Öneri İşlemcimi mi Değiştirmeliyim Yoksa RAM'imi mi?

Oyun oynarken hem RAM 16Gb yi komple kullanıyor hem de işlemci %100 oluyor sonuç olarak çok donma ve yavaşlık oluyor normalde işlemci değiştirmeyi düşünüyorum ama onun yerine RAMi 32Gb yapsam da çözülebilir mi acaba bu sorun?
abi sen hangi oyunu oynuyonda bu sikinti ile karsilasiyon. Bende belki 30 tane oyun var 16 gb ram ile iclerinden geciyorum.

abi sen hangi oyunu oynuyonda bu sikinti ile karsilasiyon. Bende belki 30 tane oyun var 16 gb ram ile iclerinden geciyorum.
Çünkü sistem 16gb ramin varsa 16gbye göre ayarlıyor kendini bu da %1/%0.1 fpslerini yıkıyor. Peak fpsin de düşüyor normal olarak çünkü sistem doymuyor. 32gbye geçtiğinde 15-16gb yiyen oyunlar 20-22lere doğru gidiyor.

yani o öyle olmuyor oyun optimizasyonuna göre belirli ekran kartları daha az vram harcıyabiliyor ramde aynı şekilde arkadaşın sistemi ne sizin sistem nedir oyun edir
İkisi de DDR4 sistem bende i3 var onda Ryzen 5 var. Bir de benim RAM 16 onun 32 ekran kartı aynı.

İkisi de DDR4 sistem bende i3 var onda Ryzen 5 var. Bir de benim RAM 16 onun 32 ekran kartı aynı.
hocam artık sistem özelliklerini yazsanda ona göre konuşsak 150 defa sorulmuş troll konu mu açtın öylesine

hocam artık sistem özelliklerini yazsanda ona göre konuşsak 150 defa sorulmuş troll konu mu açtın öylesine
Sistem özelliğin ne aloo
Tam olarak ne lazım anlamadım başka bir şeyden bahsediyorsanız kusura bakmayın ama i3 8. Nesil işlemci 16GB RAM RX 6800XT ekran kartı 480GB SSD var sistemde çözünürlük 4K ama kart zorlanmıyor zaten.

Tam olarak ne lazım anlamadım başka bir şeyden bahsediyorsanız kusura bakmayın ama i3 8. Nesil işlemci 16GB RAM RX 6800XT ekran kartı 480GB SSD var sistemde çözünürlük 4K ama kart zorlanmıyor zaten.
İşlemci darboğazı var kalın kalın o sistemi 4k kullandırtan sebep neydiki

o işlemci ile iyi dayanmışsınız

İ3 8100 den bahsediyor sanırım 4 yıl önce rafa kaldırıp ryzen 5 5600 geçip oh be cennet demiştim🤣
en son sanırım 2018 falandı i3 7100 kullanmıştım çocuktuk o zamanlar 8.5 sene öncesi daha yeni 19 20 yaşlarında donanım bilgim yok diye almıştım 13.gün yarı fiyatına gitsin diye satmıştım cs go da bile osurunca

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,348
Üyeler
183,415
Son üye
İsmail.001
Geri