Neler Yeni

İşlemci sıcaklığını nasıl sabitlerim?

talex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Can
Merhabalar, işlemci sıcaklığım sabit 67 derece ve aldığım kule tipi soğutucu ona göre fan hızını ayarlıyor. Bu sıcaklığı 60 dereceye nasıl sabitlerim ve fan hızım ona göre kendini ayarlar?
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
Soğutucu: ID Cooling SE-224-XTS

t1k3beratfatih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
877
İsim
Berat fatih
sıvı sogutma tahminimce

şahin doğan

80+ Platinum
Sorunuzun detaylarını tam anlamadım. Amacınız fan hızını arttırarak sıcaklığı 60 dereceye sabitlemek mi, yoksa sıcaklığı bir şekilde 60 dereceye ayarlayıp fanın ona göre çalışması mı?

• Beğen
Reaksiyonlar: java

ruaF1912

80+ Bronze
Kardeşim öncelikle sabitleyemezsin yok öyle bir dünya. o soğutucu ile 60 derece'ye sabitlemek istiyorsan CPB,PBO gibi ayarları kapatmalısın ki tavsiye etmem r5 5500 ayarı işlemciye sahip olursun. işlemciyi sabitlemek yerine kasa içi hava sirkülasyonunu iyileştirmen daha iyi olur.

talex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorunuzun detaylarını tam anlamadım. Amacınız fan hızını arttırarak sıcaklığı 60 dereceye sabitlemek mi, yoksa sıcaklığı bir şekilde 60 dereceye ayarlayıp fanın ona göre çalışması mı?
Örnek ile anlatıyım. Valorantda sabit 67 derece görüyorum ve bu beni rahatsız ediyor 60 dereceye sabitlenmesini istiyorum. Yani fan hızı 60 dereceye göre artıp azalacak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben zaten yeni soğutucu almadan önce stok fan ile bu derecelere sahiptim

şahin doğan

80+ Platinum
Örnek ile anlatıyım. Valorantda sabit 67 derece görüyorum ve bu beni rahatsız ediyor 60 dereceye sabitlenmesini istiyorum. Yani fan hızı 60 dereceye göre artıp azalacak.
Bios üzerinden fan kısmından veya 3. part program ile manuel ayarlamalar yapabilirsin. Bunu deneyerek bulman lazım. Mesela 60 dereceye geldiğinde fan %80 çalışsın diye ayarla eğer 60'ı geçiyorsa fan hızını arttır, eğer 57-58 derecede kalıyorsa fan hızını %70'e düşürmek gibi gibi (Bunlar örnekti). Bunu deneyerek bulman lazım.

talex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bios üzerinden fan kısmından veya 3. part program ile manuel ayarlamalar yapabilirsin. Bunu deneyerek bulman lazım. Mesela 60 dereceye geldiğinde fan %80 çalışsın diye ayarla eğer 60'ı geçiyorsa fan hızını arttır, eğer 57-58 derecede kalıyorsa fan hızını %70'e düşürmek gibi gibi (Bunlar örnekti). Bunu deneyerek bulman lazım.
Çok teşekkür ederim. Peki 3. part yazılım olarak önerebileceğin bir şey var mı?

Top Bottom