Neler Yeni

Yardım İnternetim 2000 lerin internetinden daha kötü durumda

The_efec

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Efe çiçek
Merhaba, yaklaşık üç yıl önce köye taşındık ve Türk Telekom’a geçtik. Şehirdeki eski evimizde 1.5 Mb hız alırken burada 4-5 Mb alabiliyordum, ancak dört hafta öncesine kadar her şey yolundaydı. Dört hafta önce yan taraftaki inşaata bir araç girerken hat kabloları koptu, biz de durumu ertesi gün fark edip bildirdik. İki gün sonra kablo tamir edildi, ancak o zamandan beri internetimde paket kaybı ve ani ping yükselmeleri yaşanmaya başladı. Örneğin, evde kimse yokken Instagram’da bir reels videosu bile açılmıyor. Modemi arayüzden resetlediğimde hız 15-20 dakika boyunca 4-5 Mbps bandında sabit kalıyor, oyunlarda paket kaybı olmadan sorunsuz çalışıyor. Ancak bu sürenin sonunda hız tekrar düşüyor ve evde kimse olmamasına rağmen internet, Steam indirmelerinde byte seviyesine kadar kötüleşiyor. Bu durum, hattın düzgün bağlanamamasından kaynaklanıyor olabilir mi? Bu sorunu yaşayan başkaları var mı?

Eld037

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
Furkan Aşlakcıoğlu
Modem ara yüzüne girip hat bilgilerinin ekran görüntüsünü paylaşabilir misin?

The_efec

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Efe çiçek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-11-08 231015.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-08 231015.png
    47.8 KB · Hit: 61

Eld037

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
Furkan Aşlakcıoğlu
Tamiri düzgün yapılmamış muhtemelen hata paketleriniz çok yüksek. Telekomu arayın durumu bildirin çözeceklerdir. Teknik arıza konusunda iyiler.

The_efec

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Efe çiçek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tamiri düzgün yapılmamış muhtemelen hata paketleriniz çok yüksek. Telekomu arayın durumu bildirin çözeceklerdir. Teknik arıza konusunda iyiler.
onunla alakalı olduğunu sanmıyorum arkadaşımın internetinde hiçbir sorun yok ekran görüntüsü istedim ondanda o kadar hata var

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Sinyal zayıflaması ve hat zayıflaması değerleriniz kötü bu durumla alakalı olabilir.

Eld037

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
Furkan Aşlakcıoğlu
onunla alakalı olduğunu sanmıyorum arkadaşımın internetinde hiçbir sorun yok ekran görüntüsü istedim ondanda o kadar hata var
Kopma olduğu için o değerler yükseliyor. Hattınızda kopmalar yaşanıyor anladığım kadarıyla sık sık.

Xandolir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Xandolir
Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
Ben de 1 yıldır crc hatası aldığım için interneti kullanamıyorum. Firmam superonline altyapım türktelekom. Superonline'a söylüyorum onlar da türktelekoma haber veriyorlar ama türk telekomdan arayan soran yok 10 gündür internet yok. 3 hafta bekletip gelen adam da suratsız oenin teki, "altyapı kötü yaw" deyip sorunu çözmeden gidiyor. Ne yapabilirim? Konu açtım ama bakan olmadı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1 buçuk saatte 1 milyon 700bin hata almışsın, internet hızının düşmesinin tek sebebi bu. Normalde 1 buçuk saatte taş çatlasın 15 tane falan alman lazım. Bu ise kablo hasarlı olduğunda oluyor. Yoksa hızın 35 mbps. Kabloyu tamir etmeleri lazım. Kablo tamir edilene kadar az çok kullanabilmek için hızını 8 mbps 16 mbps 24 mbps'ye falan düşürtüp kullan. Sistemsel olarak hızını sınırlasınlar öyle hatalar baya azalıyor.

cornlov

80+ Bronze
Btk'ya şikayet edeceksiniz...
Firma oraya cevap girecek, Sorun çözüldü diye, Eğer çözülmediyse tekrar yanıtlayacaksınız. Onlar tekrar yazacak.
Yine çözülmediyse tekrar yazacaksınız.
Bu sefer bi süre sonra btk konuya müdahale edeceğinden ekstra canla başla sorunu hemen çözüyorlar.
Daha önce 2 kez sorun yaşadım. İkisindede defalarca kez çözemediler üstte yazdığımın aynısını yaptım. Beni direkt network departmanına yönlendirdiler, sorunu anlattım. Müdahale etti. Sorunu çözmesi 15 saniye sürdü.

