Kablosuz oyuncu mouse ve mouse pad önerisi

zodiacbtw

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba herkese, yakın zamanda kablosuz mouse ve mouse pad almak istiyorum. Öncelikle şunu belirteyim, hem işim gereği hem de sıkça oyun oynadığım için günün büyük bir bölümünü bilgisayarda geçiriyorum. Bu yüzden üründe kalite ve konfor olduğu kadar dayanıklılık (uzun kullanım) da arıyorum. Şu an aktif olarak Logitech G PRO X Superlight 2 ve SteelSeries QCK xxl kullanıyorum. Yıllardır Logitech mouse (G PRO X SL, G403, G303, G300s) kullanmış biri olarak konfor ve performans olarak memnunum fakat her kullandığım Logitech farede şu problemleri yaşıyorum:

• Plastik malzemenin (özellikle baş parmağımı koyduğum kısım) çok hızlı bir şekilde aşınması/soyulması.
  • 1-3 yıl kullanımdan sonra mouse buttonların çift tıklama veya tıklamama problemleri ortaya çıkması.
  • El terlemesine bağlı rahatsızlık vermesi.

Bir süredir alternatif sitelerde gördüğüm WLmouse, finalmouse, Ninjutso, Lamzu gibi markaların modellerine yönelmeyi düşünüyorum. Özellikle WLmouse Beast X Pro/Max ve Lamzu maya X modelleri oldukça hoşuma gitti. Performans olarak da gpx SL2'den daha üstün görünüyorlar. WLmouse Beast X serisinde magnezyum malzeme el terlemesini daha az rahatsız edici hale getirir mi? Logitech'te yaşadığım plastik malzemenin aşınma sorununu bu saydığım modellerde yaşar mıyım?

Mouse pad noktasında ise şu ürünler hoşuma gitti:
  • Abyssgaming Scarlet cam mouse pad (Wraith)
  • Dream gamer aim stormer thunder glass mouse pad (meyer)
  • Tenta-X oni's oath glass mouse pad (meyer)
  • Klasse gosu Gaming mouse pad (klassegear)

Daha önce hep kumaş mouse pad kullandım ve benim kullanımımla bir mouse pad 1.5-2 yıl içerisinde aşınmış hale geliyor. SteelSeries QCK mousepadleri oldukça satılan ve iyi olarak bildiğim için son 2 mouse padim de aynı üründü. Üstte sıraladığım ilk 3 mouse pad cam yapıya sahip ve araştırdığım kadarıyla cam mouse padler kullanım ömrü olarak çok daha dayanıklılar, daha hızlı bir kayma hissi sağlıyorlar. Eksi olarak ise en ufak tozlanmada sensörlerin düzgün çalışmadığı, dot skatez ihtiyacının olduğu, skatelerin hızlıca yıprandığı ve değiştirilmesinin gerektiği, sıcak ve soğuk ortamlarda elin mouse pade yapışabilmesi, eli terleyen insanların rahatsızlık yaşaması, sleeve kullanma ihtiyacı olması gibi noktalar olduğunu gördüm.

Cam mouse pad fiyatına değer mi? Sıraladığım cam mouse padler arasında fiyat farkları var, bu fiyat farkına değecek bir kalite farkı mevcut mudur?

Sonuç olarak, deneyimleriniz doğrultusunda saydığım ürünlerle ilgili önerileriniz varsa dinlemek isterim.
Şimdiden herkese teşekkürler, iyi forumlar.

Fareler konusunda bir şey diyemem. Ama switchler kullanıma bağlı 1-3 yıl arasında bozulabilir. Burada alırken switchleri detaylı araştırma yapabilirsiniz. Silinme gibi şeyler de keza sizin kullanımınıza, elinizin ürettiği tere göre de değişebilir. Yanlış anlamayın ama bir sağlık sorunu da gereksiz ter ürettiriyor olabilir, doktora danışmak da bu olaydan bağımsız faydalı olabilir. Veya yıpranmasın diye şu tarz grip tapeler alınabilir.

Cam mouse pad fiyatına göre kesim, kullanılan cam ve tasarım farkı oluyor. Mesela çok uyguna satılan ₺1700-2500 arası cam mouse padler, genelde bu yuvarlatılmış kenar gibi şeylerden yoksun oluyorlar. Elbette kullanıcı geri bildirimine göre v2 vb. düzeltebiliyorlar.

Burada Dream Gamer pek açıklaması yok o yüzden elerdim. Tenta-X veya Abyss Gaming alınabilir. Tasarım, kalınlık ve bütçenize göre size kalmış. Bir de cam mouse padi çok sık temizlemeniz gerekiyor. Üşenmem diyorsanız alınır. Ayrıca masada da yer olmalı, üstüne klavye veya monitör koymanız hem konforlu hem de güvenli olmayacaktır.

