Neler Yeni

Yardım İşlemci Sıcaklığı Problemi

caniruh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Burak kurt
hocam peki geçen hafta 55 60 alıyordum bu hafta 65 70 arası hep neden böyle fikriniz var mı
Öncelikle oda sıcaklığın da önemi var sıcak olursa performansa etkisi oluyor anakartının web sitesinden en güncel sürümünü kontrol edebilirsin ve dediğim gibi bios üzerinden fan devri yükseltmeyi denemelisin ha bi de fanların yönü ters sağ tarafa olursa hava akışı daha iyi olur ve daha iyi soğutur 2-3 derece fark eder diye düşünüyorum bu dediklerimi bi dene olmazsa tekrar başka şeyler denersin

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Serde Demirci
Bazı firmalar fanı monte etmeden gönderiyor kırılmasın diye. Eğer montajını sen yaptıysan plastiğini çıkardın mı? Düzgün bir şekilde macun uyguladın mı. Vidaları yeteri kadar sıktın mı ya da gereğinden fazla sıktın da macunu köşelere mi ittin acaba bunları da düşünmek lazım.

serci

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Sercan Güre
Bazı firmalar fanı monte etmeden gönderiyor kırılmasın diye. Eğer montajını sen yaptıysan plastiğini çıkardın mı? Düzgün bir şekilde macun uyguladın mı. Vidaları yeteri kadar sıktın mı ya da gereğinden fazla sıktın da macunu köşelere mi ittin acaba bunları da düşünmek lazım.
montajını ben yapmadım vatanda ki çalışanlar yaptı bilmiyorum o yüzden
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öncelikle oda sıcaklığın da önemi var sıcak olursa performansa etkisi oluyor anakartının web sitesinden en güncel sürümünü kontrol edebilirsin ve dediğim gibi bios üzerinden fan devri yükseltmeyi denemelisin ha bi de fanların yönü ters sağ tarafa olursa hava akışı daha iyi olur ve daha iyi soğutur 2-3 derece fark eder diye düşünüyorum bu dediklerimi bi dene olmazsa tekrar başka şeyler denersin
bios sürümüm 18.11 görünüyor web sitesinde daha yüksek indirip onu kuracağım sanırım

ama geçen hafta hiç bir problem yoktu montajdan vs olacağını sanmıyorum o yüzden

Odan hamam gibiyse ısınır normal benim odam hamam gibi mesela sistem normalde 50-60 la çalışacağına 70-75 le çalışıyor.
evet hocam odam sıcak ama geçen hafta da sıcaktı işte

Önemli olan işlemcinin soğutucu fanı senin işlemci sıcaklığını daha çok o etkiler. Ya buradan bilen adam bulacaksın ya da youtube vs araştırıp çözmen lazım. Bir haftada yaz gelmedi ya da termal macun eskimez 10 derece artış bana hiç normal gelmedi.
valla ben de bilmediğim için youtube dan da bir şey izleyip yapmak istemiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Serde Demirci
montajını ben yapmadım vatanda ki çalışanlar yaptı bilmiyorum o yüzden

bios sürümüm 18.11 görünüyor web sitesinde daha yüksek indirip onu kuracağım sanırım

ama geçen hafta hiç bir problem yoktu montajdan vs olacağını sanmıyorum o yüzden

evet hocam odam sıcak ama geçen hafta da sıcaktı işte

valla ben de bilmediğim için youtube dan da bir şey izleyip yapmak istemiyorum
Elinizde macun varsa 2dk söküp bakın hocam. Eliniz yatkın değilse bile korkmanıza gerek yok hiç zor değil. 2 vida söküp anakarttan kablo bağlantısını çıkartacaksınız sadece. Herhangi bir sıkıntı varsa montajda açmadan bilemeyiz çünkü eğer tahmin ettiğim tarz bir şeyse yazılım olarak düzeltmeye çalışıp boşa çok kürek çekebilirsiniz.

serci

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Sercan Güre
Elinizde macun varsa 2dk söküp bakın hocam. Eliniz yatkın değilse bile korkmanıza gerek yok hiç zor değil. 2 vida söküp anakarttan kablo bağlantısını çıkartacaksınız sadece. Herhangi bir sıkıntı varsa montajda açmadan bilemeyiz çünkü eğer tahmin ettiğim tarz bir şeyse yazılım olarak düzeltmeye çalışıp boşa çok kürek çekebilirsiniz.
hocam dediğinizi anladım ama bu hafta bu şekilde oldu sistemi 2 hafta önce aldım işk hafta bişey yoktu onu demek istedim

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ali İsmail ERARSLAN
yardımcı olabilecek var mı
aynı işlemci bende ve aynı soğutucu var termal macun olarak mx 6 sürdüm 2 haftadır valorant ortalama 48-54 derece arası
bios tan pbo açık ve voltage -30 olarak ayarladm
bu işlemi yapmadan şnce valorant 52-58 derece arası oluyordu
cinebench r23 sonuçlarımda bu şekide SKOR 14182 SICAKLIK max 71 ort 68

Ekler

• WhatsApp Image 2024-11-28 at 15.11.52.jpeg
    WhatsApp Image 2024-11-28 at 15.11.52.jpeg
    241.3 KB · Hit: 15

serci

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Sercan Güre
aynı işlemci bende ve aynı soğutucu var termal macun olarak mx 6 sürdüm 2 haftadır valorant ortalama 48-54 derece arası
hocam pbo ne oluyor

serci

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Sercan Güre
bir de voltage neden -30

serci

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Sercan Güre
bios bu şekilde herhangi bir problem var mı

bios bu şekilde herhangi bir problem var mı
ek olarak cpu fanını slient'e aldım

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    2.3 MB · Hit: 11
  • image.jpg
    image.jpg
    2.4 MB · Hit: 14
  • image.jpg
    image.jpg
    2.7 MB · Hit: 11

SEmrey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Emre
yok hiç artmıyor yani ses çıkmıyor pek sadece önde ki fanlar çalışıyor

bu şekilde öndeki fanların sesi var birde arkadaki fan çalışıyor soğutucu fanını bilmiyorum

hayır ani bir artış oldu sebebi ne anlamadım
Tamamen bilmediğimden soruyorum ve tahmin yürütüyorum şu attığın kasa fotoğrafında fanlar ters mi takılmış? İnternetten baktığımda bazı kişiler egzos çıkışına yakın olan fanı en öne takıyorlar. ve bana nedense onların yaptığı daha mantıklı geldi

Hocam sizin ramleri mi çalmışlar boş gözüküyor LNASDGNLSGDLN

serci

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Sercan Güre
Tamamen bilmediğimden soruyorum ve tahmin yürütüyorum şu attığın kasa fotoğrafında fanlar ters mi takılmış? İnternetten baktığımda bazı kişiler egzos çıkışına yakın olan fanı en öne takıyorlar. ve bana nedense onların yaptığı daha mantıklı geldi

Hocam sizin ramleri mi çalmışlar boş gözüküyor LNASDGNLSGDLN
ben de bilmiyorum hocam benım de dediğiniz gibi en öne takılmış durumda bios ayarlarında değişiklik yapmama gerek var mı ?

SEmrey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Emre
ben de bilmiyorum hocam benım de dediğiniz gibi en öne takılmış durumda bios ayarlarında değişiklik yapmama gerek var mı ?
yukarıdaki arkadaşın attığı kasadaki soğutucu ile aynı mı duruyor şu an

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,275
Üyeler
166,507
Son üye
Muhammedcngz
Top Bottom