işlemci kullanımı

Reaksiyon skoru
0
ryzen5 3600 kullanıyorum gtx1030 ekran kartım var oyunlarda işlemci kullanımı %20-30 arası kullanıyo dar bogaz varmı sıkıntı nedir acaba

hayır hocam işlemcin ekran kartını rahatlıkla besliyor demek oluyor bu kullanımın ne kadar artarsa ekran kartını beslemek için o kadar performans harcıyor demektir eğer işlemci kullanımın üst sınırlarda , ekran kartı kullanımın alt sınırlarda ise darboğaz var demektir iyi forumlar :)

hayır hocam işlemcin ekran kartını rahatlıkla besliyor demek oluyor bu kullanımın ne kadar artarsa ekran kartını beslemek için o kadar performans harcıyor demektir eğer işlemci kullanımın üst sınırlarda , ekran kartı kullanımın alt sınırlarda ise darboğaz var demektir iyi forumlar :)
ekran kartımı yetersiz kalıyo yani daha çok fps performans alabilirmiyim rx5700xt gibi ekran kartı almayı düşünüyorum

Diğer sistem bileşenlerin nedir ?

Gayet normal olması gereken değerlerde. Hiçbir problem yok. Gönül rahatlığıyla sisteminizi kullanabilirsiniz. :)

İşlemciyse ekran kartı dengeli değil. Yani bu durum kötü bir şey değil. Ekran kartın full çalışırken işlemcin genellikle yatıyor :)
Daha performanslı bir ekran kartı alırsan düzelir.

Geri