İşlemcim Boşta 70 Derecelerde Geziyor

Has4nGodEx

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,874
Bütçe
1200
AMD Ryzen 5 3600 kullanıyorum. Soğutucu olarak da hem uyguna geldi hem de güzel gözüktüğü için wraith prism kullanıyorum. Sıcak havaların farkındayım ama yine de boşta 70 derece bana cok fazla geldi. Oyunlarda 83 85 derecelerde occtde 90 95 geziyor. Kasam Xigmatek Frontliner eski kasamı kullanıyorum. Ön panelinde delikler var ama hava akışı konusunda eksik kaldığı için bu sıcaklıklarda diye düşünüyorum. Sahibindende 1200 liraya Zoko Aquarius buldum sıfır. Onu almayı düşünüyorum. O fiyatlara daha iyi kasa öneriniz varsa önerirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar. (Ön paneli ve yan kapağı söktüm. 60 dereceye düştü.)

Xigmatek
1753796226067.webp

Almayı düşündüğüm kasa:

1753796256572.webp

Alttaki hava akışı konusunda gayet iş görür problem olmaz ama ben hazır, kasa alıyorken biraz paraya kıyıp paran yoksa biriktirip daha güzel görünen bi şey almayı tercih ederdim H5 flow gibi

Alttaki hava akışı konusunda gayet iş görür problem olmaz ama ben hazır, kasa alıyorken biraz paraya kıyıp paran yoksa biriktirip daha güzel görünen bi şey almayı tercih ederdim H5 flow gibi
Elimdeki parçalar. İkinci el ve 7 yıl oncesinden elimde olan parcalar paradan yana sıkıntı yok ama bu kadar parayı bu sisteme gömmek içimden gelmiyor açıkçası.

Elimdeki parçalar. İkinci el ve 7 yıl oncesinden elimde olan parcalar paradan yana sıkıntı yok ama bu kadar parayı bu sisteme gömmek içimden gelmiyor açıkçası.
Orası öyle ben sadece kasa nezdinde konuştum ama dediğim gibi alacağın kasa fazlasıyla işini görecektir hava akışı konusunda dağlar kadar fark var öncekiyle

Şu anki kasanın 42cm gpu desteği var oldukça geniş bir kasa bence yeni kasa almak yerine şu anki kasanı temizleyip eldeki bütçeyle kalite 3 yada 4 tane fan al kasanın toplam 5 fan desteği iyi hava akışı elde edersin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

fan olarak buna bakabilirsin yükte biraz sesliler ama soğutma anlamında fiyatına göre iyi iş çıkartıyor https://www.gelbura.com/id-cooling-xf-120-k-4pin-pwm-120mm-kasa-fani-pd-TET58799602083

Şu anki kasanın 42cm gpu desteği var oldukça geniş bir kasa bence yeni kasa almak yerine şu anki kasanı temizleyip eldeki bütçeyle kalite 3 yada 4 tane fan al kasanın toplam 5 fan desteği iyi hava akışı elde edersin
Hocam elimdeki kasayı 500tl gibi ölü bi fiyattan elimden çıkarsam bana çok dokunan olmuyor aslında. Şuanki kasama ekleme fan yapsam da hava girişi yeri sıkıntı zaten üstten de hava giriş yeri yapmak cok mantıklı gelmiyor. Herkes ekzoz fanı olarak kullanıyor üst tarafı.

sana tavsiyem am4 işlemci kule fan soğutucunu değiştirmen fark edecektir derece

sana tavsiyem am4 işlemci kule fan soğutucunu değiştirmen fark edecektir derece
Soğutucuyu değiştirmek istemiyorum aslında pek. Hem amd nin kendi soğutucusu olması hem de göze hitap etmesi epey büyük bi etken oldu. Hem de daha yeni aldım 1 ay olmadı. 3600e yeter diye düşünmüştüm ancak kasamdan dolayı büyük ihtimalle çok ısındığını düşünüyorum.

Soğutucuyu değiştirmek istemiyorum aslında pek. Hem amd nin kendi soğutucusu olması hem de göze hitap etmesi epey büyük bi etken oldu. Hem de daha yeni aldım 1 ay olmadı. 3600e yeter diye düşünmüştüm ancak kasamdan dolayı büyük ihtimalle çok ısındığını düşünüyorum.
r5 3600 çok ısınan bir işlemci kasa değiştirsen bile fazla bir düşüş sağlayamazsın arkadaşın dediği gibi kule fan al kalan bütçeylede kasana fan eklemesi yap arka ve üst egzos ön taraf hava girişi

kule fanının özellikleri nedir bende bildiğim kadarıyla karşılaştırayım. kesin sonuca ulaşabiliriz kasayı veya fanı değişmende

kule fanının özellikleri nedir bende bildiğim kadarıyla karşılaştırayım. kesin sonuca ulaşabiliriz kasayı veya fanı değişmende
Wraith prism aldım. MX6 termal macunla kullanıyorum. Yeni taktım 2 hafta oldu. Kasanın kapağını açınca 10 15 derece fark edince sorunun kasada olduğunu düşündüm.

Wraith prism aldım. MX6 termal macunla kullanıyorum. Yeni taktım 2 hafta oldu. Kasanın kapağını açınca 10 15 derece fark edince sorunun kasada olduğunu düşündüm.
ryzen 5 3600 için yeterli bir soğutma

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,501
Üyeler
183,440
Son üye
zfrbbcn
Geri