Kablo Oynatınca Ekran Gidiyor?

ogulcankn

80+
Reaksiyon skoru
100
Klavye, mouse ve kulaklık kablolarımda birazcık pay var. Anlamadığım şekilde kabloları azıcık kendime doğru çekince ekran gidiyor ve 1 saniye sonra geri geliyor. HDMI kablosunu oynattığım zamanda aynı şekilde ekran gidiyor fakat 1 saniye içinde geri geliyor. Sıkıntı kabloda mıdır? Yoksa başka bir şeyde mi? Driverlarım güncel, ekran kartım RTX 3060 TUF Phoenix.

Soket girişlerini kontrol et geçici olarak elektrik kesiliyor. Tahmin ettiğinden fazla tehlikeli bir durum. Soketleri iyice kontrol et eğer geveşeme varsa sıkıca yerine tak. Ani elektrik kesilip gelmeleri elektronik eşyaları en fazla bozan arıza türüdür ( entegre yanmaları kollektor yanmaları vs)

Soket girişlerini kontrol et geçici olarak elektrik kesiliyor. Tahmin ettiğinden fazla tehlikeli bir durum. Soketleri iyice kontrol et eğer geveşeme varsa sıkıca yerine tak. Ani elektrik kesilip gelmeleri elektronik eşyaları en fazla bozan arıza türüdür ( entegre yanmaları kollektor yanmaları vs)
Soketleri kontrol ettim birkaç kere ekran kartı vs. parçalar yerine tamamen oturmuş şekilde. Kabloda bir sıkıntı olabilir mi? Çünkü ekran gitsin diye kablo oynattım gittiği zaman monitör menüsünü açmaya çalıştım fakat açılmadı.

Kablolarda sıkıntı olma olasılığı yüksek ancak elinde var ise başka kablo ile denemende fayda var. Şöyle bir durumda var. Soket girişindeki lehimlerde fazla oynama durumunda yerinden kopabiliyor. Ben bu tür arızayı kulaklık ve mikrofon girişinde bir kaç kere yaşadım.

Kabloyu ters düz yaptım, sanırsam diğer kablolara çarptığından dolayı portta oynuyordu o yüzden gidiyordu şimdi kabloyu ayırdım sabitledim. Kabloları vs. gitmiyor. Teşekkürler.

Geri