Işlemci yükseltmesi yapmalımıyım

Ourcann

80+
Reaksiyon skoru
1
1751285097409.webp

bu sistemi satın aldım r5 7500f uzun yıllar işimi görürmü yoksa daha üst bir işlemcimi tercih etmeliyim yada sistem hakkında farklı önerileriniz varsa onuda yazabilirsiniz

Alıntıyı görüntüle
bu sistemi satın aldım r5 7500f uzun yıllar işimi görürmü yoksa daha üst bir işlemcimi tercih etmeliyim yada sistem hakkında farklı önerileriniz varsa onuda yazabilirsiniz
7500F kalabilir gayet güzel işlemci ama bu paraya bi sistem alacaksam 9070XT bakardım 5070 ten çok daha güçlü

Alıntıyı görüntüle
hocam işlemci hakkında bir şey diyemem ama eğer bütçeniz yeterli ise ramları en azından (16x2) 32gb yapmayı düşünebilirsiniz 16 gb yetersiz kalabilir yeni nesil oyunlarda
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam işlemci hakkında bir şey diyemem ama eğer bütçeniz yeterli ise ramları en azından (16x2) 32gb yapmayı düşünebilirsiniz 16 gb yetersiz kalabilir yeni nesil oyunlarda
yapmışsınız zaten ben görmemişim

Alıntıyı görüntüle
7500f 7600 farkı yok zaten öyle gereksiz 32gb ramde var belki bi kaç yıl sonra 7800x3d gibi işlemci alınabilir isteğe bağlı tabikide ( o zamanlar 2.el piyasası ucuz olur işte görür)

bu üçüncü sistemim olacak daha önce hiç amd ekran kartı kullanmadım o yüzden hiç sıcak bakamadım o tarafa
Aslında üçüncü sistemde farklılık olabilirmiş güzel sistem hayırlı olsun.

Fiyat sağlam kazıkmış

bu fiyat bandında yada daha ucuza önerebileceğin bir hazır sistem varmı 5070 li
sadece ekran kartı 30 bin tl zaten
Hazır sistem olarak bilmiyorum ama 53.3e daha iyisini toplayabilirim istiyorsan sadece peşin fiyatına 3 taksit olmayabilir tüm ürünlerde

Alıntıyı görüntüle
ANAKART : Colorful Battle Ax b650m plus wifi v15 – 6000TL
(B650M-R istersen 2000 lira da buradan düşer ama bu her türlü daha iyi)

EKRAN KARTI : Palit 5070 infinity 3x -29400 TL

https://www.sinerji.gen.tr/palit-ge...an-karti-p-54981?utm_campaign=akakce&v=1.71.5

Neden palit infinity:

İŞLEMCİ : 7500f -5800 TL (arada bir 5300 civarına düşüyordu)

RAM : Patriot Viper Venom 2x16 cl30 6000mhz -4000TL

SSD : Kioxia Exceria Pro 1tb – 2850 TL

https://www.trendyol.com/kioxia/1tb...4_za1u3cm&adjust_campaign=epey_urun_listeleme

KASA : Deepcool cc560 v2 700w -3500TL

SOĞUTUCU : Peerless assassin 120 -1435 TL (Phantom spirit 120 veya peerless assassin 140 olsun dersen 500 daha koyuyorsun 1950 oluyor)

Bunlar zamlı halleri dün toplasam 51.500 civarına gelirdi. Temmuz zammı yedi çoğu ürün. Gaming gecesi zart zurtla 49-50 civarına belki bundan da iyisi çıkabilir. PSU olarak daha iyi önerdiğim kasanın içindeki zaten 5070 peak tdp 300w, işlemci 65w, yani 700w çok bile. Kasa olarak sadece patlıyoruz çünkü senin seçtiğin akvaryum kasa sanırım. Akvaryum şartsa onun da çaresine bakılır ama şu an daha fazla vaktim yok malesef.

