Neler Yeni

İnternet Servis Sağlayıcı önerisi

T.P.G.

80+ Titanium
Turknet altyapı sorgulayınca ne çıkıyor altyapı olarak?
VDSL.
Superonline Altyapısı olan arkadaşıma da VDSL diyor ama anlaşmalı kuruluşlar arasında Superonline bulunuyor.

Hadi Fiber için bazı hesaplamalar yapalım. İzmir-İstanbul 9ms, Ankara-İstanbul 9-10ms civarı olabilir. Ülkenin en uç noktasından bile fiber ile 20ms alınması lazım.
Superonline'ın Routing'i gerçekten kötü. Fiber kullanıp İzmir'den İstanbul'a 13-19ms arası ping atan var.

Yani şu an aklıma taahhütsüz olarak mümkünse Comnet ve Millenicom geliyor ama Millenicom da Turkcell'in sunucularından yol alıyor ve taahhütlü sunuyor yani pek şey değişmez diye düşünüyorum.

Kendiniz araştırmanız en iyisi olur.
Arar sorarım mecburen o zaman, TürkNet'i de aramakta fayda var. Teşekkürler.

T.P.G.

80+ Titanium
Firma ile iletişime geçmen en iyisi olur superonline altyapısı ile internet sağlayabilirler mi diye vdsl ile bağlatmak saçma olur
Superonline altyapısıyla bağlanınca ne fark olacak ki internette mantıken aynı değerleri almam gerekmez mi :D

Squex

80+ Silver
O da doğru ama benim bir fark yaşamam lazım yaşayacak mıyım aynı altyapıda sorun o :D
Vallaha hiç bilmiyorum 63 mbps demişsin vdsl olarak ama bir bakmışsın pingin 200 lerde geziyor bilemem vallahi o yüzden fiber ile bağlan işini sağlama al diyorum.
Karşı sitede arkadaşımın başına geldi fiberleri vardı ama telefon hattından bağlanmışlar valoda uçuyo adam

T.P.G.

80+ Titanium
Vallaha hiç bilmiyorum 63 mbps demişsin vdsl olarak ama bir bakmışsın pingin 200 lerde geziyor bilemem vallahi o yüzden fiber ile bağlan işini sağlama al diyorum.
Karşı sitede arkadaşımın başına geldi fiberleri vardı ama telefon hattından bağlanmışlar valoda uçuyo adam
Ben bu adamları bir arayıp tekrar konuşayım, adam akıllı bir modem değişimi isteyeyim zaten taahütün bitmesine 3 4 ay var olmazsa zaten ISS değiştireceğim.

Squex

80+ Silver
Ben bu adamları bir arayıp tekrar konuşayım, adam akıllı bir modem değişimi isteyeyim zaten taahütün bitmesine 3 4 ay var olmazsa zaten ISS değiştireceğim.
superonline wifi 6 modem veriyor diye biliyorum fiber ile bağlananlara onu sorun o modem güzel diye biliyorum

T.P.G.

80+ Titanium
@Squex @alpolojix Aradım konuştum Superonline ile, WiFi 6 modemlerimizden birine geçmek istiyorsanız 6TL gibi bir ücret ödemelisiniz diyorlar aylık. Eğer elinizdeki modem arızalıysa -ki bence kesinlikle arızalı- o zaman ücretsiz değişim yapabiliriz dediler. Gelsinler baksınlar ona göre güncellerim.

2mApoo

80+ Silver
Fiber altyapınız varsa TÜRKNET şu an için en iyilerinden. Hem hız hem de fiyatı bakımından.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fiber altyapınız varsa TÜRKNET şu an için en iyilerinden. Hem hız hem de fiyatı bakımından.
kullanıyorum. sorun varsa cevaplıyabilirim. (ama fiber deil)

T.P.G.

80+ Titanium
@Squex @alpolojix Aradım konuştum Superonline ile, WiFi 6 modemlerimizden birine geçmek istiyorsanız 6TL gibi bir ücret ödemelisiniz diyorlar aylık. Eğer elinizdeki modem arızalıysa -ki bence kesinlikle arızalı- o zaman ücretsiz değişim yapabiliriz dediler. Gelsinler baksınlar ona göre güncellerim.
@alpolojix @Squex bugün adam geldi modemi değiştirdi bunu taktı, internet on numara şu an. ISS değişikliğini erteledim gibi çünkü 4 kişi bir bağlayıp hepsinde 1080P video açtım yine değerler normaldi, teşekkürler yardımlarınız için.

Top Bottom