İşlemcim 93 dereceyi görüyor

Görkem Ertopcu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
147
Arkadaşlar işlemcim R5 3600 ve tavsiyeler üzerine soğutucu olarak se-224-xt aldım. Oyunlarda en fazla 72 dereceyi gördüm bunda bir sıkıntı yok. Aida64 ile işlemciye stress testi yaparkende en fazla 75 dereceyi görüyor. Ama Stress CPU ile Stress FPU yu açınca sıcaklık birden 90 dereceleri kullanıyor ve TDP değeri 85'i geçiyor. Bu bir sorun mudur ? (kullandığım termal macun no name bir macun 15 tl ye almıştım)

Termal macun değiştirin. Yüksek ihtimal macun yüzünden bu kadar ısınıyordur.

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX
Arkadaşlar işlemcim R5 3600 ve tavsiyeler üzerine soğutucu olarak se-224-xt aldım. Oyunlarda en fazla 72 dereceyi gördüm bunda bir sıkıntı yok. Aida64 ile işlemciye stress testi yaparkende en fazla 75 dereceyi görüyor. Ama Stress CPU ile Stress FPU yu açınca sıcaklık birden 90 dereceleri kullanıyor ve TDP değeri 85'i geçiyor. Bu bir sorun mudur ? (kullandığım termal macun no name bir macun 15 TL ye almıştım)
Macundan dolayıdır.
O kadar dayanması bile mucize. :D

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX
Arkadaşlar işlemcim R5 3600 ve tavsiyeler üzerine soğutucu olarak se-224-xt aldım. Oyunlarda en fazla 72 dereceyi gördüm bunda bir sıkıntı yok. Aida64 ile işlemciye stress testi yaparkende en fazla 75 dereceyi görüyor. Ama Stress CPU ile Stress FPU yu açınca sıcaklık birden 90 dereceleri kullanıyor ve TDP değeri 85'i geçiyor. Bu bir sorun mudur ? (kullandığım termal macun no name bir macun 15 TL ye almıştım)
termal macunu değiştir iyi soğutucu iyi termal macun olmadan çok iş görmez

Benim 9600K Artic 34 duo ile o testte 90 derece olup hız kısıyor. O test biraz işlemci ısındırıyor bence normal.

termal macunu değiştir iyi soğutucu iyi termal macun olmadan çok iş görmez
Anladım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim 9600K Artic 34 duo ile o testte 90 derece olup hız kısıyor. O test biraz işlemci ısındırıyor bence normal.
İşlemciniz o testte kaç TDP değerini görüyor ?

Macundan dolayıdır.
O kadar dayanması bile mucize. :D
95 dereceye kadar dayanmıyolar mı ?

Dayanıyorlar tabii.
Ben o soğutucunun o macuna o kadar dayanmasını söyledim. :)
Macun değişin en yakın zamanda.
Değerler normal fakat Stres testinde biraz fazla çıkmış.
Macun çok ısınınca kuruyor mu anlamadım kusura bakma biraz detaylı anlatırmısın ?

Anladım.

İşlemciniz o testte kaç TDP değerini görüyor ?

95 dereceye kadar dayanmıyolar mı ?
140W TDP görüyor.

(hız kısma nedeni sıcaklık değilmiş bende bu arada XTU üzerinden bakınca sıcaklığı 85 derece ve hız düşmesinin VRM kaynaklı olduğunu farkettim)

Macun çok ısınınca kuruyor mu anlamadım kusura bakma biraz detaylı anlatırmısın ?
Kurumuyor kw/h diye bir değer var bu değer ne kadar yüksek olursa o kadar güzel oluyor macun.
Isı iletimini sağladığı için macun cidden önemli.
Kuruma oluyor fakat kaliteliyse öyle kolay kolay kurumaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,128
Üyeler
187,782
Son üye
barisjk
Geri