Klasse Gosu ise Longteng ile aynı (sadece tasarım ve boyutu farklı 50x50, düz Longteng 48x40), Longteng en ucuzu Outlet ₺650, düzünde indirimli ₺850 düşebiliyor. Yüzeyi bir tık tırtıklı, ama 90x40 falan ucuz mouse padden geçenler için uygun. Ama bana soracak olursanız boyut ve tasarımdan bağımsız KlasseGear'ın fiyatlarını bir tık aşağı çekmesi lazım. Düz tasarımları ₺850, Gosu vb. 1100 satsa daha çok satış yapacaklardır. Sonrasında ise ₺1700-3000 arası daha kaliteli poron ürünler üretebilirler.

Ben speed yüzeyde Wraith spirit of Aim öneririm. Hybrid için de Kensei. PRO olanın boyutu ve renkleri farklı. Kensei PRO olan ile 50x50 aynı boyutta.

Biraz daha kaliteli bir kumaş mouse pad istiyorsan da Poron olan modellerine bakılabilir.

Öncelikle detaylı yorumunuz için teşekkür ederim @darktower . Sağlıkla ilgili bir durum olduğunu düşünmüyorum ama iyi terleyen biriyim, ve belki mouse'u biraz sıkıyor olabilirim kullanırken. Evet switchler zamanla bozulabiliyor klavyede olduğu gibi bir kullanım ömrü var. Ama mesela bir mouse'u 3 yıl boyunca kullanacaksam, daha 6 ay kullanımda malzemede aşınma görmek istemem pek. Dayanıklılık benim için önemli bir faktör o yüzden.

Mouse padde ise performans tabii ki bir faktör fakat mouse padde tasarım da bir tık ön planda benim için. Gönderdiğiniz ürünlerdeki tasarımlardan ziyade, attığım ürünlerdeki tasarımları daha yakın buldum kendime. Klavyem için anime temalı keycaps almıştım, mouse padi de o tarz bir şey alıp güzel bir görüntü çizmek istiyorum biraz.

Sleeve olmadan cam mouse pad kullanılır mı, kullanmak ne kadar sağlıklı olur (eli terleyen biri için)? Dot skatez olmadan kullanmak mümkün mü, sağlıklı mı? Dot skatez kullanım ömrü ne kadar olur attığım ayardaki cam mouse padlerde?

Yer konusunda ise şöyle; masam çok eski ve biraz küçük bir masa. Çift monitör kullanıyorum, ikinci monitörümün ayağının %10'u masadan taşıyor öyle anlatayım. Dolayısıyla monitörü mouse padin üstüne koymadan yerleştirme şansım yok. Masayı değiştirme durumum da görünmüyor yakın zamanda. Şu anda klavyenin sağında bulunan boş alan 300mm (yüksekllik) x 500 mm (genişlik), dolayısıyla yüksekliği daha yüksek bir mouse pad monitörün altına girmek zorunda kalacaktır. Cam mouse padin üstüne monitörün ağırlığının bir kısmını versem cama zarar verir mi?

Öncelikle detaylı yorumunuz için teşekkür ederim @darktower . Sağlıkla ilgili bir durum olduğunu düşünmüyorum ama iyi terleyen biriyim, ve belki mouse'u biraz sıkıyor olabilirim kullanırken. Evet switchler zamanla bozulabiliyor klavyede olduğu gibi bir kullanım ömrü var. Ama mesela bir mouse'u 3 yıl boyunca kullanacaksam, daha 6 ay kullanımda malzemede aşınma görmek istemem pek. Dayanıklılık benim için önemli bir faktör o yüzden.

Mouse padde ise performans tabii ki bir faktör fakat mouse padde tasarım da bir tık ön planda benim için. Gönderdiğiniz ürünlerdeki tasarımlardan ziyade, attığım ürünlerdeki tasarımları daha yakın buldum kendime. Klavyem için anime temalı keycaps almıştım, mouse padi de o tarz bir şey alıp güzel bir görüntü çizmek istiyorum biraz.

Sleeve olmadan cam mouse pad kullanılır mı, kullanmak ne kadar sağlıklı olur (eli terleyen biri için)? Dot skatez olmadan kullanmak mümkün mü, sağlıklı mı? Dot skatez kullanım ömrü ne kadar olur attığım ayardaki cam mouse padlerde?

