Yok hocam eskide kaldı artık onlarkablosuz bağlantı adı üstünde ne yaparsan yap takılma olacak
Bende okunuyor hocam şuan aslındabu seferde karanlık modda okunmuyor hocam bence mavi turuncu falan yapın.
hocam furylevel z1 kullanıyorum takılma sorunu var dediğiniz şeyleri uyguladım ayrıyetten desteğede yazdım zaten takılı kullanıyordum takılı değilse uzatıcı ile kullanmamı lod ayarını yükseltmemi ve aim düzleştirmeyi kapatmamı söylediler fakat sorun çözülmedi mouseyi denediniz mi bir bilginiz var mıHerkese merhaba dostlar. Uzun süredir konu açmıyordum biraz acemi bir konu olabilir kusura bakmayın. Bilindiği üzere artık Mouse mecrası baya bir gelişti ve genişledi dolayısıyla birsürü marka,donanım,model çıktı ve çoğu kablosuz.Ürünler her ne kadar kaliteli olsa da genelde mouse konusunda çok bilgisi olmayan veya kablosuz mouse'a yeni geçmiş arkadaşlar takılma geç algılama gibi sorunlar yaşayabiliyorlar oyun içi veya normal kullanımda. Toplam 3 durum mevcut. 1. durum bizim müdahale edip düzeltebileceğimiz hususlar, 2. durumda ise mouse'un yapısı veya kullanılan malzeme yüzünden bizim müdahale edemeyeceğimiz durumlar.
3.Aynı şekilde donanımsal olup farklı olaraktan müdahale edilebilecek durumlar.
Müdahale edilemeyen donanımsal sorunlarelux'un bazı modellerinde bulunan Broadcom MCU gibi kötü MCU'lara sahip mouse'larda gerçekten MCU dolayısıyla sorunlar yaşanmaktadır dolayısıyla. Bu tarz durumlarda müdahale şansınız isteseniz de bulunmamaktadır.
Yine donanımsal olan fakat müdahale edebileceğiniz durumlar:Bu kategoride de Mouse'un iç dizaynından kaynaklı sorunlar mevcut. Genelde çok karşılaşılmaz ama Attack Shark x3 gibi bilindik bir modelden örneklendirmek gerekebilir. Mouse bildiğiniz gibi BEKEN BK3633 MCU kullanıyor.Eskiden ben de dahil olmak üzere bir çok kullanıcı BEKEN MCU'nun kötü olduğunu savunurdu. Fakat BEKEN MCU'lar Nordic'ten sonra kullanılabilecek en iyi MCU'lardır. Hatta 1ms polling rate'de aralarında fark bile hissedemezsiniz. Attack shark x3'te batarya MCU'nun üstüne konumlandırılmıştı dolayısıyla bataryayla beraber MCU da aşırı ısınıyordu ve stabilite sorunları baş gösteriyordu. Mouse'un içini açıp batarya yerini değiştirerek çözülebilen bir sorun.
Müdahale edilebilen yazılımsal sorunlar:
Konuyu asıl açmamın sebebi takılma sorunu yaşayan 10 insanın 8'inin bu yazılımsal sorun bile denmeyecek durumlardan dolayı takılma sorunları yaşaması. Daha kolay anlatabilmek adına maddelere ayıracağım bu kısımda.
1. Takılan USB portunu değiştirmek/USB'yi kasanın ön portuna takmak:
Biraz garip gelebilir ama açıklanamayan kopma sorunları bile kasanın ön portuna takınca saçma şekilde kesiliyor. Mouse'unuz USB 2.0'da ise 3.0'a, 3.0'da ise 2.0'a takmayı da deneyebilirsiniz.
2.Mouse'un USB'sini(Dongle'ını) mouse'a daha da yaklaştırmak:
Mouse ile dongle arasında ki mesafenin uzaması mouse'da gecikme ve takılmalara sebep olabilir. Dolayısıyla Mouse'un usb'sini(Dongle'ını) Mouse'a olabildiğince yakınlaştırın. Mouse USB'li ise usb uzatıcı kablo kullanabilirsiniz.
