Neler Yeni

Çözüldü✓ İŞLEMCİ SONRASI EKRAN YOK

MrFebra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Devrim
Merhaba ben ryzen 3 3200g işlemciden 5 5600 işlemcisine sistemimi yüksekttim.Fakat aynı koşullar altında eski işlemcim çalışırken yenisi çalışmıyor.Yani işlemciyi takıyorum ramlerin ışığı yanıyor sonrasında klavye ve mouse yanıyor ve ekran gelmiyor.Sorun sizce nedir?

NOT: Anakart b450m s2h gigabyte - bios en son sürümü ile güncel - bios sıfırlandı

MrFebra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Devrim
Diğer işlemci de elinizin altında gibi anladım. O işlemci ile BIOS'u güncelleyip sıfırladığınızı da yazmışsınız. Herhangi bir BIOS ayarı yapmadınız değil mi? BIOS default ayarlarda olsun, herhangi bir EXPO (RAM) profili filanda seçmeyin. Benim aklıma bunlar geldi...
Aslında o işlemci ile günceller güncellemez,işlemcileri değiştirirken o sıra biosu sıfırladım.Galiba tornavida ile birbirlerine değdirip kısa devre yaptırmam gerekiyormuş sonrasında pili de söktüm o sıra yeni işlemciyi öyle taktım.

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Burhan Bey
Bu arada anakartın sitesinde, R5 5600 için BIOS desteğinin "F62" ile gelmiş olduğu görünüyor. BIOS versiyonunu da teyit edersen iyi olur.

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Burhan Bey
Normalde yaratmaması gerekir ama kontrol amaçlı geriye dönüp denemekte fayda var.

Ulfsaar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Selçuk
Aynı sorunu ben de yaşadım kurcalamadığımiz yer kalmadı 2 gün boyunca. Meğerse sorun şu power reset soketlerinin yada hd audio mu ne birini bi yan pime takmışız inatla. O soketleri bi kontrol edin derim belli olmaz.

MrFebra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Devrim
Aynı sorunu ben de yaşadım kurcalamadığımiz yer kalmadı 2 gün boyunca. Meğerse sorun şu power reset soketlerinin yada hd audio mu ne birini bi yan pime takmışız inatla. O soketleri bi kontrol edin derim belli olmaz.
sorunu çözdüm sağlam bir bilgisayarcı buldum ve ona verdim 2 saat sonra beni aradı ve sorunun bios kısa devre yapmış kendini korumaya mı ne almış gibi bir şey söyledi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,647
Üyeler
164,886
Son üye
krsdzn
Top Bottom