Yer konusunda ise şöyle; masam çok eski ve biraz küçük bir masa. Çift monitör kullanıyorum, ikinci monitörümün ayağının %10'u masadan taşıyor öyle anlatayım. Dolayısıyla monitörü mouse padin üstüne koymadan yerleştirme şansım yok. Masayı değiştirme durumum da görünmüyor yakın zamanda. Şu anda klavyenin sağında bulunan alan 300mm (yüksekllik) x 500 mm (genişlik), cam mouse padin üstüne monitörün ağırlığının bir kısmını versem cama zarar verir mi?
Fare için belki bütçe yükseltip magnezyum farelere yönelilebilir. Kaliteli malzeme ama bu aşınma olayına çözüm olur mu bilgim yok. Switchlerin 6 ay içinde bozulacağını sanmıyorum, custom farelerde buna göre iyi switcli ürünler var. Hatta yavaş yavaş yeni MCU, switch ve tekerler içeren fareler geliyor. O konuda dediğim gibi bilgim çok yok. Swarcov vb. fare videolarını şöyle detaylı araştırın.

Bu camların malzemeleri ne kadar kalitelidir hiçbir fikrim yok. Biraz marka ve tasarım satıyor. Esktra olarak köşelerin yuvartılması, kalınlık ve altındaki yapışkan alana göre değişiyor. Ben açıkcası üstüne bir şey koymaya pek güvenmiyorum. Kırılıp, kırılmaz konusunda da bir şey diyemem. Cam için teknik bir bilgi yok, olsa da açıkcası anlamıyorum. Bende de benzer bir masa var, bu yüzden denemek için bile ucuz olan cam mouse padleri almaktan geri durdum.

Bir de atıyorum ürünün tamamına o ağırlığı yansıtamadığınızdan, o kısmın zamanla diğer taraflarda çatlamaya yol açma ihtimali de yüksek. Benim masa uygun olmadığından mesela almak isteyip alamadığım şu ürün var. Eğer masanıza uygunsa bunu alıp da monitör ayağından kurtulabilirsiniz.

Skatez evet eskitiyorlar, yüzey cam olduğundan ona göre skatez de alınabilir. Mesela şu ürün uygun. İçerisinde 40 tane geliyor, atıyorum çok rekabetçisiniz 6 ayda bir değiştirseniz ve 4 tane taksanız uzun süre götürür. Yani çok maliyetli olmaz skatez tarafı.

Sleeve ise terlemeseniz de şart, terlemeden de cama yapışma ihtimali yüksek. Üstüne koyuyorsanız o ısıdan dolayı yapışır.

Fare için belki bütçe yükseltip magnezyum farelere yönelilebilir. Kaliteli malzeme ama bu aşınma olayına çözüm olur mu bilgim yok. Switchlerin 6 ay içinde bozulacağını sanmıyorum, custom farelerde buna göre iyi switcli ürünler var. Hatta yavaş yavaş yeni MCU, switch ve tekerler içeren fareler geliyor. O konuda dediğim gibi bilgim çok yok. Swarcov vb. fare videolarını şöyle detaylı araştırın.

Bu camların malzemeleri ne kadar kalitelidir hiçbir fikrim yok. Biraz marka ve tasarım satıyor. Esktra olarak köşelerin yuvartılması, kalınlık ve altındaki yapışkan alana göre değişiyor. Ben açıkcası üstüne bir şey koymaya pek güvenmiyorum. Kırılıp, kırılmaz konusunda da bir şey diyemem. Cam için teknik bir bilgi yok, olsa da açıkcası anlamıyorum. Bende de benzer bir masa var, bu yüzden denemek için bile ucuz olan cam mouse padleri almaktan geri durdum.

Bir de atıyorum ürünün tamamına o ağırlığı yansıtamadığınızdan, o kısmın zamanla diğer taraflarda çatlamaya yol açma ihtimali de yüksek. Benim masa uygun olmadığından mesela almak isteyip alamadığım şu ürün var. Eğer masanıza uygunsa bunu alıp da monitör ayağından kurtulabilirsiniz.

Skatez evet eskitiyorlar, yüzey cam olduğundan ona göre skatez de alınabilir. Mesela şu ürün uygun. İçerisinde 40 tane geliyor, atıyorum çok rekabetçisiniz 6 ayda bir değiştirseniz ve 4 tane taksanız uzun süre götürür. Yani çok maliyetli olmaz skatez tarafı.

