İş Değişimi ile ilgili fikir alışverişi

EnesN61

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar iyi günler, Bu sene mezuna kaldım ve motor almak için 1.5 ay önce işe girdim. Girdiğim iş yavru balık üzerine. Benim derdim ise şu: İş zor nerdeyse her gün 25kg'luk yem çuvallarından 45 adet hatta daha fazlasını forklifte yüklüyorum ve gidip onu ünitede indiriyorum. Sonrasında onu dağıtması vs var. 30 tane havuz var yaklaşık olarak 3 metre genişlik 20 metre uzunluk ve 2 metre derinlik olacak şekilde. Onların içindeki ölü balıkları sifonluyorum. Genelde 2 kişi oluyor bu yüzden kişi başı 10-15 havuz düşünebilirsiniz bazıları boş oluyor ara sıra( ortalama bir havuz 20-30dk arası sürüyor). Sevkiyat olduğu zaman sabah 4'de kalkmam gerekiyor mesaiye çağırıyorlar kovalar ile tıra yükleme yapıyoruz. Haricinde ayak işleri fln yapıyorum mesela geçen gün sabahtan akşama kadar yerden sigara izmariti topladım. İş saati 8.30 ile 17.00 arası öğlende 1 saat yemek molası ve boş vaktimiz oluyor yemekte şirkete ait. Maaş asgarinin biraz üstü. Aklıma bime girmek geliyor çünkü 35 bin tl maaşı var ve şuanki işime göre maaşı beni cezbediyor. Ayrıca ben full güneşin altında çalışıyorum desem yeridir her taraf açık burada hava çok sıcak. En azından bim yazın serin kışında sıcak oluyor. Çalışma saatleri gibi bir kaç fark var tabi ama en azından evime yağın bir mağazaya gidebilirim. Şuan günde 25 dk fln yol gidiyorum. Aklım karıştı ve fikir almak istedim markt tecrübesi olan varsa veya fikrini belirtmek isteyen varsa her türlü görüşe açığım.

özel sektörde çalışmak biraz yürek ister. ekstralarını vermezler maaşını gerçek tutarından göstermezler primi yatırmazlar. tatiller bazen hiç vermezler üstelik tatil vermediği halde kanuna göre tatilde çalıştığını x2 vermesi gerekir vermezler. bimde vb kurumlarda böyle sıkıntı olmuyor. ekstran varsa dilekçe vererek alabiliyorsun maaşın tam tutardan gösteriliyor. bilmeyenler için söyleyeyim bazı firmalar maaşı asgari ücretten gösterip geri kalanı elden verirler sebebi sgk'ya fazla para vermemek için. bunun sana nasıl bi kötü dönüşü var diye sorarsan da ileride emekli olduğunda emekli maaşını ödenen sgk'ya göre alacağından hakkın olanın altında bi emeklilik parası alacaksın. bu işine kıyasla bence daha mantıklı

özel sektörde çalışmak biraz yürek ister. ekstralarını vermezler maaşını gerçek tutarından göstermezler primi yatırmazlar. tatiller bazen hiç vermezler üstelik tatil vermediği halde kanuna göre tatilde çalıştığını x2 vermesi gerekir vermezler. bimde vb kurumlarda böyle sıkıntı olmuyor. ekstran varsa dilekçe vererek alabiliyorsun maaşın tam tutardan gösteriliyor. bilmeyenler için söyleyeyim bazı firmalar maaşı asgari ücretten gösterip geri kalanı elden verirler sebebi sgk'ya fazla para vermemek için. bunun sana nasıl bi kötü dönüşü var diye sorarsan da ileride emekli olduğunda emekli maaşını ödenen sgk'ya göre alacağından hakkın olanın altında bi emeklilik parası alacaksın. bu işine kıyasla bence daha mantıklı
Yeni gördüm hocam 1 hafta olmuş siz cevap verelli. 5-6 gün önce cv bıraktım daha haber yok bimden. Olmadı tanıdık abiye tekrar yazacağım çünkü eylül başı gibi halletmem lazım maaşı aldıktan hemen sonra yani. Burada yaptığım onca mesaiye rağmen bimin normal maaşına zar zor yetişmiyor bile o beni itiyor işten şuanlık. Yaptığım işe göre maaş az geliyor, ilk girişte normal gelmişti ama işi görünce az olduğunu anladım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,909
Üyeler
183,918
Son üye
Berat.zeze
Geri