Neler Yeni

İNTERNET SAĞLAYICI ÖNERİSİ

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emirhan Koç
Öncelikle herkese selamlar arkadaşlar. Evimde güncel olarak Kablonet kullanıyorum ancak son zamanlarda hele ki akşamları internet hızında inanılmaz bir düşüş var ping çıkıyor YouTube üzerinden video izlerken donuyor aynı zamanda interneti çok da kullanıyoruz ben oyun oynarken babam TV'den YouTube'a giriyor kız kardeşim ders çalışıyor annem Zoom üzerinden arkadaşlarıyla konuşuyor ailecek internete bağlıyız yani :D TurkNet, Millenicom vs gibi önerebileceğiniz taş gibi hızlı bir internet var mı yoksa Kablonet mantıklı mıdır?
Konudan bağımsız ADSL ve VDSL arasındaki fark nedir ve internet bağlatırken nelere dikkat etmeliyim?

TurkNet altyapı sorgusu:

İnternet Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet - Google Chrome 23.10.2024 12_06_14.png

Millenicom altyapı sorgusu:
İnternet Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet - Google Chrome 23.10.2024 12_12_08.png

Mitra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Birol Olcaytürkan
Gigafiber altyapınız yoksa ki yok görünüyor, Turknet tercih edilmesi aptallık olur. ADSL altyapıda interneti kullanmanız için sabit telefon hattına ihtiyacınız var. VDSL'de buna gerek yok. Her ikisi de 100 Mbit'e kadar hızı destekler. 100 Mbit üstünde Fiber altyapıya ihtiyacınız var.

Yağız_82

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Yağız
Öncelikle herkese selamlar arkadaşlar. Evimde güncel olarak Kablonet kullanıyorum ancak son zamanlarda hele ki akşamları internet hızında inanılmaz bir düşüş var ping çıkıyor YouTube üzerinden video izlerken donuyor aynı zamanda interneti çok da kullanıyoruz ben oyun oynarken babam TV'den YouTube'a giriyor kız kardeşim ders çalışıyor annem Zoom üzerinden arkadaşlarıyla konuşuyor ailecek internete bağlıyız yani :D TurkNet, Millenicom vs gibi önerebileceğiniz taş gibi hızlı bir internet var mı yoksa Kablonet mantıklı mıdır?
Konudan bağımsız ADSL ve VDSL arasındaki fark nedir ve internet bağlatırken nelere dikkat etmeliyim?

TurkNet altyapı sorgusu:

Alıntıyı görüntüle

Millenicom altyapı sorgusu:
Alıntıyı görüntüle
Turknet öneriyorlar hocam ama bizde altyapısı olmadığı için netspeed kullanıyoruz ilk 3 ay 290 TL ardından 440 TL falan 100 mbps VDSL internet eğer fiber altyapınız yoksa tercih edebilirsiniz 1 aydır falan kullanıyoruz milenicom rezilliği yüzünden sürekli kesilmeler yaşıyorduk telefonları falan açmıyorlardı

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
595
İsim
Görkem
İLK ÖNCE SANA KENDİ YAŞADIĞIM PROBLEMDEN BAHSEDEYİM OKUMAK İSTERSEN OKURSUN İSTEMEZSEN ÖNERİM BÖLÜMÜNDEN BAŞLARSIN

Türknet kullanıcısı olarak şöyle anlatayım
79 tl aylık ücret olduğu günden bu yana turknet kullanıyorum
bende hız yavaşlaması filan olmadı
ya full
yada kesildi

öncede nadiren kesilme problemleri oluyordu ve 1 saat içerisinde müdehale ediyorlardı
en uzun süren 1 gün sonrasında turk telekom ekiplerinin evime kadar gelip müdehale etmesi idi
ve son seneme kadar bu anlattığım durumlar 3 4 ayda bir olursa olurdu 1 kez yani öyle devamlı problem yaşamazdım

Son senemde illallah getirtecek seviyelere geldiler
son problemimde gelen turk telekom ekibi öyle bir kablo bağlantısı yapmış ki üflesen yerinden sökülecek
kablo her yerinden ek

ben her müşteri temsilcisi kaydımda ilgileniyoruz probleminizi çözecez diyerek hiç bir halt yememeleri sonuçlanan bir dönem
hatta daha yeni 4 gün öncesinden bu yana bahsettiğim kablolama probleminden kaynaklı internetim kesik
adamlara durumu anlatıyorum ekip gönderin düzeltsinler diye probleminizle ilgileniyoruz diyerek hiç bir halt yemiyorlar
en son unda dün geçe kabloları kestim yeni uçlar çıkardım kendim bağladım ve sorunu çözdüm

