Kaç Watt PSU almalıyım?

muraterol

80+
Reaksiyon skoru
42
Ufak bir ikilemde kaldığım bir konu var RTX 5080 ve R7 7800x3d'li bir sistem topluyorum aslında çoğu parçası var sadece ekran kartı ve PSU kaldı ASUS ROG STRİX AURA EDITION 1000W PSU almayı düşünüyordum ama almışken 1200W alıp geleceğe yönelik yatırım mı yapsam diye kararsız kaldım. İlerde RTX 7000 serisinde falan yeni ekran kartı alırsam PSU değişmeme gerek kalmaz upgrade elverişli olur diye düşündüm fakat 7000 serisi çıktığında RTX 7080'e falan 1200W PSU yetecek mi diye düşünmüyor değilim. Sizce ne yapayım?

daha 6000 serisinin çıkacağı meçhul sen 7000e gitmişsin :D

Ufak bir ikilemde kaldığım bir konu var RTX 5080 ve R7 7800x3d'li bir sistem topluyorum aslında çoğu parçası var sadece ekran kartı ve PSU kaldı ASUS ROG STRİX AURA EDITION 1000W PSU almayı düşünüyordum ama almışken 1200W alıp geleceğe yönelik yatırım mı yapsam diye kararsız kaldım. İlerde RTX 7000 serisinde falan yeni ekran kartı alırsam PSU değişmeme gerek kalmaz upgrade elverişli olur diye düşündüm fakat 7000 serisi çıktığında RTX 7080'e falan 1200W PSU yetecek mi diye düşünmüyor değilim. Sizce ne yapayım?
6000 serisini 2028 de cıkarmayı düşünürlerken bizim psu yu 2026 yılında 7000 serisine göre seçmemiz konusu bana aşır ısaçma geldi çok pardon :D Benim sistemin çekeceği watt değerinin 3 aşağı 5 yukarısını çeker sistemin. Minimum 750 maksimum 1200w lık bi psu yeter. 7000 serisi cıktığında farklı güç girişleri ile bağlanıp bağlanmayacağını bilmiyoruz. Tercihinizi ona göre yapın.

Ram krizinden dolayı diyorsan kriz elbet bitecek bir gün zaten kısa vadeli değil 4-5 yıl sonrası için düşündüm
o kadar uzun vadeli düşünmek biraz saçma hocam bence

şu krizde bir çok şey ertelendi 7000 serisine kadar o ufaklığa daha iyisini alırsın

al kral 😖

6000 serisini 2028 de cıkarmayı düşünürlerken bizim psu yu 2026 yılında 7000 serisine göre seçmemiz konusu bana aşır ısaçma geldi çok pardon :D Benim sistemin çekeceği watt değerinin 3 aşağı 5 yukarısını çeker sistemin. Minimum 750 maksimum 1200w lık bi psu yeter. 7000 serisi cıktığında farklı güç girişleri ile bağlanıp bağlanmayacağını bilmiyoruz. Tercihinizi ona göre yapın.
Güzel güzel anlattığınız için teşekkür ederim. o zaman hiç uzun vadeli düşünmeyeyim 1000w alıp geçeyim.

o kadar uzun vadeli düşünmek biraz saçma hocam bence
Ya ilerde sistemi upgrade yaptığım zaman tüm parçaları aynı anda değiştirmeyeyim diye düşündüm zor oluyor çünkü öyle mesela 2 yıldır 2019 dan kalma sistemi upgrade yapıyorum parçaları tek tek alıyorum daha iyi oluyor öyle

Ya ilerde sistemi upgrade yaptığım zaman tüm parçaları aynı anda değiştirmeyeyim diye düşündüm zor oluyor çünkü öyle mesela 2 yıldır 2019 dan kalma sistemi upgrade yapıyorum parçaları tek tek alıyorum daha iyi oluyor öyle
zaten 5080 7800x3d bir sistem kurarsanız uzun yıllar upgrade etmeye gerek kalmaz 7800x3d am5 mesela am6 çıkana kadar sizi idare eder

Mantıklı olan o olur hocam
hocam bu arada sizin sistem imzanızda yazdığınız gibiyse felaket iyiymiş güle güle kullanın aynı RAM markasının 2x16gb versiyonu var bende ve şuan 30 bin lira sizin ramlerin fiyatı ekran kartıyla yarışıyordur herhalde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

zaten 5080 7800x3d bir sistem kurarsanız uzun yıllar upgrade etmeye gerek kalmaz 7800x3d am5 mesela am6 çıkana kadar sizi idare eder
Ekran kartını adlığım anda sisteme AM6 ya kadar dokunmayacağım zaten bu arada cevaplarınız için teşekkür ederim

Bluetooth ile bağlanırsa nabacan 7000 serisinden bir anda 8000 serisine atlarlarsa nabican kasaya sığmazsa nabıcan bunları düşünüyormusun hayır onların suçu ne niye PSU kadar önem gösterilmiyor onlara he yazık ya vallaha 🥵🥵🤙🤙 insanları anlayamıyorum kimsenin duygusunu önemsemiyorsunuz 😭😭😭💦💦💦✌️✌️✌️🤧🤧🤧🚐🚐🚐😲😲😲😮😮😮👾👾👾🙆🤫🧏🕋🕋🕋🙏🙏📿📿🤲🤲🛐

Geri