IPX4 sertifikası ne işe yarar?

Falcon 9

80+
Reaksiyon skoru
161
Merhabalar,

Xiaomi cihazımda IPX4 suya dayanıklılık sertifikası bulunuyor. Bu tam olarak ne anlama geliyor, yani hangi durumlara karşı dayanıklı?

IPX4 “her yönden sıçrama” diyor, ama “her yönden sıçrama” tam olarak ne demek? Bir sınırı var mı? Yani ben yağmur altında 10–15 dakika telefonla konuşabilir veya mesajlaşabilir miyim? Telefonun üstüne su dökülse zarar gelmesini engeller mi? Ya da duşta telefonu açabilir miyim, bu gibi durumlar için uygun mu?

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Merhabalar,

Xiaomi cihazımda IPX4 suya dayanıklılık sertifikası bulunuyor. Bu tam olarak ne anlama geliyor, yani hangi durumlara karşı dayanıklı?

IPX4 “her yönden sıçrama” diyor, ama “her yönden sıçrama” tam olarak ne demek? Bir sınırı var mı? Yani ben yağmur altında 10–15 dakika telefonla konuşabilir veya mesajlaşabilir miyim? Telefonun üstüne su dökülse zarar gelmesini engeller mi? Ya da duşta telefonu açabilir miyim, bu gibi durumlar için uygun mu?

su sıçramalarına dayanıklı ama su geçirmez değil
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhabalar,

1. Yağmur Altında Kullanım

Evet, kullanabilirsin. 10-15 dakika boyunca hafif veya orta şiddetli yağmurda mesajlaşmak veya konuşmak IPX4 sınırları dahilindedir. Ancak cihazın doğrudan sağanak yağışa uzun süre maruz kalması önerilmez.

2. Üstüne Su Dökülmesi

Evet, korur. Masanın üzerindeki bir bardak suyun yanlışlıkla telefonun üzerine sıçraması IPX4'ün tam olarak görev alanıdır. Suyu hemen silip şarj soketi gibi açık kısımları kuruladığın sürece bir sorun yaşamazsın.

3. Duşta Kullanım

Hayır, kesinlikle önermiyoruz. Burada iki büyük risk var:

Buhar: IP sertifikaları sıvı haldeki su için test edilir. Sıcak duştaki su buharı (nem), sıvı sudan çok daha küçük moleküllere sahiptir ve cihazın içindeki yalıtım contalarını aşarak anakarta sızabilir.
Basınç: Duş başlığından gelen suyun hızı ve basıncı, IPX4'ün "serbest sıçrama" testlerinden çok daha yüksek olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,688
Üyeler
189,904
Son üye
Berk Akyol
Geri