm. Modeme güncelleme atmak diye bir şey kullanıcı başına olmaz. Hiçbir firma bununla uğraşmaz. Modeminizi güncelledim der halbuki arayüzden yeniden başlatır cihazı, cgnat'a seni farklı ipyle bağlar sorunun çözülür çözülür, çözülmedi o zaman sıkntı.
En son Turkcell bölgeye bir güncelleme yapmıştı, güncelleme sonrası modemin ekstra ayarları açıldı bir şeyler oldu ve rezalet bir hale geldi internet. O olaydan sonra durumu yetkili kişilere özel olarak ilettim ve 2 hafta geçmeden çözdüler. Yoksa kim bilir ne kadar süre daha bekleyecektik çözüm için. Düşün 100Mbps internetin var ama steamde 6mb üstü göremiyorsun ve inanılmaz dalgalı. Bufferbloat tavan yapmış ve grafikte vadi çiziyor. Son kullanıcı için yaşanabilecek en kötü şeylerden sadece biri.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
Şimdiye kadar o kadar internet firmasıyla ilgili konu/ticket çözdüm. Modeme güncelleme atmak diye bir şey kullanıcı başına olmaz. Hiçbir firma bununla uğraşmaz. Modeminizi güncelledim der halbuki arayüzden yeniden başlatır cihazı, cgnat'a seni farklı ipyle bağlar sorunun çözülür çözülür, çözülmedi o zaman sıkntı.
En son Turkcell bölgeye bir güncelleme yapmıştı, güncelleme sonrası modemin ekstra ayarları açıldı bir şeyler oldu ve rezalet bir hale geldi internet. O olaydan sonra durumu yetkili kişilere özel olarak ilettim ve 2 hafta geçmeden çözdüler. Yoksa kim bilir ne kadar süre daha bekleyecektik çözüm için. Düşün 100Mbps internetin var ama steamde 6mb üstü göremiyorsun ve inanılmaz dalgalı. Bufferbloat tavan yapmış ve grafikte vadi çiziyor. Son kullanıcı için yaşanabilecek en kötü şeylerden sadece biri.
Güncellemekten kastım oydu.
Bi ara yaklaşık 6 ay süreliğine dediğin hızlar aldım 20/24 arası firmaya dil döktüm anlatamadım.Sonra saldım kendi kendi düzeldi 6 ay sonunda
20/24 arası 3mbpse sabitlenip ping 200/300 arası oluyordu.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
@alpolojix @Oneomous
1672734862424.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,691
Üyeler