Neler Yeni

Javascript hesaplama yardım

Lyndray

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Furkan Kaya
Hesapla butonuna bastığım zaman inputta ki değerin 110/100 lük değerlerinin yazılmasını istiyorum. Bu şekilde tüm günlerde aynı değer yazıyor nasıl ayrı ayrı hesap yaptırabilirim?

calculate.PNG
calc2.PNG

o değerleri bir arraye at. sonra onları map fonksiyonu ile teker teker calculate fonksiyonuna yönlendir. hesapladıklarını da ekrana bastırırsın.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Mahmut'un dediği gibi, yeni değeri bir değişken olarak atayıp döngü içerisinde sürekli yeni değişkeni çağırıp hesaplatıp basman lazım. Yukarıdaki kodda sürekli döngü dışındaki sabit değeri çağırmışsın.

Lyndray

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Furkan Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yeni değeri bir değişken olarak atayıp döngü içerisinde sürekli yeni değişkeni çağırıp hesaplatıp basman lazım
Hocam bunu yapmaya çalıştım da nasıl yapacağımı pek bilemedim. Tüm kodlar bu şekilde şuan
Ekran Alıntısı.PNG

Hocam bunu yapmaya çalıştım da nasıl yapacağımı pek bilemedim. Tüm kodlar bu şekilde şuanAlıntıyı görüntüle
Yazılımdaki en önemli şeyi söyleyeyim. Kendini tekrar etme. 7 kere aynı şeyi yazmışsın. Onu tek satırda yazıp içerdiği veri kadar tekrar ettirebilirsin. 7 tanede belki uğraştırmaz ancak 1000 tane veri gelse onlar için teker teker yazamazsın.

Lyndray

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Furkan Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yazılımdaki en önemli şeyi söyleyeyim. Kendini tekrar etme. 7 kere aynı şeyi yazmışsın. Onu tek satırda yazıp içerdiği veri kadar tekrar ettirebilirsin. 7 tanede belki uğraştırmaz ancak 1000 tane veri gelse onlar için teker teker yazamazsın.
Normalde bu şekilde yapmıyorum da günleri nasıl yazdırabilirim bulamadım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,517
Üyeler
164,689
Son üye
musab erten
Top Bottom