Neler Yeni

Iphone 16 vs s24+ yada s25

Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar yakın zaman içerisinde 6 yıl civarında kullandığım ıphone 7 mi tuz buz ettim, zaten çok yavaşlamış bataryası ölmüş bir haldeydi, bir anlık sinirle tuz buz ettim ama zaten değiştirmeyi düşündüğüm için gönlüm rahat bir şekilde muratabigf gibi parçaladım, şimdi beni tek düşündüren şey ne telefon alacağım oldu, burada bilgili arkadaşlarımın fikrine danışmak istiyorum.

Bir kaç gündür araştırıyorum, yine aldığım malı sömürürcesine son damlasına kadar kullanabilmek amacıyla almak istiyorum. İlk başta s25 modeline gözüm yöneldi, her tasarımı aynı olmasına rağmen beğendiğim sade bir tasarımı var, bataryası bir günü bazen zor çıkartıyor diye yorumlar gördüm, çok fazla telefonda oyun oynayan birisi değilim ama güçlü olmasını tercih ederim, bir o kadar da ısınmaması önemli, Iphone 7 de ınstagramda gezsem bile ısınıp donuyordu artık, bir süre s25 alacağım kafasındaydım sonrasında s24 ile neredeyse birebir olduğunu gördüm, batarya konusunu biraz daha düşününce s24+ gözümü cezbetmeye başladı, boyut ve ekran çözünürlülüğü olarak da daha iyiymiş zaten, şimdiki fiyatlara göre de zaten s25 48 bin civarlarındayken s24+ 41 bin civarlarında, şu an kesinlikle s24+ bana en iyisi geliyor.

Ben s24+ modelini beğendim fakat bir yakınım ıphone16 yı almamda çok ısrarcı, ıphoneu marka takıntısı yapmış diye düşünüyorum ama samsungu 2-3 sene anca kullanırsın çabuk bozulur diyor, ıphone 16 ya 60 bin vermek istemiyorum açıkçası, kimine göre aradaki fark fazla olmayabilir, bizimkiler de aynı şekilde alıyorken iyisini al sıkıntı yok gözüyle baksada ıphone almak bana çok akıl zararı geliyor, sizce ben yanlış mı düşünüyorum, ıphone 16 hem güvenlik hem sağlamlık açısından daha mı iyi? Yapay zeka falan filan özelliklerini bir kenara bırakıp eyvallah diyip ıphone 16 mı alsam?

Merhaba arkadaşlar yakın zaman içerisinde 6 yıl civarında kullandığım ıphone 7 mi tuz buz ettim, zaten çok yavaşlamış bataryası ölmüş bir haldeydi, bir anlık sinirle tuz buz ettim ama zaten değiştirmeyi düşündüğüm için gönlüm rahat bir şekilde muratabigf gibi parçaladım, şimdi beni tek düşündüren şey ne telefon alacağım oldu, burada bilgili arkadaşlarımın fikrine danışmak istiyorum.

Bir kaç gündür araştırıyorum, yine aldığım malı sömürürcesine son damlasına kadar kullanabilmek amacıyla almak istiyorum. İlk başta s25 modeline gözüm yöneldi, her tasarımı aynı olmasına rağmen beğendiğim sade bir tasarımı var, bataryası bir günü bazen zor çıkartıyor diye yorumlar gördüm, çok fazla telefonda oyun oynayan birisi değilim ama güçlü olmasını tercih ederim, bir o kadar da ısınmaması önemli, Iphone 7 de ınstagramda gezsem bile ısınıp donuyordu artık, bir süre s25 alacağım kafasındaydım sonrasında s24 ile neredeyse birebir olduğunu gördüm, batarya konusunu biraz daha düşününce s24+ gözümü cezbetmeye başladı, boyut ve ekran çözünürlülüğü olarak da daha iyiymiş zaten, şimdiki fiyatlara göre de zaten s25 48 bin civarlarındayken s24+ 41 bin civarlarında, şu an kesinlikle s24+ bana en iyisi geliyor.