Sleeve ise terlemeseniz de şart, terlemeden de cama yapışma ihtimali yüksek. Üstüne koyuyorsanız o ısıdan dolayı yapışır.
Mouse konusunda kararımı verdim gibi, mouse pad konusunda ise hala kararsızım dediğim sebeplerden kaynaklı. Monitör kolu hiç aklıma gelmemişti epey mantıklı yer kaplamaması açısından fakat epey iyi bir maliyet çıkarıyor ortaya ve o maliyetin altına girmek istediğimden pek emin değilim açıkçası. Benim için şu an en büyük kısıtlayıcı yer eksikliği bu yüzden muhtemelen cam mouse pad hevesimi biraz ertelemem gerekecek.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Mouse konusunda kararımı verdim gibi, mouse pad konusunda ise hala kararsızım dediğim sebeplerden kaynaklı. Monitör kolu hiç aklıma gelmemişti epey mantıklı yer kaplamaması açısından fakat epey iyi bir maliyet çıkarıyor ortaya ve o maliyetin altına girmek istediğimden pek emin değilim açıkçası. Benim için şu an en büyük kısıtlayıcı yer eksikliği bu yüzden muhtemelen cam mouse pad hevesimi biraz ertelemem gerekecek.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Bu arada bütçe bulursanız kesinlikle bu ürünü alın. Çok konfor sağlıyor. Benim de aslında masanın arkası yukarı doğru gittiğinden takamıyorum. Ama kablo için bir delik var, oraya olursa takmayı düşünüyorum. Geçenlerde hatta indirimde ₺850 civarına sattılar. Bence bu tarz bir ürüne göre uygun kalıyor. Benim monitör ayağı bayağı büyük ve çirkin. Dediğim yere takabilsem çok faydasını göreceğim.

Bu arada bütçe bulursanız kesinlikle bu ürünü alın. Çok konfor sağlıyor. Benim de aslında masanın arkası yukarı doğru gittiğinden takamıyorum. Ama kablo için bir delik var, oraya olursa takmayı düşünüyorum. Geçenlerde hatta indirimde ₺850 civarına sattılar. Bence bu tarz bir ürüne göre uygun kalıyor. Benim monitör ayağı bayağı büyük ve çirkin. Dediğim yere takabilsem çok faydasını göreceğim.
Bu tarz bir ürüne gözüm kapalı güvenebilir miyim peki? Özellikle ana monitör olarak kullandığım monitör çok ucuz bir cihaz değil bu yüzden herhangi bir düşme vesaire durum olmasından korkuyorum. Dediğim gibi masam eski ve bacaklarım sığmadığı için ortadaki destek tahtalarını söktüm dolayısıyla ufak şeylerde sağa sola sallanıyor masa. Eğer bu attığınız linkteki model veya eşdeğer fiyatta ürünler güvenilirdir derseniz onlardan 2 tane alıp masayı kullanmaya 1-2 sene daha devam edebilirim. Veya şimdilik bir mouse pad alıp, ileride masa ve belki yanına monitör kolu aldıktan sonra tekrar değerlendirebilirim cam mouse padi.

Bir de eğer monitör standı almak istersem 2 adet almak mı mantıklı, yoksa 2 kollu olan tek gövde modeller var onlar mı daha mantıklı olur? Monitörlerimden biri 23.8 inch, diğeri 24 inch.

Son düzenleme:
Bu tarz bir ürüne gözüm kapalı güvenebilir miyim peki? Özellikle ana monitör olarak kullandığım monitör çok ucuz bir cihaz değil bu yüzden herhangi bir düşme vesaire durum olmasından korkuyorum. Dediğim gibi masam eski ve bacaklarım sığmadığı için ortadaki destek tahtalarını söktüm dolayısıyla ufak şeylerde sağa sola sallanıyor masa. Eğer bu attığınız linkteki model veya eşdeğer fiyatta ürünler güvenilirdir derseniz onlardan 2 tane alıp masayı kullanmaya 1-2 sene daha devam edebilirim. Veya şimdilik bir mouse pad alıp, ileride masa ve belki yanına monitör kolu aldıktan sonra tekrar değerlendirebilirim cam mouse padi.

Bir de eğer monitör standı almak istersem 2 adet almak mı mantıklı, yoksa 2 kollu olan tek gövde modeller var onlar mı daha mantıklı olur? Monitörlerimden biri 23.8 inch, diğeri 24 inch.
İki kollu daha mantıklı. Yalnız alırken ağırlık ve destekledikleri oranlara dikkat edin. Markayı ülkede neredeyse herkes kullanıyor dersem yalan olmaz. Sadece ağırlık, VESA desteği (monitörlerin çoğunda oluyor) ve boyuta dikkat etmeniz lazım.

Ama masa çok sağlam değilse, masayı yenileyene kadar bunu da erteleyebilirsiniz. Bu desteği direkt masadan alıyor, duvara bağlayanlar da var ama nasıl oluyor bilmiyorum. Onu da araştırmak lazım.

Geri