İphone 6'nın bazı uygulamalardan desteği yavaş yavaş kesilmeye başladı, yakın zaman içinde sıra 6s'de gelir o zaman nolacak ? Ben 6s'i kötülemiyorum ancak güncellik de gözardı edilmemesi gereken bir etken olduğunu düşünüyorum.
İphone 6 ios 12.x kullanıyor. Güncelleme desteği kesileli 3 ios sürümü çıkmış. Her biri bir yıldan 3 yıl yapar. 6s ise 15 güncellemesini aldı. Uygulama desteği konusunda 2 sene sorun yaşamayacaktır.
Önerdiğim şey gitsin iphone 6s alsın değil. Yanlış anlaşılmasın. Sadece o desteklerin hemen şu an sorun olmayacağını söylüyorum. Apple, telefonlarına daha uzun süre güncelleme sunuyor, bu yüzden uygulamaların da hep güncele yakın sürümlerde çalışmasını istiyor. Android tarafında genelde 2 sene güncelleme geliyor. Bazı üst düzey markalar, telefonlarına 3 sene güncelleme verebiliyor ama 3 seneden fazla güncelleme alan telefon yok. Varsa da 1-2 tanedir. O yüzden telefonlar güncelliğini çabuk yitiriyor. Uygulama destekleri de hemen kesilmesin diye uygulamaların sürüm gereksinimleri düşük tutuluyor.
Yani özetle diyeceğim şu. Bugün üretilen android telefon en fazla 2-3 sene güncelleme alacak. 2-3 sene önce üretilen iphone ise 3-4 sene daha güncelleme alacak. Uygulama desteğinin kesilmesi de bunun üzerine 2 yıl demek.
Yanlışım varsa
@Evil Belief