Ben s24+ modelini beğendim fakat bir yakınım ıphone16 yı almamda çok ısrarcı, ıphoneu marka takıntısı yapmış diye düşünüyorum ama samsungu 2-3 sene anca kullanırsın çabuk bozulur diyor, ıphone 16 ya 60 bin vermek istemiyorum açıkçası, kimine göre aradaki fark fazla olmayabilir, bizimkiler de aynı şekilde alıyorken iyisini al sıkıntı yok gözüyle baksada ıphone almak bana çok akıl zararı geliyor, sizce ben yanlış mı düşünüyorum, ıphone 16 hem güvenlik hem sağlamlık açısından daha mı iyi? Yapay zeka falan filan özelliklerini bir kenara bırakıp eyvallah diyip ıphone 16 mı alsam?
samsungun 2-3 yılda bozulduğunu söyleyenler muhtemelen hayatında hiç kullanmamıştır :D 25 her konuda ip16 dan daha üstün
cpu , ram , batarya , kamera(bazı durumlarda XD) , yapay zeka , ekran yenilemesi
iphone 16 nın tek iyi olduğu konu GPU ama sırf gpusu yüksek diye ip16 almak bana mantıklı gelmiyor s3 miniyi bile 5 sene kullandım ne 2-3 senede bozulmasından bahsediyorlar :D

Dostum peki senin tercihin hangisi olurdu, fiyatı da göz önüne alarak benim için s25 mi yoksa s24+ mı önerirsin? Bataryası ekranı çok önemli benim için, yapay zekası bir tık daha iyiymiş s25in, sence sırf yapay zeka farkı için s25 mi seçmeliyim? Bir fikir lütfen.

Dostum peki senin tercihin hangisi olurdu, fiyatı da göz önüne alarak benim için s25 mi yoksa s24+ mı önerirsin? Bataryası ekranı çok önemli benim için, yapay zekası bir tık daha iyiymiş s25in, sence sırf yapay zeka farkı için s25 mi seçmeliyim? Bir fikir lütfen.
senin için batarya daha önemli ise aralarında uçuk bir fark yok fakat ısınma konusunda kesinlikle 25 çok daha iyi , yapay zekası bir tık değil çok daha iyi , gündelik kullanımda her türlü işini görür render almak gibi işler yaparsan s25 yine büyük farkla geçiyor.

Sırf yapay zeka için ve güncellik için eğer bütçen el veriyorsa S25 en mantıklısı.

Bence s25 ayrıca büyük ekran çokda iyi değil bir süre sonra yoruyor insanı taşıması ayrı dert elde tutması ayrı

Uzun süreli kullanım için Apple der geçerim daha yepyeni s24 telefonlarına s9 tabletlerine oneui 7 vermemiş samsungu uzun kullanım için tavsiye edemem kamerası vesaire çok daha iyi Samsung'u 3 seneden fazla kullanırsın ama iPhone'u 8-9 sene kullanacaksan Samsung'u maks 6 sene kullanırsın ve hiçbir zaman elinden çıkaramazsın şu an halen iPhone 8 - XR - X gibi telefonlar 2. elde satılabilirken S21 tarzı telefonların hiç ikinci elde alıcısı olduğunu görmedim. Güvenlik açısından Apple fersah fersah önde Samsung'dan. Hz Muhabbetine kafayı takıyorsan o açıdan geride Apple ancak gündelikte hiçbir fark olmaz şahsen android telefonlarımı da 60hz modunda kullanıyordum oyun oynamıyorsam

Uzun süreli kullanım için Apple der geçerim daha yepyeni s24 telefonlarına s9 tabletlerine oneui 7 vermemiş samsungu uzun kullanım için tavsiye edemem kamerası vesaire çok daha iyi Samsung'u 3 seneden fazla kullanırsın ama iPhone'u 8-9 sene kullanacaksan Samsung'u maks 6 sene kullanırsın ve hiçbir zaman elinden çıkaramazsın şu an halen iPhone 8 - XR - X gibi telefonlar 2. elde satılabilirken S21 tarzı telefonların hiç ikinci elde alıcısı olduğunu görmedim. Güvenlik açısından Apple fersah fersah önde Samsung'dan. Hz Muhabbetine kafayı takıyorsan o açıdan geride Apple ancak gündelikte hiçbir fark olmaz şahsen android telefonlarımı da 60hz modunda kullanıyordum oyun oynamıyorsam
Şu zamana kadar en azından telefonumu ikinci elde satar yeni telefona geçerim kafasında olmadım, belkide benim hatam bu ama aldığım telefonu satarım gibi bir düşüncem yok, yine ölüsü çıkana kadar kullanırım sanırım. Yani ekran pikseli ve 120hz konusunda, 120hz kullanmayı çok isterim fakat bir süreden sonra telefon takılmaya başlayacaksa 120hz olması cezbediciliğini kaybedecek benim için, bu dediklerin çok mantıklı ama 41 bin vermek yerine ıphone 16 ya 60 bin vermeyi düşününce yine ığhhhh diyorum şu an.

