Selam dostlar, yaklaşık 4 aydır yaşadığım bazı şeyler var.
Normal şartlarda yazın denizde kürek çeken, balık tutan ve nadiren sabahları ve akşamları yürüyüş yapan biriyim. Bir elimde bir damacanayı rahatlıkla taşıyabilecek kapasitede olan biriydim.
Ağustos-Eylül aylarında ne olduysa bir anda o eski dayanıklılığımı kaybettim ve kansızlığı ciddi manada yaşamaya başladım. Normalde bir damacanayı tek elle taşırken şimdi iki elimle kavrayıp taşıyorum, onda dahi zorlanıyorum.
Koldaki gücümü fazlaca kaybettim ve 2 parmakla taşınabilecek bir şeyi 1 elimle zar zor taşır oldum. Bu ne kaynaklı olabilir? Ve nasıl eski formuma dönebilirim?
Ayrıca gelelim özellikle şu aylarda beni fazlasıyla etkileyen duruma, kansızlık.
İzmir'de eylül ayının ortasında millet sweat bile giymezken benim ellerim, bazen ise ayaklarım donuyordu. Şimdi kış ayları geldi ve kasım ayının ortasından beri de okulumuzda kaloriferler çoğunlukla açık oluyor, buna rağmen ellerim hala üşüyor. Vücudum normal sıcaklığında iken ellerimin bu derece üşümesi cidden çok kötü hissettiriyor. Ayrıca ellerim de çok soğuk olduğu için dışarıda soğuk havada ellerim çatlıyor, yaralar oluşuyor ve kendiliğinden kanamaya başlıyor, kuru kalıyor. Buna rağmen ellerimin sadece parmakların ayrıldığı eklem kısmına kadar kan düzgün ilerliyor, parmaklar çoğunlukla soğuk kalıyor.
Evde denemediğim çözüm kalmadı, ilaç hariç her şeyi denedim ancak olmuyor. Ayrıca benimki diğerlerinden farklı bir durum olsa gerek ki kaloriferde elimi 20-30sn tutup aşırı sıcak duruma getirdiğimde parmaklarıma da kan pompalanmaya başlıyor ve minimum 3-4 saat ellerim sıcacık kalıyor.
Ara tatilde doktora görünmeyi düşünüyorum, kas ve vücut işi hallolur tahminimce. Ancak 4 aydır denemediğim şey kalmadı, ona rağmen bunu çekiyorum.
Not: Lütfen eldiven tak demeyin, konuşursam kötü konuşurum. Eldivenle geçen bir durum değil.