Iphone 13 - 15 - 16e sizce?

Hocam iphone şart mı bu kadar para verip ne olursa olsun 60hz bana mantikli gelmiyor.

iPhone 16e ana kamera çok önemli değilse seçilebilir, ana kamera çok önemliyse 15 veya 16 seçilebilir. Aradaki temel fark 2-4 GB RAM ve SoC ancak RAM farkı daha önemli, iPhone 13 de hem eskidi hem de bu yönden geride. batarya ömrü konusunda da 16e daha çok memnun edecektir. Verme imkanı varsa daha güncel modeller alınabilir.

16e fiyatına S24 Ultra var zaten

Merhaba, 2 gün içinde saymış olduğum bu 3 cihazdan birini almayı düşünüyorum.

16e (Sıfır ve 44 bin TL)
13 (Sıfır 34 bin TL)
15 (İkinci el, kozmetik kusursuz, pil sağlığı %90, 12 ay garantisi var ve fiyat 45 bin TL)

Saymış olduğum bu üç cihazdan hangisini tavsiye edersiniz? 13 ve 16e arasında 10 bin TL oynuyor. Almışken en güncelini alayım diyorum ve aradaki 10 bin lirayı gözüm görmüyor. Diğer yandan da acaba 16e bana fazla mı kaçar diye düşünüp 13'e kayıyorum.

Iphone 15'i ise telefoncudan ikinci el olarak alacağım. Kozmetiği kusursuz ve 12 ay garantisi var ancak %90 pil sağlığı olması pek sıcak gelmiyor.

Oyun kesinlikle oynamam. Tek işim sosyal medyada gezinmek ve arama yapmak. Bir de arada foto/video çekip sosyal medya hesaplarımda paylaşmak. Ekranın 60 hz olması problem değil, alışkınım.

45 bin liranın üzerine kesinlikle çıkamam ve android telefon istemiyorum. Lütfen yorumlara Galaxy bilmem ne al demeyin. Siz olsanız bu 3 cihazdan hangisini, neden tercih ederdiniz?
Ne aldınız ?

15 aldım hocam. Aklım hep 16e’den yanaydı ama nasip 15 oldu.
16e’nin daha yeni nesil olması beni hep cezbediyordu. Batarya performansının ve işlemcisinin daha iyi olması, daha fazla ram barındırması dolayısıyla 16e almaya çok yakındım ama bir anlık kararla 15 aldım.
Pişman mıyım? Hayır.
15 aldıktan sonra adaptör almak için Turkcell bayisine gittim. Orda standtta 16e vardı. Elime alıp bi 5 dakika inceledim. Gerçekten güzel cihaz. Birçok insan fiyatını hak etmediğini söylüyor ama şahsen ben katılmıyorum. Kamerası falan oldukça güzeldi.

15’de dinamik ada var. İki kamera var vs diye insanlar 15 tavsiye ediyor hep ama 16e’de alınabilecek cihazlardan birisi bence. Eğer 16e ve 15 arasında kaldıysanız turkcell/türk telekom bayisine falan gidip 16e’yi inceleyin derim. Yeni cihaz olduğu için sergilemişlerdir muhtemelen. İçinize hangisi siniyorsa ve aklınız hangisine ağır basıyorsa onu alın derim. İki cihazda üzmez ve pişman etmez bana göre.

Geri