Farex

80+ Silver
Bu ülkenin hala internet sorununun çözülememesine hayranlık kalıyorum ya :D polonya da avrupanın en fakir ülkesi diye dalga geçen türkiye daha 4.5 g ve adsl/vdsl ağırlıkla altyapısı mevcut. O avrupanın fakir ülkesi dedikleriülke de (polonya) çoğu noktada 5g mevcut ve en kötüsünden kablonetin hizmet vermiş olduğu gibi koaksiyel kablo ile 1 gigabit internet veriyorlar en kötüsü tabi şuan xgpon geçiyor çoğu binalarda ve 10 gigabit eve internet veriyorlar benim internetim 1 gigabit ve istesem 8-10 gigabit alırım ihtiyacım yok o kadarına ama işte türkiye yi acımamdaki bir sebep daha.

Son düzenleme:

Xandolir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Xandolir
Btk'ya şikayet edeceksiniz...
Firma oraya cevap girecek, Sorun çözüldü diye, Eğer çözülmediyse tekrar yanıtlayacaksınız. Onlar tekrar yazacak.
Yine çözülmediyse tekrar yazacaksınız.
Bu sefer bi süre sonra btk konuya müdahale edeceğinden ekstra canla başla sorunu hemen çözüyorlar.
Daha önce 2 kez sorun yaşadım. İkisindede defalarca kez çözemediler üstte yazdığımın aynısını yaptım. Beni direkt network departmanına yönlendirdiler, sorunu anlattım. Müdahale etti. Sorunu çözmesi 15 saniye sürdü.
Bu süreç için bana da yardımcı olabilir misin 1 yıldır internetim kullanılamayacak kadar kötü. Türktelekom altyapısında superonline kullanıyorum, şimdi şikayet ederken hangisini seçeyim?

cornlov

80+ Bronze
Ekran görüntüsü paylaşırsan adım adım söyleyeyim. Mobildeyim, tam bakamıyorum çünkü

The_efec

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Efe çiçek
Ben de 1 yıldır crc hatası aldığım için interneti kullanamıyorum. Firmam superonline altyapım türktelekom. Superonline'a söylüyorum onlar da türktelekoma haber veriyorlar ama türk telekomdan arayan soran yok 10 gündür internet yok. 3 hafta bekletip gelen adam da suratsız oenin teki, "altyapı kötü yaw" deyip sorunu çözmeden gidiyor. Ne yapabilirim? Konu açtım ama bakan olmadı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1 buçuk saatte 1 milyon 700bin hata almışsın, internet hızının düşmesinin tek sebebi bu. Normalde 1 buçuk saatte taş çatlasın 15 tane falan alman lazım. Bu ise kablo hasarlı olduğunda oluyor. Yoksa hızın 35 mbps. Kabloyu tamir etmeleri lazım. Kablo tamir edilene kadar az çok kullanabilmek için hızını 8 mbps 16 mbps 24 mbps'ye falan düşürtüp kullan. Sistemsel olarak hızını sınırlasınlar öyle hatalar baya azalıyor.
demek istediğim arkadaşımında aynı şekilde modem arayüzünde birçok hata var ama interneti fiberle aynı hızda hiç azalma kesilme bir sorun yaşamıyor bende ne fark varda yaşanıyor onu sormak istemiştimde ikimizdede hata sayısı çok fazla çünkü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,055
Üyeler
161,387
Son üye
taylanny
Top Bottom