Neler Yeni

İtopya'dan gelen kusurlu ürün kutusu (49 TL'lik Philips Mouse)

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bu durumu çoğu firma yapıyor. İade olan ürünleri düzenleyip tekrar satışa sunuyorlar. Amazon gibi firmadan monitör aldım. Satıcısı Amazon bu arada ilk monitörün kutusu hasarlı dandik açılmış monitör sanki kullanılmış gibiydi ve ölü pixel vardı. İade edip tekrar aynı monitörden alınca sıfır kutu daha temiz geldi. İki kutu içeriğinde de dağlar kadar fark vardı. Amazon gibi köklü bir firma yapıyorsa hepsi yapar maalesef. İtopya zaten birçok kez müşterilerini bekleten mağdur eden firma. Çoğu konularda denk geldim. Hele iade süreci rezalet zaten. İndirimli bir şey olsada almaya çekiniyorum. Geçmiş olsun umarım değişim yaparlar.
Bu benim itopya üzerinden ilk defolu/kusurlu/2.el denebilecek siparişimdi.
Gündüz mail yollamıştım, henüz maile geri dönüş yapılmadı. Beklemedeyiz.

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
.
Bu benim itopya üzerinden ilk defolu/kusurlu/2.el denebilecek siparişimdi.
Gündüz mail yollamıştım, henüz maile geri dönüş yapılmadı. Beklemedeyiz.
Ve en kötüsü bu. İnsan bir Whatsapp veya online chat sistemi bekliyor Gamegaraj gibi. Mail nereden kaldı, müşterilerin sorununu daha hızlı çözmeleri gerekirken oyalamaları hoş olmuyor.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
İade edilen ürün yeniden satılır.
50 TL'yi bu tarz pis bir ürün almak için ödemedim.
Kutusu temiz, hiç açılmamış, sıfır ürün için 50 TL ödedim.
Bana teslim edilmesi gereken ürün de bu şekilde olmalıydı.

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu doğru, her konuda olduğu gibi TR insanı bu konuyu da suistimal ediyor.
Ürün alıp inceleme videosu çektikten sonra iade edenler bile oluyor.

Bu tarz ürünleri satarken en azından "OUTLET" gibi bir ibare koymaları gerekiyor.
"OUTLET URUN - İADE" gibi ibareler ile normalden ucuz fiyata satabilirler.
Doğru diyorsunuz hocam. Keşke dediğiniz gibi olsa ama işte burada firmalarda işi çakallığa vuruyor ve sıfır adı altında satıyor. Maalesef ne alıcı ne satıcı alışverişi layığı ile yapmıyor.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Geçtiğimiz günlerde forum içerisinde şöyle bir konu açmıştım;
-- https://forum.donanimarsivi.com/konu/philips-g403-rainbow-mouse-49-TL.427765/

Kampanyasını paylaştığım üründen @itopya.com 'dan ben de 1 adet satın almıştım ve ürün biraz önce geldi.

Gelen ürünün kutusunda çok fazla toz, kir, çeşitli izler mevcut.
Aynı zamanda alt ve üst kısımlardaki her 2 güvenlik etiketinde de tırnak izleri mevcut.
Üst taraftaki güvenlik etiketi, alttakine kıyasla tam olarak kapalı değil.
Aynı zamanda "garanti belgesi" olduğunu düşündüğüm kağıtlar kutunun altından sonradan sıkıştırılmış.
Ön tarafta da daha önceden yapışmış bir kağıdın izleri ve çok sayıda leke mevcut.
Ayrıca kutunun içerisinde mouse ile birlikte farklı parçalar da sallanıyor.
Bayağı tıkır tıkır sesler geliyor.

@itopya.com müşteri hizmetlerini aradım, [email protected] adresine mail göndermemi istediler.
Detaylı görseller ve açıklama ile belirtilen adrese mail yolladım, bana [email protected] adlı mailden "iletilemedi" maili gelmiş.
Görsellerin boyutlarını küçülterek yeniden mail yolladım, gelişmeler olursa aktarırım.

Daha önceden itopya üzerinden bir çok kişinin ürün almasına vesile oldum ve bu ürünlerin toplam tutarı 30.000 TL'yi geçiyordur.
Bugüne kadar hiç sorun çıkmamıştı ama 50 TL'lik mouse aldığımız için mi bu kadar özensiz ve 2. el gibi duran bir ürün gönderdiler bilemiyorum.
Bu durum pek hoş olmadı.

Açtığım indirim konusunu görüp ürün alan kaç kişi var bilmiyorum ama umarım onlar da benzer sıkıntılar yaşamazlar.
Gelen ürünler ile ilgili geri dönüşleri buradan paylaşırsanız sevinirim.
İyi forumlar.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
50 TL olduğu için özenmemişler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Rezillik. İtopya gibi bir firmaya hiç yakışmamış bu.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Ve en kötüsü bu. İnsan bir Whatsapp veya online chat sistemi bekliyor Gamegaraj gibi. Mail nereden kaldı, müşterilerin sorununu daha hızlı çözmeleri gerekirken oyalamaları hoş olmuyor.
Aynen.
Ürünü teslim aldıktan en fazla 10 dakika sonra kusurlu olduğunu anlıyorsun,
Ama o kusur için günlerce beklemen gerekebiliyor, bu da hoş değil.
WhatsApp olmasa bile en azından daha hızlı çözüm sağlanabilecek bir ortam oluşturulabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
seni hiç alakadar etmez
paket açılmışssa kargocudan almadan iade etmen lazımdı şimdi senin açtıgını düşünürler yapacak bişey yok

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
paket açılmışssa kargocudan almadan iade etmen lazımdı şimdi senin açtıgını düşünürler yapacak bişey yok
Paket açılmadı, en azından bana teslim edilen ürünü ben hiç açmadım. Ürün hâlâ kuryeden teslim aldığım gibi.
UPS daha ürünün teslim edildiğini onaylamadan önce itopya ile yaptığım telefon görüşmesi kaydı var.
14 günlük yasal iade hakkım 25 Ağustos'a kadar duruyor.
Aynı zamanda gerekirse Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvurabilirim.
Yani onların o şekilde düşünmesi pek anlam ifade etmiyor.

ŞahinBaşaran

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,017
İsim
Şahin Şahin
Gerçekten rezalet bir durum umarım sorunu çözerler bende aldım bana kapalı kutu geldi ama sanki jelatinler hafif tırnaklanmış gibiydi ama mousede çizik bile yoktu skateslerdeki jelatinler bile açılmamıştı

ŞahinBaşaran

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,017
İsim
Şahin Şahin
Gerçekten rezalet bir durum umarım sorunu çözerler bende aldım bana kapalı kutu geldi ama sanki jelatinler hafif tırnaklanmış gibiydi ama mousede çizik bile yoktu skateslerdeki jelatinler bile açılmamıştı
Ayrıca faturaya 0tl yazmışlar neden böyle yazdılar anlamadım yarın bir gün bir şey olsa garantiye versem sıkıntı çıkar belki

Top Bottom