Kasa hava akışına engel durum var mı?

bilgisayarcı doğru konuşmuş konuşmasına da biraz da boş konuşmuş 240mm sıvı soğutma ile bu kule tipleri yakın performans veriyor 2 sistem var elimde birinde xigmatek air killer diğerinde 240mm sıvı soğutucu var xigmatek boşta 35 derece civarı sıvı soğutma 37 yüktede kule tipi 55 65 arası sıvı soğutma 59 63 arası
Benim sistem boşta 50-55 arası yükte 80 kere çıkıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anlamadınız sanırım espiri yapmıştım gwnelde mahaledeki o tür yerler kendiside nasipleniyor kasanızdan
Sonradan anladım yazdım😂😂😂

Benim sistem boşta 50-55 arası yükte 80 kere çıkıyor

Sonradan anladım yazdım😂😂😂
benim işlemci yaz başı 80 oluyor diye sıvı soğutma aldım ben hocam tabi 7500f daha çok ısınan bir işlemci fakat hava akışı ve başka bir problem var gibi

Aynı sorunu ben de yaşıyorum boşta 50-55 derece yükte 75-80 arası occt yaptım, ben de termalright peerless assasin 120 se var

Taktığım bilgisayarcı kule tipi çok etki etmez dedi sıvı soğutucu alsaydın keşke diye söyledi

Pc yi yeni aldım gamegarajdan onlar stok soğutucuya sürdüğünün üzerine birazda içinden çıkan macundan yedirdi bilgisayarcı
Boş konuşmuş 360MM sıvı soğutma alırsan evet daha iyi olur ama kule tipi ile arasında 2.5K felan fark var 360MM Sıvı soğutmaların o parayı banada versen bende soğuturum.

ısınma açısından arkasının ve üstütünün komple açık olması mı lazım. Resimde görüldüğü gibi sıcaklığa engel olacak bi durum varmıdır
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Hocam üstten çıkan sıcak hava rafa çarpıp geri dönüyor biraz daha açığa alsanız gözle görülür fark olur.

Evet oluyor gibide 7500f işlemci var yeni kule tipi soğutucu taktım stok soğutucu ile 90 dereceleri görüyordum şimdi yük altında 75-80 dereceleri görüyorum aslında daha az olması gerekiyor diye düşünüyorum

Üstte arkada ve önde hava kanalları var. Kasanın gözükmeyen sağ taraf komple kapalı ams
Soğutucunun üfleme yönü egzoz fanına doğru olursa birlaç derece fark ediyor

Mousepadi kasanın altına sıkıştırmak iyi fikirmiş. Eve gideyim, ben de yapcam.

Boş konuşmuş 360MM sıvı soğutma alırsan evet daha iyi olur ama kule tipi ile arasında 2.5K felan fark var 360MM Sıvı soğutmaların o parayı banada versen bende soğuturum.

Hocam üstten çıkan sıcak hava rafa çarpıp geri dönüyor biraz daha açığa alsanız gözle görülür fark olur.
1000006811.webp

Öyle yaptım şimdi 64 derece ile başladım 30 dakıka içinde arta arta 75 e çıktı yavaş yavaş hâlâ artıyor anlamadım bi subnautica oynuyorum 2k yüksek ayarlada

360mm kasamada sığmaz benim😂

Olum bu 7500f lanet bi işlemci o zaman neyse kışın iş görürü😂

Hocam bu kadar kapalı ve dar alanda olmamalı.
Arka ve üst egzozlar sıcak havayı dışarı atıyor ama çarpıp aynı bölgede birikiyor o hava.
Muhtemelen monitörünüzü de ısıtabilir bu durum.

Hocam bu kadar kapalı ve dar alanda olmamalı.
Arka ve üst egzozlar sıcak havayı dışarı atıyor ama çarpıp aynı bölgede birikiyor o hava.
Muhtemelen monitörünüzü de ısıtabilir bu durum.
Hadi ya masa küçük alan dar koyacak bi yerimde yok

Hadi ya masa küçük alan dar koyacak bi yerimde yok
Önde çok az daha alan var gibi.
Kasanın dengesi bozulmayacak ise istersen kasayı biraz daha öne getir.
Egzozlar daha rahat eder.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,385
Üyeler
183,830
Son üye
tarzan19402
Geri