Son düzenleme:
ANAKART : Colorful Battle Ax b650m plus wifi v15 – 6000TL
(B650M-R istersen 2000 lira da buradan düşer ama bu her türlü daha iyi)

EKRAN KARTI : Palit 5070 infinity 3x -29400 TL

https://www.sinerji.gen.tr/palit-ge...an-karti-p-54981?utm_campaign=akakce&v=1.71.5

Neden palit infinity:

İŞLEMCİ : 7500f -5800 TL (arada bir 5300 civarına düşüyordu)

RAM : Patriot Viper Venom 2x16 cl30 6000mhz -4000TL

SSD : Kioxia Exceria Pro 1tb – 2850 TL

https://www.trendyol.com/kioxia/1tb...4_za1u3cm&adjust_campaign=epey_urun_listeleme

KASA : Deepcool cc560 v2 700w -3500TL

SOĞUTUCU : Peerless assassin 120 -1435 TL (Phantom spirit 120 veya peerless assassin 140 olsun dersen 500 daha koyuyorsun 1950 oluyor)

Bunlar zamlı halleri dün toplasam 51.500 civarına gelirdi. Temmuz zammı yedi çoğu ürün. Gaming gecesi zart zurtla 49-50 civarına belki bundan da iyisi çıkabilir. PSU olarak daha iyi önerdiğim kasanın içindeki zaten 5070 peak tdp 300w, işlemci 65w, yani 700w çok bile. Kasa olarak sadece patlıyoruz çünkü senin seçtiğin akvaryum kasa sanırım. Akvaryum şartsa onun da çaresine bakılır ama şu an daha fazla vaktim yok malesef.
vakit ayırdığın için saol toparladığın sistem ayrı ayrı bende toplamıştım buna benzer bir şey ama kablolama montaj vs uğraşmamak için hazır sistemlere yöneldim illaki hazır sistemlerde montaj ücreti yazmasada onu bir şekilde çıkarıyorlar.
topladığın sistemde ana bileşenler zaten aynı anakart kasa işlemci soğutucu değişikliği yapmışssın sadece ve aman aman bir fiyat farkı yok iddia ettiğin gibi bu fiyata daha iyisini toplayamadın

benim şu an aklıma takılan tek şey kule tipi fan

vakit ayırdığın için saol toparladığın sistem ayrı ayrı bende toplamıştım buna benzer bir şey ama kablolama montaj vs uğraşmamak için hazır sistemlere yöneldim illaki hazır sistemlerde montaj ücreti yazmasada onu bir şekilde çıkarıyorlar.
topladığın sistemde ana bileşenler zaten aynı anakart kasa işlemci soğutucu değişikliği yapmışssın sadece ve aman aman bir fiyat farkı yok iddia ettiğin gibi bu fiyata daha iyisini toplayamadın

benim şu an aklıma takılan tek şey kule tipi fan
Anakart farkı: +2 bellek yuvası, +400mhz, wifi, type-c plug, gen5x4 (b650mr gen4x4), kısaca b650mr'ın +1 ssd yuvası hariç a serisi bir anakarttan farkı yok.
SSD farkı: Dramli olması, +400k iops rastgele okuma/yazma hızı, +1500 sıralı okuma hızı, +2150 sıralı yazma hızı.
Kasa, psu ve kule tipi fan farklarını zaten yazmaya gerek duymuyorum.
İşlemci olarak indirimle 7600 düşürülebilir 6000 TL civarına performansı %4-6 etkiler.
Infinity ile shadow kartlar arasındaki fark ısıdan ibaret. Hotspot 7 derece daha düşük infinity'de.
Ram'i zaten değiştiremezdim piyasadaki en ucuz cl30 6000mhz ram. Ama klevv ramler indirime giriyor incehesap gaming gecesinde. SK Hynix'in kendi markası ve kingstonmuş corsairmiş donunda sallar çoğu rami.

Sonuç olarak sadece ssd ve anakart farkına dahi yazdığım sistem daha mantıklı. Ama yazdığım sistemi mantıksız kılan 2 şey var biri kendin birleştirmek istemiyorsun, 2.si senin sistemde 3 taksit yapıyorlar ancak benim yazdıklarımın neredeyse 45.000 liralık kısmı peşin fiyat. O yüzden ben kendime sistem topladığımda gaming gecesinde falan parça parça alıyorum 3 taksitle.

Geri