Neler Yeni

Itopya bana fazladan sistem yolladi !!

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,313
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Hangi forumsa iyi yalan atmışlar. Şimdi düşün sana gelmesi gereken yerine 1000 TL ucuz sistem geldi. Senin sisteminde diyelim ki bana geldi. Ben sana dedimki al 1 k helalleşelim. Sende kabul ettin.

Sonra sen çakallık yapıp itopyayı arasan benim sistemim yanlış isimle bana geldi desen. Senden sistemi isteyip sana mecbur yenisini yollar. Ondan sonrada hangi fatura no hangi kargo ile elemiş bakar ve bana gelen sistemi geri ister. O zaman ben sana verdiğim 1 k yı nasıl anlatıcam
2. el hazır sistem satanları katlettin şuan :D

Rammstein

80+ Silver
Arkadaşım benim adıma kargo yola çıkmamış. İmza yok tc yok. Benim içimin rahatlaması gereken bişeyde yok. Ben kargom 30 iş gününde gelmedi der yasal yolla muadili Ürün yada fiyatını alırım. İsterse marsa yollasın.
Yok kargona dokunmadım. Yok işte eksik çıkmaz. Vicdanım rahat etmez bla bla bla.
Tamam sizin içiniz rahatlamasın. Biz kendi bildiğimiz yanlışları yapalım.

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sen öyle san gayette güzel yatılır üstüne arkadaşımızın yaptığı çok güzel bir incelik.
Karşılığı alınmamış belgelenmemiş. Her para aktarımı, fatura yada benzeri işlem borç sayılır. Yani sen o kargoyu kabul edersin. EMİN ol buna eski Bi kargocu olarak söylüyorum. Sıfır üründe fatura no kargoya işlenir.
Yani,
Kargoyu aldın ama bana ödeme yaptığın Bi kaydın yok.
Sen bana ödeme yapmadan o kargoyu alırsan ben seni dava eder. Karşılığını vermediğin faturalı ürünümün parasını alırım. Kanunda bu böyledir. Kanunda 'bilmemek' diye Bi tabir yoktur.
Trilyonluk iş yapan e ticaret sitelerini çocuk sanmayın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamam sizin içiniz rahatlamasın. Biz kendi bildiğimiz yanlışları yapalım.
Adam Burda bunu belirtti diye değil tepkim.

Adama helal olsun aslan yürekli şöyle kral böyle aslan denecek bişey yok.

Zaten yapması gereken bu. Geri gönderecek illaki. Haksız kazancı seçmedi diye tebrik edilmez Bi insan. tabii ki seçmeyecek.

Son düzenleme:

Xpertronic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
İlker Palalı
Çoğu boş yorum yapmış. Bilmeden atın tutun anca. Size gelen kargo sayısı kaydediliyor. Siz sanıyorsunuzki siz haber vermezseniz iki gün sonra itopya anlamayacak. Sen yollamıssın 1 parça, geri almışsın 3 parça. Firmalar ***** zaten.
Ayrıca sen Burda kargo sahibini bulsan bile değişen bişey yok. Sen itopya ya yollayacaksın, onlar tekrar alıp sahibine yollayacak.
Vicdan azabı çekeceğin Bi konuda yok. Sen kargoyu teslim almasan 4. Gün geri gidecekti.
Adamın kargosu sigortalı irsaliyedeki Ürün belli, sen teslim alıp üstüne yatamazsın zaten. Şırıngayla alırlar.

Ne?
Bu kişi isterse vermeyebilir kanunen hiç-bir şekilde bir şey yapamazlar etik mi dersen değil tabi ahlaki kurallara uymuyor kişi banane kardeşim yollamasaydınız diyebilir bu hatayi yapan firma diğer müşterinin zararını karşılar ahlaken güzel bir şey yapmış kardeşimiz sen diyorsun ya bilmeyecekler mi vs. vs. Istediği kadar bilsin kanunen bir şey yapamazlar yani.

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
806
İsim
Emir
Hangi forumsa iyi yalan atmışlar. Şimdi düşün sana gelmesi gereken yerine 1000 TL ucuz sistem geldi. Senin sisteminde diyelim ki bana geldi. Ben sana dedimki al 1 k helalleşelim. Sende kabul ettin.

Sonra sen çakallık yapıp itopyayı arasan benim sistemim yanlış isimle bana geldi desen. Senden sistemi isteyip sana mecbur yenisini yollar. Ondan sonrada hangi fatura no hangi kargo ile elemiş bakar ve bana gelen sistemi geri ister. O zaman ben sana verdiğim 1 k yı nasıl anlatıcam
belki de ama adam şikayet de açmış şikayet var a

Xpertronic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
İlker Palalı
Karşılığı alınmamış belgelenmemiş. Her para aktarımı, fatura yada benzeri işlem borç sayılır. Yani sen o kargoyu kabul edersin. EMİN ol buna eski Bi kargocu olarak söylüyorum. Sıfır üründe fatura no kargoya işlenir.
Yani,
Kargoyu aldın ama bana ödeme yaptığın Bi kaydın yok.
Sen bana ödeme yapmadan o kargoyu alırsan ben seni dava eder. Karşılığını vermediğin faturalı ürünümün parasını alırım. Kanunda bu böyledir. Kanunda 'bilmemek' diye Bi tabir yoktur.
Trilyonluk iş yapan e ticaret sitelerini çocuk sanmayın.

Adam Burda bunu belirtti diye değil tepkim.

Adama helal olsun aslan yürekli şöyle kral böyle aslan denecek bişey yok.

