Neler Yeni

Yardım işlemciyi değiştirdiksen sonra tısss sesi

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
907
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
ISS önerilerinde, Driver ile ilgili konularda, Donanımsal herhangi bir arızada etiketlerseniz seve seve yardımcı olurum
Discord
.arsek
r5 3500 den r55 5600'e geçtim daha yüksek bir işlemci fakat. coil whine sesi sürekli gelmez mi oyundan alt tab attığım saniyede ses gidiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam kapaı açtım şimdi bir dengesizlik yok arka tarafta

hocam bir de ekran kartı ve psudan değilde direkt stok fanın ordan geliyor gibi ses
coil whine sesi sürekli gelmiyor , mesela bende sayfayı assağı doğru kaydırınca o sesi alıyorum nerden oldugunu anlayamadım ama kulaklıkla kullandıgım için sıkıntı etmiyorum

F3NRIR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Anıl asan
En başta söylediğim gibi ekran kartın anakartın ya da psu dan coil whine sesi alıyorsun bobin sızması olarakta bilinir bildiğim kadarıyla bir zararı yok ama istersen biraz daha araştır

Talha Celik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Talha Çelik
Tamam coilwhine hayırlı olsun :)
hocam bakıyım şimdi csyi açıyorum fps sabitliyip yazıcağım

Coil Whine sesi sürekli veya pc boştayken gelmez. Oyuna girdiğinizde yüksek fps değerleri almaya başladığınızda ses yükselir. Oyunu 60’a sabitleyin veya 30’a ses azalıyorsa coil whine’dır. Alt tab atınca da kesilmesi coil whine olduğu anlamına geliyor.

uzun süre coil whine olmaması hiçbir zaman olmayacağı anlamına gelmez. Zamanla veya oyundan oyuna değişiklik gösterir.
hocam yazdığınız gibi 30a sabitliyince ses kesiliyor . kesin coilwhine mi şimdi

@LORN

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: LORN

LORN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Enes Demirok
hocam bakıyım şimdi csyi açıyorum fps sabitliyip yazıcağım

hocam yazdığınız gibi 30a sabitliyince ses kesiliyor . kesin coilwhine mi şimdi

@LORN
Evet ekran kartından geliyor ses

Talha Celik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Talha Çelik
Yeni işlemci Ryzen 5 5600'ü kurmuş olmanız harika. Ancak, özellikle CS:YE (Counter-Strike: Your Edition) çalıştırırken bir tıslama sesiyle karşılaşmak, fan kurulumuyla ilgili bir sorunun göstergesi olabilir. Kasayı alta attığınızda ses kesildi, bu da fanın yanlış yerleştirilmesinden veya yetersiz soğutmadan kaynaklanmış olabileceğini düşündürüyor. Fanın doğru şekilde takıldığından ve işlemci üzerinde belirlenmiş montaj noktalarına güvenli bir şekilde takıldığından emin olmak çok önemlidir. Olağandışı seslere ve hatta sisteminizde hasara yol açabilecek aşırı ısınmayı önlemek için uygun soğutma şarttır. Fan kurulumunu iki kez kontrol edin ve düzgün şekilde hizalandığından ve sıkıca sabitlendiğinden emin olun. Sorun devam ederse, daha fazla inceleme ve sorun giderme için profesyonel bir teknisyenden yardım almayı düşünün.
Hocam bilgilendirme için teşekkür ederim . içim rahat etmedi benim normalde 1 2 ay sonra kule tipi alıcaktım fakat ordan burdan borç alıp şimdi siparişini veriyorum gelince buraya yazarım değişimi

dün bir de cs oynarken işlemci 90 dereceleri gördü bende fpsyi sabitleyip oyun bitene kadar 60 fps sabit oynadım sıcaklıklar normale düştü daha da girmedim oyunlara sistem yorulmasın diye fan gelene kadar işlemci yüklü oyunlar oynamayacağım

Berkarda

80+ Silver
creeper girmiş olabilir yada fanı çıkartın fana bakın ilginç bişi var mı ?

Talha Celik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Talha Çelik

Ozan--

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ozan
coil whine zararlımı tam olorak ney

Talha Celik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Talha Çelik
coil whine zararlımı tam olorak ney
hocam sisteme bir zararı olmuyor. karta aşırı yük bindiğinde karttaki indüktörlerlerden gelen tıss sesi

coil whine'ın türkçesi de zaten bobiz vızıltısı tarzı bir şey

Top Bottom