Neler Yeni

İnternet Sağlayıcısı Önerisi

VorleN

80+ Silver
Türk Telekom 24/7 paketim download konusunda yetersiz kaldığı için yeni paket arayışına geçtim. Bildiğim kadarıyla Kablonet ve Turkcell fiber altyapısı var mahallemde o yüzden onlara öncelik göstermeyi planlıyorum. Önereceğiniz paketler 110TL'yi geçmezse sevinirim ve muhtemelen cayma bedeli ödemem gerekecek cayma bedeli ödeyen bir firma önerirseniz benim açımdan daha iyi olur. Önerilerinizi bekliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@alpolojix

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Türk Telekom 24/7 paketim download konusunda yetersiz kaldığı için yeni paket arayışına geçtim.
TT'de 24Mbps paketlere 5Mbps upload sunuluyor.
Bildiğim kadarıyla Kablonet ve Turkcell fiber altyapısı var mahallemde o yüzden onlara öncelik göstermeyi planlıyorum.
Mahallenizde olsa bile binanızda, sokağınızda olmayabilir.

Altyapı sorgulama sonuçlarınızı atabilir misiniz?

VorleN

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
TT'de 24Mbps paketlere 5Mbps upload sunuluyor.

Mahallenizde olsa bile binanızda, sokağınızda olmayabilir.

Altyapı sorgulama sonuçlarınızı atabilir misiniz?

Şuanda upload biraz düşük ve içeride annem ve kardeşim interneti kullanıyor 6.70 leri görüyor upload.

Arkadaşım yan binada aramızda 10 metre bile yok o kablonet fiber kullanıyor sorgulamada onun binasında gözüküyor benimki gözükmüyor.

1633855170169.png

1633855187092.png

Kablonet fiberde apartmanım gözükmüyor Turkcell fiber ise daha 2 ay önce döşeme işi bitti siteden sorgulama olmadığı için arayıp sorgulamadım.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Şuanda upload biraz düşük ve içeride annem ve kardeşim interneti kullanıyor 6.70 leri görüyor upload.
İlginçmiş, belki de birileri modem arayüzünden download hızını kısıtlamıştır bilemiyorum :)
Ayrıca TT Online İşlem uygulamasından faturanıza bakabilir misiniz? HİPERNET mi yazıyor ve hız olarak ne var?
Arkadaşım yan binada aramızda 10 metre bile yok o kablonet fiber kullanıyor sorgulamada onun binasında gözüküyor benimki gözükmüyor.
Binanızın girişinde, elektrik odası vb. giriş katı yerlerde KabloNet'in kutusu olmalı, eğer yoksa da arayıp talep açın bu konuyla ilgili.
Kablonet fiberde apartmanım gözükmüyor Turkcell fiber ise daha 2 ay önce döşeme işi bitti siteden sorgulama olmadığı için arayıp sorgulamadım.
Turkcell altyapınız için arayıp sorgulamanız şart :(

VorleN

80+ Silver
İlginçmiş, belki de birileri modem arayüzünden download hızını kısıtlamıştır bilemiyorum :)
Ayrıca TT Online İşlem uygulamasından faturanıza bakabilir misiniz? HİPERNET mi yazıyor ve hız olarak ne var?

Binanızın girişinde, elektrik odası vb. giriş katı yerlerde KabloNet'in kutusu olmalı, eğer yoksa da arayıp talep açın bu konuyla ilgili.

Turkcell altyapınız için arayıp sorgulamanız şart :(
Modem arayüzünde mevcut veri oranı 6457 / 24548 yazıyor altyapım 24/6 veya 24/7 diye biliyorum ama 6 uploadı geçiyor onu biliyorum. TT online işlem giriş bilgilerini bilmiyorum öğrenince denerim ama vdsl-2 altyapı üzerinden kullanıyorum diye biliyorum. Turkcell'i en son aradığında altyapı değerlerini öğrenmek ister misiniz demişlerdi hayır deyince yüzüme kapatmışlardı :)

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Turkcell'i en son aradığında altyapı değerlerini öğrenmek ister misiniz demişlerdi hayır deyince yüzüme kapatmışlardı :)
Pardon bir dakika bekleteceğim.
PUHUAHSUIAHUIAHIUAUIDABDIABDABAHJKBDJKSFBSDBFBSFUISFBISEBFSEHFBHJSKFBSJKHF

Aynısını bana yapmışlardı.
TT online işlem giriş bilgilerini bilmiyorum öğrenince denerim ama vdsl-2 altyapı üzerinden kullanıyorum diye biliyorum.
TT normalde VDSL kullanıcılarına HİPERNET, Fiber kullanıcılarına FİBERNET tanımlaması yapar.
VDSL kullanıcısına FİBERNET tanımlandığı zaman o kullanıcının ping değerleri normalden daha yüksek oluyor ama hızı da diğer VDSL kullanıcılarında "paketine göre" daha yüksek oluyor.

Eğer size de zamanında yanlış tanımlama yapılmışsa ilinizdeki sunucuya 8ms ping ve normalden yüksek upload gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Kısacası Turkcell Fiber varsa geçin, çok sıkıntı yaratacağını sanmam. KabloNet de fena değildir ama pek bilgim yok.
Eğer ikisinin de altyapı işlemleri daha tamamlanmamışsa Turkcell Fiber tamamlanana kadar TurkNet kullanabilirsiniz.

VorleN

80+ Silver
Pardon bir dakika bekleteceğim.
PUHUAHSUIAHUIAHIUAUIDABDIABDABAHJKBDJKSFBSDBFBSFUISFBISEBFSEHFBHJSKFBSJKHF

Aynısını bana yapmışlardı.

TT normalde VDSL kullanıcılarına HİPERNET, Fiber kullanıcılarına FİBERNET tanımlaması yapar.
VDSL kullanıcısına FİBERNET tanımlandığı zaman o kullanıcının ping değerleri normalden daha yüksek oluyor ama hızı da diğer VDSL kullanıcılarında "paketine göre" daha yüksek oluyor.

Eğer size de zamanında yanlış tanımlama yapılmışsa ilinizdeki sunucuya 8ms ping ve normalden yüksek upload gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Kısacası Turkcell Fiber varsa geçin, çok sıkıntı yaratacağını sanmam. KabloNet de fena değildir ama pek bilgim yok.
Eğer ikisinin de altyapı işlemleri daha tamamlanmamışsa Turkcell Fiber tamamlanana kadar TurkNet kullanabilirsiniz.
Kablonet fiber yıllardan beri var burada Turkcell ise daha 2 ay önce falan tamamlandı altyapı çalışmaları geçeceğim internetin fiber ve 100 download altında olmamasını istiyorum zaten TTNET cayma bedeli çıkaracaktır herhalde 2 yıllık taahhütün dolmasına daha 3-4 ay falan var onun bitmesini beklerim.

Top Bottom