IPhone 16 pro max sarjı hızlı bitiyor

Reaksiyon skoru
18
Merhaba telefonu 5 gun once aldim sarjimi 20-80 arasi kullaniyorum ve arka planda uygulama yenile kapali ortlama 5dk ya bir %1 sarjim eskiliyor. Ayni sekilde gece yatarkende mesela %76 sarji var telefonun sabah kalktigimda bu deger %74 yada %73 oluyor degerler normal midir acaba ?

klasik iphone, bir sürü para ver rezil ol. Kaç defa bu batarya yüzünden yolda kaldım şarjım bitti rezil oldum powerbank şart

böyle gücü yüksek bir telefona 5000mah bile vermemişler normal değil mi optimizasyon ile bir yere kadar

Gece o kadar düşmesi normal değil. Bende %84 pilli 14 Pro var gece asla sarj eksiltmiyor. Belki bazen pil sağlığı gereği %1 falan. Ek olarak 5 dakikada %1 demişsin. Telefon pilinin 100'de 60'lık kısmını kullanıyorsun, yani 5x60 = 300 dakika = 5 saat. Eğer durmadan Instagram, TikTok gibi uygulamalarda gezinip duruyorsan veya kamerayı aşırı aktif kullanıyorsan bu değere düşmen normal.

Edit: Yanlış bilmiyorsam pili en çok yiyen uygulama Instagram. Benim eskiden ekran süre kısmımda pil seviyesini en çok yiyen günde 2 saat baktığım Instagram'dı. Belki TikTok da o kadardır ama kullanmıyorum. Bende Instagram'ın pili harcama yüzdeliği %30-35 falan gösteriyordu.

Pil kısmından "Son 10 gün" kısmını kullandığın uygulamalar gözükecek şekilde atar mısın?
Gece pil tükenme sorunu İOS 18 ile alakalı. Herkes de yok ama denk geliyor.

Konuda yazan arkadaslarin bazilari gereksiz bos yapmis hayatinda eski iphone haricinde birsey kullanmamis sadece omru boyunca 1 model kullanmis arkadaslar yine gereksiz seyler yazmis aldriis etme. Ben iphone un neredeyse her modelini kullandim x xs xs max 11 11 pro max 12 pro 14 pro max 16 pro max gibi sana tecrubemden soyluyorum ilk one cihazi komple kapat arka sekmedeki herseyi de kapat sonra yeniden baslat ardindan cihazi %100 yap %100 olsa bile 30 dk sarjda tut. sonra cek ve normal gundelikte nasil kullaniyorsan o sekilde kullan cok oyun oynama ve sarji telefon kapanana kadar bitir 2-3 saat kapali beklet sarji yok iken beklet cihazi sonra bu sure dolunca tekrar sarja tak %100 olana kadar cekme cihaz acilsa bile kullanma cihazi ve yine 30 dakika bekle sonra cek kullanimlari gozlemle bunu yapmanin amaci pil kalibrasyonu yapmasi icindir bu yontem cogunlukla duzeltiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba telefonu 5 gun once aldim sarjimi 20-80 arasi kullaniyorum ve arka planda uygulama yenile kapali ortlama 5dk ya bir %1 sarjim eskiliyor. Ayni sekilde gece yatarkende mesela %76 sarji var telefonun sabah kalktigimda bu deger %74 yada %73 oluyor degerler normal midir acaba ?
Mesela benim yoğun tüketmeme rağmen çok iyi gidiyor pil.
IMG_2519.webp

klasik iphone, bir sürü para ver rezil ol. Kaç defa bu batarya yüzünden yolda kaldım şarjım bitti rezil oldum powerbank şart
Kardesim asiri bos yapmissin benim kullanimlarima bakarak android cihazlardan daha iyi pil perofrmansinin oldugunu anlayabilirsin cihaz 16 pro max.

Son düzenleme:
Konuda yazan arkadaslarin bazilari gereksiz bos yapmis hayatinda eski iphone haricinde birsey kullanmamis sadece omru boyunca 1 model kullanmis arkadaslar yine gereksiz seyler yazmis aldriis etme. Ben iphone un neredeyse her modelini kullandim x xs xs max 11 11 pro max 12 pro 14 pro max 16 pro max gibi sana tecrubemden soyluyorum ilk one cihazi komple kapat arka sekmedeki herseyi de kapat sonra yeniden baslat ardindan cihazi %100 yap %100 olsa bile 30 dk sarjda tut. sonra cek ve normal gundelikte nasil kullaniyorsan o sekilde kullan cok oyun oynama ve sarji telefon kapanana kadar bitir 2-3 saat kapali beklet sarji yok iken beklet cihazi sonra bu sure dolunca tekrar sarja tak %100 olana kadar cekme cihaz acilsa bile kullanma cihazi ve yine 30 dakika bekle sonra cek kullanimlari gozlemle bunu yapmanin amaci pil kalibrasyonu yapmasi icindir bu yontem cogunlukla duzeltiyor.

Mesela benim yoğun tüketmeme rağmen çok iyi gidiyor pil.
Alıntıyı görüntüle

Kardesim asiri bos yapmissin benim kullanimlarima bakarak android cihazlardan daha iyi pil perofrmansinin oldugunu anlayabilirsin cihaz 16 pro max.
cevap icin tesekkurler cihaz daha yeni dediğiniz kalibrasyon olayini yapayim

Pil kısmından "Son 10 gün" kısmını kullandığın uygulamalar gözükecek şekilde atar mısın?
Gece pil tükenme sorunu İOS 18 ile alakalı. Herkes de yok ama denk geliyor.
son 10 gun yok cihaz daha yeni alali 5 gun oldu

cevap icin tesekkurler cihaz daha yeni dediğiniz kalibrasyon olayini yapayim

son 10 gun yok cihaz daha yeni alali 5 gun oldu
O zaman 5 günü at.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,901
Üyeler
183,917