İşlemci Sıcaklığı hakkında bilgi

Yüksek çıkmasının sebebi ne olabilir termal macun mu yenilemeliyim yoksa kasanın içinde hava ceplerimi oluşuyor acaba

Occtden tüm sistemi kullanan bir test yapar mısın?
Anlaşılmıyor ne fan hızı var ne de ekran kartı sıcaklığı. İşlemci sıcaklığı sınırda ama sıvı soğutmaya göre bu kadar olmamalı.

Anlaşılmıyor ne fan hızı var ne de ekran kartı sıcaklığı. İşlemci sıcaklığı sınırda ama sıvı soğutmaya göre bu kadar olmamalı.
Tabi en kısa sürede yapıp iletmiş olurum şunu da eklemek istiyorum bios uptade yapmdan önce 2 tane tarayıcı acıkken %60 larda kullanım yaparken ısı sadece 57 dereceydi bios uptadden sonra böyle oldu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tabi en kısa sürede yapıp iletmiş olurum şunu da eklemek istiyorum bios uptade yapmdan önce 2 tane tarayıcı acıkken %60 larda kullanım yaparken ısı sadece 57 dereceydi bios uptadden sonra böyle oldu

Evet güncelleme sağlıyorum OCCT testlerinde cpu sıcalığı normal aralıkta hem normal hemde extrame modda dene sağlandığında sıcaklıklar kabul edilebilir aralıktalar ama cpu burner ile test yapınca ortalama değerler 77-81 arasında çıkıyor. Bu noktada belirtmem gerekiyor son yaptığım bios güncellemesinden sonra bu duruma gelmiş olabilir tam emin değilim bu konuda bugün bir önceki sürümü yükleyip tekrardan test yapmayı düşünüyorum.

Ekler

• occt 3.webp
    occt 3.webp
    120.2 KB · Hit: 3
  • occt 2.webp
    occt 2.webp
    98.7 KB · Hit: 3
  • occt 1.webp
    occt 1.webp
    169.7 KB · Hit: 3
Herhangi bir PC bileşeni için sıcaklık 80C altındaysa sorun yoktur. Ara ara 80c aşmasında sorun olmaz. Eğer sabit 85c seviyelerine çıktıysa bakım şarttır. Eğer düzelme yoksa soğutma tercihleri gözden geçirilmelidir. Boşta ya da yükte fark etmez.

Geri