Zaten yapması gereken bu. Geri gönderecek illaki. Haksız kazancı seçmedi diye tebrik edilmez Bi insan. tabii ki seçmeyecek.
Yaptıgı gayet güzel bir düşünce ve tebrik edilesi boş yapma lütfen .

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu kişi isterse vermeyebilir kanunen hiç-bir şekilde bir şey yapamazlar etik mi dersen değil tabi ahlaki kurallara uymuyor kişi banane kardeşim yollamasaydınız diyebilir bu hatayi yapan firma diğer müşterinin zararını karşılar ahlaken güzel bir şey yapmış kardeşimiz sen diyorsun ya bilmeyecekler mi vs. vs. Istediği kadar bilsin kanunen bir şey yapamazlar yani.
Arkadaşından iban numarana 200 tl para iste. O parayı kullan ama geri ödeme, sonra oda yargı yoluna başvursun.
Sonra mahkemeye gidip banane kardeşim yollamasaydı diye savunma yap bakalım sonuç ne olacak. Senin olmayan malı teslim alıncada banane kardeşim dersin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Tayfun erdogan
Arkadaşından iban numarana 200 TL para iste. O parayı kullan ama geri ödeme, sonra oda yargı yoluna başvursun.
Sonra mahkemeye gidip banane kardeşim yollamasaydı diye savunma yap bakalım sonuç ne olacak. Senin olmayan malı teslim alıncada banane kardeşim dersin.
Burda benim suçum ne. Ben de bugun kendi kargomu bekliyordum. Yaninda baskasininkiler de geldi. Ve benim telefonumun ustune kayitli. Ben nerden bilebilirdim baskasinin oldugunu burda boş yorum yapma. Yanlişligi belirtip duzeltmek istesek bile bazin insanlara batiyor arkadas ya. Faturada adamin telefon numarasi da var. Ariyoruz ulaşilamiyor. Ben ne yapabilirim. Aradim itopyayi kargo numarasi verdiler geri yollayacagim işte.

Xpertronic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
İlker Palalı
Arkadaşından iban numarana 200 TL para iste. O parayı kullan ama geri ödeme, sonra oda yargı yoluna başvursun.
işte mantık olarak doğru dediğin ama bazı kanunlar vardır askeriyede mantık olmaz derler ya askere gidince gerçekten olmadığını görürsün bazı kanunlar vardır orada mantık yoktur buda onlardan biri mahkemeye bile gitmez bu arkadaş emin ol firma ile madur olan müşteri arasında mahkeme görülür kardeşim 6 sene okudum ve eğitimini aldım boşa konuşmuyorum burda.

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yaptıgı gayet güzel bir düşünce ve tebrik edilesi boş yapma lütfen .
Ağızınızdan çıkan iki kelime var boş yapma.

Arkadaşım bakkaldan 3 ekmek alıp 2 parası ödemezsin. Fazla olan para üstünü almazsın. Sırada insanların önüne geçmezsin. Lavaboda su açık bırakmazsın. Senin olmayan malı almazsın. Bunlar İNCELİK değil olması gereken. Vicdani muhasebesini iyi yapması tebrik sebebi değil. Mecbursun bunu yapmaya. Yapmazsan cezalandırılırsın. Ama yaparsan ödül beklemezsin. İçin rahat olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Tayfun erdogan

Arkadaşım bakkaldan 3 ekmek alıp 2 parası ödemezsin. Fazla olan para üstünü almazsın. Sırada insanların önüne geçmezsin. Lavaboda su açık bırakmazsın. Senin olmayan malı almazsın. Bunlar İNCELİK değil olması gereken. Vicdani muhasebesini iyi yapması tebrik sebebi değil. Mecbursun bunu yapmaya. Yapmazsan cezalandırılırsın. Ama yaparsan ödül beklemezsin. İçin rahat olur.
Hediye veya odul bekleyen yok. Benim adresime 3 kargo geliyor ve telefonu benim ustume yapiyorlar. Garantiye yolladigim sistemi degiştirmislerdir diye dusundum . Garantiden ariza ile ilgili beni aramadilar. Haliyle ben de yeni parca yollamislar diye dusundum. Kimsenin malina cokecegimiz yok. Oyle biri olsak buraya konu acmam gerekli yerleri aramam. Benim malim tamir edilmiş zaten kimseden bisey beklemiyoruz

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Burda benim suçum ne. Ben de bugun kendi kargomu bekliyordum. Yaninda baskasininkiler de geldi. Ve benim telefonumun ustune kayitli. Ben nerden bilebilirdim baskasinin oldugunu burda boş yorum yapma. Yanlişligi belirtip duzeltmek istesek bile bazin insanlara batiyor arkadas ya. Faturada adamin telefon numarasi da var. Ariyoruz ulaşilamiyor. Ben ne yapabilirim. Aradim itopyayi kargo numarasi verdiler geri yollayacagim işte.
Senlik bişey yok. Senin yaptığın doğru. İnsanların, üstüne çöksen kimse anlamaz helal olsun demesi sinir bozucu. Firma o malı zaten arayıp bulur. Senin yaptığın hareket güzel. Ama bunun için seni tebrik etmem. Senin öğrendiğin örf adet gelenek görenek ve ahlak eğitimi zaten kul hakkı yememek üzerine. Yememişsin. Yemiyorsun ve yemeyeceksin. Vicdani olarak senin görevin bu. Anladın.

Xpertronic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
İlker Palalı

ben sana kanunda bunun sonucunun ne olacağını anlattım. Yapılması gerekiyor bunun evet ama yapmayabilirdi güzel ahlakı için elbette tebrik edeceğiz.

Top Bottom