Şimdi kendim açısından delirtici bir problem bu yüzden aman diyeyim kullanma filan demem lazım AMA DEMEM
Çünkü ben turknette böyle bir problem yaşadım
Ahmet millenicomda buna benzer bir problem yaşacayacak
Mehmet Comnette bundan farklı bir problem yaşayacak

yani bir kaç kişinin yaşadığı problemden yola çıkarak direkt üstünü çizmemek gerek internet servis sağlayıcılarının

!!!ÖNERİM ŞUDUR !!!!
Hangi internet servis sağlayıcısının senin bölgende daha iyi hizmet verebileceğini tahmin edemeyeceğimiz için

taahütsüz hizmet veren firmalardan
millenicom netspedd gıbırnet comnet 4 lüsünden uygun fiyatlı olanı seç
kısa süreli bir deneyimle eğer memnun kalırsan devam et kalmazsan diğer uygun fiyatlı operatöre geç
nasıl olsa artık bir çoğu çok hızlı geçiş işlemi tanıyor ve bir çoğu e devlet üzerinden taşıma imkanı tanıyor

TURKNETİ YAZMAMA SEBEBİM YAŞADIĞIM PROBLEMLER DEĞİL
DİĞER BU 4 FİRMAYA GÖRE FAHİŞ FİYATTA OLMASI

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emirhan Koç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İLK ÖNCE SANA KENDİ YAŞADIĞIM PROBLEMDEN BAHSEDEYİM OKUMAK İSTERSEN OKURSUN İSTEMEZSEN ÖNERİM BÖLÜMÜNDEN BAŞLARSIN

Türknet kullanıcısı olarak şöyle anlatayım
79 tl aylık ücret olduğu günden bu yana turknet kullanıyorum
bende hız yavaşlaması filan olmadı
ya full
yada kesildi

öncede nadiren kesilme problemleri oluyordu ve 1 saat içerisinde müdehale ediyorlardı
en uzun süren 1 gün sonrasında turk telekom ekiplerinin evime kadar gelip müdehale etmesi idi
ve son seneme kadar bu anlattığım durumlar 3 4 ayda bir olursa olurdu 1 kez yani öyle devamlı problem yaşamazdım

Son senemde illallah getirtecek seviyelere geldiler
son problemimde gelen turk telekom ekibi öyle bir kablo bağlantısı yapmış ki üflesen yerinden sökülecek
kablo her yerinden ek

ben her müşteri temsilcisi kaydımda ilgileniyoruz probleminizi çözecez diyerek hiç bir halt yememeleri sonuçlanan bir dönem
hatta daha yeni 4 gün öncesinden bu yana bahsettiğim kablolama probleminden kaynaklı internetim kesik
adamlara durumu anlatıyorum ekip gönderin düzeltsinler diye probleminizle ilgileniyoruz diyerek hiç bir halt yemiyorlar
en son unda dün geçe kabloları kestim yeni uçlar çıkardım kendim bağladım ve sorunu çözdüm

Şimdi kendim açısından delirtici bir problem bu yüzden aman diyeyim kullanma filan demem lazım AMA DEMEM
Çünkü ben turknette böyle bir problem yaşadım
Ahmet millenicomda buna benzer bir problem yaşacayacak
Mehmet Comnette bundan farklı bir problem yaşayacak

yani bir kaç kişinin yaşadığı problemden yola çıkarak direkt üstünü çizmemek gerek internet servis sağlayıcılarının

!!!ÖNERİM ŞUDUR !!!!
Hangi internet servis sağlayıcısının senin bölgende daha iyi hizmet verebileceğini tahmin edemeyeceğimiz için

taahütsüz hizmet veren firmalardan
millenicom netspedd gıbırnet comnet 4 lüsünden uygun fiyatlı olanı seç
kısa süreli bir deneyimle eğer memnun kalırsan devam et kalmazsan diğer uygun fiyatlı operatöre geç
nasıl olsa artık bir çoğu çok hızlı geçiş işlemi tanıyor ve bir çoğu e devlet üzerinden taşıma imkanı tanıyor

TURKNETİ YAZMAMA SEBEBİM YAŞADIĞIM PROBLEMLER DEĞİL
DİĞER BU 4 FİRMAYA GÖRE FAHİŞ FİYATTA OLMASI

Hepsini okudum ellerine sağlık teşekkür ederim.

Peki sence Şu an Kablonet kullanıyorum 100 Mbps paketini kullanıyorum Speedtest yaptığımda da 96-97 civarı bir download var Kablonet'in başka tarifelerine mi bakayım değiştireyim mi 4-5 yıldır kullanıyorum Kablonet'i son zamanlarda şikayet olmaya başladı yoksa memnundum aslında.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,371
Üyeler
163,485
Son üye
gökhanaysan
Top Bottom