İşlemcimi yükseltmek istiyorum

Ne için alacaksın? Oyun içinse ryzen 5600 al geç 5700-5800 oyun anlamında iyi değil L3 bellekleri düşük 5700x3d veya 5800x3d de pahalı. Veya diğerlerinin dediği gibi 7500f al geç

ana kartım rog strix x570-f gaming
işlemcim ryzen 7 3700x
ekran kartım rtx 3070
gskill 32gb ram var birde

sıvı soğutmam var ama hangi işlemciyi alacağımı bilmiyorum 11bin bütçe var işlemci için ne almalıyım?
Fps oynucaksan 5700x3d al keyfine bak ddr6 çıkınca onu alırsın

11400 liraya 5700x3d öneriyosunuz ya yazık hepinize ulan aynı paraya 7800x3d var neredeyse
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Piyasa bilmiyosanız önermeyin bilmiyom deyip geçin

ryzen 5 5600 islemciye sahiptim ve yukselterek ryzen 7 5700x3d ye gecis yaptim. performans olarak %50 en azindan fark oldu. bazi kisiler sana fark olmayacagini vs yazacak ama sen bana guven. ryzen 7 5700x3d suan piyasadaki en iyi fiyat performans islemcisi

Am5 gec diyen arkadaslarin kafadan bende istiyorum. adam piyasadaki en iyi am4 ana karti almis ve siz cidden am5 gec mi diyorsunuz. boyle kisileri anlamak guc. sizin cok paraniz var diye herkesi kendiniz gibi mi saniyorsunuz. adam en azindan 30k zarara girer am5 sisteme gecis yaparsa

11400 liraya 5700x3d öneriyosunuz ya yazık hepinize ulan aynı paraya 7800x3d var neredeyse

Piyasa bilmiyosanız önermeyin bilmiyom deyip geçin
2025 sonlari yada 2026 baslarinda ddr6 cikacak ve sen gidip elinde super am4 sistemi birak , am5 e gec diyorsun. asil size yazik. ddr6 ciktigi zaman ddr6 ya gecis yapar , suanlik 5700x3d yada 5800x3d den hangisini ucuza bulur ise onu almasi daha iyi olur

ryzen 5 5600 islemciye sahiptim ve yukselterek ryzen 7 5700x3d ye gecis yaptim. performans olarak %50 en azindan fark oldu. bazi kisiler sana fark olmayacagini vs yazacak ama sen bana guven. ryzen 7 5700x3d suan piyasadaki en iyi fiyat performans islemcisi

Am5 gec diyen arkadaslarin kafadan bende istiyorum. adam piyasadaki en iyi am4 ana karti almis ve siz cidden am5 gec mi diyorsunuz. boyle kisileri anlamak guc. sizin cok paraniz var diye herkesi kendiniz gibi mi saniyorsunuz. adam en azindan 30k zarara girer am5 sisteme gecis yaparsa
5500x3d gelicek acaba fiyatı nasıl olucak bizde

2025 sonlari yada 2026 baslarinda ddr6 cikacak ve sen gidip elinde super am4 sistemi birak , am5 e gec diyorsun. asil size yazik. ddr6 ciktigi zaman ddr6 ya gecis yapar , suanlik 5700x3d yada 5800x3d den hangisini ucuza bulur ise onu almasi daha iyi olur
Senin ekran kartın ne?

Tam olarak nerede %50 fark oldu bir söyler misin Valorant Lol dışında?
ben valorant yada lol oynamiyorum. hikaye oyunlarinda oldu , oynadigim strateji oyunlarinda oldu. pc nin akicilik vs asiri artti. fortnite giriyorum ara sira arkadaslarim ile , onda da ayni sekilde cok fazla degisim oldu. Olay sadece fps degisimi degil , akicilik , takilmalar vs

ben valorant yada lol oynamiyorum. hikaye oyunlarinda oldu , oynadigim strateji oyunlarinda oldu. pc nin akicilik vs asiri artti. fortnite giriyorum ara sira arkadaslarim ile , onda da ayni sekilde cok fazla degisim oldu. Olay sadece fps degisimi degil , akicilik , takilmalar vs
Evet x3d işlemcilerin stabiliteyi çok etkiliyor ön bellekten dolayı ama sıfırı 12 bine yakın eski nesil işlemciyi almaktansa yenisini almak daha mantıklı. Anakartı istediği kadar iyi olsun iki gün sonra paraya sıkışıp satması gerekirse kimse anakartı iyi diye beş para fazla vermez maalesef.

Ama zaten şu an 3700x’i varsa 5600e güncellemek de yeterli olacaktır

hocam i3 9100f kullanıyorum am4 geçicem 10k bütçe var gtx 1650s ile fps artışı nasıl olur yapay zeka doğru tahmin yapamıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,035
Üyeler
183,787
Son üye
maksut
Geri