3.Mouse'un Polling rate'ini uygulama üzerinden kontrol etmek/arttırmak:
Bilindik markalar dahil çoğu kablosuz mouse'da batarya'nın daha uzun süre gitmesi için polling rate'ler 500hz olarak çıkar. Bunu driver üzerinden 1ms'e çekmek çoğu zaman bu sorunu ortadan kaldırır.
4.Mouse'u 2.4g ile değil de Bluetooth ile kullanmak:
Bluetooth sadece mouse'da değil her üründe gecikme bakımından kötüdür. Mouse'u bluetooth ile bu durum çoğu zaman normaldir.
5. LOD(Lift Off Distance) Ayarı:Çok çok büyük ihtimalle sorununuzu baştan çözecek en etkili metod LOD ayarını yükseltmektir. Eğer Mouse'u kullanırken masadan sürekli ve çok havaya kaldırıyorsanız ve LOD ayarınız düşük ise mouse'u havaya kaldırdığınızda bunu algılamaz ve takılıyormuş gibi hissiyat verir. LOD ayarınızı uygulama üzerinden yükseltmek çok yüksek ihtimalle bunu çözecektir.
6.Firmware update:
Daha önce Glorious'un çok çektiği bir husustur firmware sorunları. Son çare olarak mouse'unuza Firmware update yapabilirsiniz yukarıda ki maddeler sorununuzu çözmediyse çok yüksek ihtimal bu çözecektir.(Attack shark x3'te mouse'un içini açmak istemezseniz firmware update ile çözebilirsiniz.)
Ekstra sorunuz var ise alabilirim umarım yararlı olmuştur.
Mousepadden yapabilirhocam furylevel z1 kullanıyorum takılma sorunu var dediğiniz şeyleri uyguladım ayrıyetten desteğede yazdım zaten takılı kullanıyordum takılı değilse uzatıcı ile kullanmamı lod ayarını yükseltmemi ve aim düzleştirmeyi kapatmamı söylediler fakat sorun çözülmedi mouseyi denediniz mi bir bilginiz var mı
eskiden kullandığım mouseda herhangi bir sorun yoktu level z1e geçtiğimde başladıMousepadden yapabilir
Bazı mouselar mousepad seciyor kardeşimeskiden kullandığım mouseda herhangi bir sorun yoktu level z1e geçtiğimde başladı
nasıl bir takılma acaba? bu yazılanlar olmadıysa donanımsal bir sorun mevcuttur desteğe hepsini denediğinizi ama fayda etmediğini söyleyinhocam furylevel z1 kullanıyorum takılma sorunu var dediğiniz şeyleri uyguladım ayrıyetten desteğede yazdım zaten takılı kullanıyordum takılı değilse uzatıcı ile kullanmamı lod ayarını yükseltmemi ve aim düzleştirmeyi kapatmamı söylediler fakat sorun çözülmedi mouseyi denediniz mi bir bilginiz var mı
mesela fps bir oyun oynarken sağa doğru kaydırırken takıla takıla dönüyor yada olduğu yerde takılıyor ve aim titremeye başlıyor şuan usb portu bidaha değiştirdim sorun yok gibi akşama kadar bir sorun çıkarsa desteğe bidaha yazacağımnasıl bir takılma acaba? bu yazılanlar olmadıysa donanımsal bir sorun mevcuttur desteğe hepsini denediğinizi ama fayda etmediğini söyleyin
Tamamdır hocam. USB Portu değiştirmek çoğu zaman çözebiliyor sorunu. usb portundan kaynaklı sorunlar olabiliyor.mesela fps bir oyun oynarken sağa doğru kaydırırken takıla takıla dönüyor yada olduğu yerde takılıyor ve aim titremeye başlıyor şuan usb portu bidaha değiştirdim sorun yok gibi akşama kadar bir sorun çıkarsa desteğe bidaha yazacağım
hocam maalesef sorun çözülmedi iade veya değişim için geri gönderdimTamamdır hocam. USB Portu değiştirmek çoğu zaman çözebiliyor sorunu. usb portundan kaynaklı sorunlar olabiliyor.