İşlemci soğutucu normal mi takılmış?

Reaksiyon skoru
6
Selamlar arkadaşlar, PC topladığımdan beri her iş ters gittiği için size yazayım dedim :D
Öncelikle anakart pimleri yamuk çıktı, iade etmeye çalıştım, edemedim. Başta ASUS gönderilecek falan derken gittim bilgisayarcıya, çeyrek parasına yaptırdım anakartı, çok komik şekilde. Şimdi testleri yapıyorum; RAM ve işlemci için , yaptırdığım bilgisayarcı arkadaş işlemci soğutucuyu da monte etti. Sisteme baktı, fena bir abi değildi; ancak Peerless Assassin 120 montajını tersten mi yapmış, anlamadım. Cinebench testini 3 defa yaptım, mavi ekran falan almadım. Anakart sorunu yok derken, ortalama sıcaklık 80 derecede. 7500F için sizce nasıl bu sıcaklık değerleri?

1757145059836.webp

1757145066355.webp

Selamlar arkadaşlar, PC topladığımdan beri her iş ters gittiği için size yazayım dedim :D
Öncelikle anakart pimleri yamuk çıktı, iade etmeye çalıştım, edemedim. Başta ASUS gönderilecek falan derken gittim bilgisayarcıya, çeyrek parasına yaptırdım anakartı, çok komik şekilde. Şimdi testleri yapıyorum; RAM ve işlemci için , yaptırdığım bilgisayarcı arkadaş işlemci soğutucuyu da monte etti. Sisteme baktı, fena bir abi değildi; ancak Peerless Assassin 120 montajını tersten mi yapmış, anlamadım. Cinebench testini 3 defa yaptım, mavi ekran falan almadım. Anakart sorunu yok derken, ortalama sıcaklık 80 derecede. 7500F için sizce nasıl bu sıcaklık değerleri?

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
fanları bir kademe öne kaydır. önde ve ortada olsun fanlar ikiside önden arkaya doğru hava verecek şekilde olsun

Fanların üfleme yönü doğruysa bu montaj yanlış sayılmaz. Ama genelde bunu RGB ramleri olanlar, ramler gözüksün isteyenler yapıyor. Egzoz fanının yanındaki fanı ramlerin üzerine gelecek şekilde takmak en sağlıklısı. Cinebench testi yapmadım ama 80 derece bana biraz fazla geldi bu soğutucuyla.

galiba ters takılmış fanların yönü de onları düzelt

Ters takmış. Daha doğrusu blok doğru fanları exhaust takmış gibi duruyor, İntake olması ve en soldakinin sağda olması lazım. Yeni aldığın ürünü de direkt iade etmen lazımdı. Hatalar üstüne hatalar zinciri. Bir de cebinden para vermeişsin, az para da değil, yazık günah. Geçen hafta 5 adet Asus anakart aldım 1 tanesinde pin yamuk diğerinde cpu fan pin bozuk direkt iade ettim

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Fanlar bildiğim kadarıyla sağdan sola takılır ki. Ben öyle hep kullandım sağ neden boş fanı neden sola taktın mesela?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Blok montajı doğru fanlar yanlış dostum orta kısım da kini sağ boş kalan yere takcan solda duranı ortaya takcan

Son düzenleme:
Fan yönü önden havayı alacak arkadan tahliye edecek sekilde

Ve 2 blok var gördüğün üzere 1 blok boşta kalıyor yani fan blogu sogutmuyor amaç blok sogutmak bu yüzden yönü önden olacak sekilde havayı bloğa çarpacak anladin

Edit: Montaj hatası var.

Son düzenleme:
Ramlerine çarpıyor diye dusunme biraz yukarı tak doğru olan o şekilde olur radyatör bloğu boşta kalmasın

İlk resimle ikinci resimdeki soğutucular farklı.
İlkinde yanlış takılmış.
İkincisinde tek bloklu soğutucu zaten doğru.
Nesi doğru 2 resimde aynı ürün

Ters takmış. Daha doğrusu blok doğru fanları exhaust takmış gibi duruyor, İntake olması ve en soldakinin sağda olması lazım. Yeni aldığın ürünü de direkt iade etmen lazımdı. Hatalar üstüne hatalar zinciri. Bir de cebinden para vermeişsin, az para da değil, yazık günah. Geçen hafta 5 adet Asus anakart aldım 1 tanesinde pin yamuk diğerinde cpu fan pin bozuk direkt iade ettim
Hocam iadeye çalıştım yani her parçayı amazondan aldım sadece ve sadece anakartı trendyoldan aldım başıma gelen bu gönder asusa gider servis ücreti cart curt dediler bende daha yaptırayım uğraşmayayım dedim.
Fanlar bildiğim kadarıyla sağdan sola takılır ki. Ben öyle hep kullandım sağ neden boş fanı neden sola taktın mesela?

Blok montajı doğru fanlar yanlı dostum orta kısım da kini sağ boş kalan yere takcan solda duranı ortaya takcan
Ben takmadım hocam bilgisayarcı arkadaş böyle takmış eğer yanlışsa geri götüreyim diyorum

Ramlerine çarpıyor diye dusunme biraz yukarı tak doğru olan o şekilde olur radyatör bloğu boşta kalmasın

Nesi doğru 2 resimde aynı ürün
Şu şekil görüyorum ya kuleye çarpmadı gözüm
Farklı modeller gibi gördüm ahahahaha.
1757145970563.webp

Ben takmadım hocam bilgisayarcı arkadaş böyle takmış eğer yanlışsa geri götüreyim diyorum
kasanın camını aç fanların tellerini çıkart fanların yerini değiştir telleriyle sabitle bitti gitti

Söküp takması kolay mı ona göre direkt kendim halledeyim hiç bulaşmadan bir yıldız tornavida ile halledilir diyorsanız yapayım :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,051
Üyeler
185,019
Son üye
Mertca
Geri