Sanırım senin için batarya önemli bu durumda s24+ iyi bir tercih olur. iPhone 16 alırsan önceki telefonunda 60hz olduğu için sorun yaşamazsın yüksek ihtimalle ama batarya konusu hala daha seni mutlu etmez. S25 snapdragonun gerçekten verimli bir işlemcisiyle donatıldığı için iyi bir termal performans sunar fakat boyutundan dolayı sıcaklık arka kapakta biraz hissedilebilir olur. S24+ işlemcisi müthiş verimli ve soğuk çalışmasa da boyutundan dolayı ısıyı sana daha az hissettirir.

Performans önemliyse s25 termal ve batarya önemliyse s24+ elinde ekosistemin varsa elin titreyerek de olsa 16 alınabilir.

Bu arada 120hz çok önemli değil ben iki telefonumuda 60a sabitleyip kullanıyorum bataryanın uzun gitmesi benim için daha önemli ama bazıları için 120 vazgeçilmez olabilir onlara lafım yok.

Şu zamana kadar en azından telefonumu ikinci elde satar yeni telefona geçerim kafasında olmadım, belkide benim hatam bu ama aldığım telefonu satarım gibi bir düşüncem yok, yine ölüsü çıkana kadar kullanırım sanırım. Yani ekran pikseli ve 120hz konusunda, 120hz kullanmayı çok isterim fakat bir süreden sonra telefon takılmaya başlayacaksa 120hz olması cezbediciliğini kaybedecek benim için, bu dediklerin çok mantıklı ama 41 bin vermek yerine ıphone 16 ya 60 bin vermeyi düşününce yine ığhhhh diyorum şu an.
Tabi 41k nere 60k nere çok fark var arada ki 60k bütçeye başka telefonlarda var honor magic 6 pro magic 7 pro sanırım bu fiyatlardaydı onlara da bakılabilir şahsen androidde sevmediğim nokta uygulamaların düzgün çalışmaması hep bir kusurunun olması. En basit örnek instagramda eski Samsung telefonumda bir dm açacakken illa ki o dmi açacakken ekranın soluna tıklamam gerekiyordu ekranın sağ tarafına tıklayınca açılmıyor dm nedendir bilinmez ama çok fazla böyle eksik var. Ayrıca Samsung'dan paylaşılan reelsler iPhone'larda 60fps gözükürken paylaştığım Samsung cihazda 30fps gözüküyor. Bunlar çok ufak detay farkları bunlardan bir tanesi olması fikir değiştirtmeye yetmez ama bunlardan yüzlercesi olunca insan biraz soğuyor. Güvenlik konusunda Face ID'nin tam bir muadili çoğu Androidler'de yok, yüz tanıma sistemlerinin çoğu düz kamera app'inin ekran görüntüsünü alarak çalışıyor çoğu fotoğraf gösterdiğinde açılıyordu ilk zamanlarında güvenlik bence bir telefonun en önemli noktası olduğundan biraz fazla takıyorum bu detayları. Birde görünüş olarak Google uygulamaları bile iPhone'larda Android cihazlardan çok daha güzel gözüküyor nedenini bilmediğim bir şekilde. Eğer bu tarz detayları çok takmıyorsan fiyat farkından da dolayı yerinde olsam s24+ alırdım ancak yine de farklı bakış açısı olsun diye bu detaylardan bahsedeyim dedim

Çok fazla oyun oynanmadığı için S24+ tercih edilebilir, küçük ekranın ergonomi avantajı olsa da hem günlük kullanımı hem de oyundaki kullanımı zor açıkçası, ufacık ekranda kontrol etmek daha çok uğraştırıyor. S25'in verimli işlemciyi daha küçük kasada vermesindense S24+'ın daha verimsiz ama nispeten verimli işlemciyi daha büyük kasada vermesi daha kullanışlı olur. S24+'ın pil süresi de S25'e göre daha iç açıcı olur, cihazlar zorlanmadığı sürece eşit kulvarda olacaklardır pil konusunda. Diğer modellere göre de pürüzü daha az S24+'ın.

Boyut sorun değilse s24 ultra yada honor magic 7 pro yada bütçe izin veriyorsa temiz ip15 pro 256gb bakın sizi uzun süre götürür

S24 serisinin kamera çok yapay çekiyor 25 de bu durum biraz daha toparlandı ama, zoom hariç çok daha iyi iPhone 16 kamerası bunu bilerek alın zaten 60 hz kullanıyorsunuz rahatsız da etmicektir ekranı bence 16 alın

Geri